YENİ KÜMESİN TAVSİYELERİNİZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
KÜMESİM BİRAZ KÜÇÜK AMA BU KADAR OLUOR ANCA...

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0025.webp
    Fotoğraf0025.webp
    255.2 KB · Görüntüleme: 1,819
KASA BOL KUSLAR ARTTIKCA EKLERİM KASALAR BİRBİRİNE ÇİVİLİ SOKULMEZ DUVARA MONTAJLI VE ÇATISI OLANN Bİ TARASTA OTURUYORUM..

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0022.webp
    Fotoğraf0022.webp
    283.3 KB · Görüntüleme: 1,725
  • Fotoğraf0023.webp
    Fotoğraf0023.webp
    241.5 KB · Görüntüleme: 1,757
Kasaları diğer türlü üst üste koyarsan daha iyi olur hem folluk geniş olur hemde daha cok üst üste kasa koya bilirsin.

Mekanın komplesi mi kümes yoksa sadece gördüğümüz kasalar mı?

ABİ O KÜMESİN İÇİMİ ... OYSA BÜYÜK KÜMES .. O TAHTALARSA HAYVANLARA EZİYET ETME ... HEMEN Bİ KÜMES YAPMALISIN

Bende o bölümde takılı kaldım, cevap bekliyorum bakalım

wlla bir kuscuya gittim az once bana dediki 5 TL lik 3 tane kus al sana geniş bir salmalı kümes verem dedi arkilerle akşam üstü gitcem bakalım bu arada taras katı içer de daire war dairnin içini kümes yaptım onlar folluk sade
Sizce kümesi alsammı kusla bereber almasammı bu arada tarasta çatı war ....

Asla ucuz kuş alma boşuna kendini üzersin, 5 TL lik kuştan bir yol olmaz zaten şunu söyleyeyim 5 TL lık kuş besliyor olsam sana hediye olarak verirdim istediğin kadar çift 5 kuruşta almazdım. Hasta kuş falan verir diğer kuşlarına da bulaşır dikkat et. Yaşça sizden küçüğüm ama, tavsiyemi dikkate almanızı öneririm.

Hmmm... Güvercinden Anlıorum Bide Teq Gitmiorum 2 -3 kişi kusları kontrol edioruz
bide hastalıklı olsa diğer kusların yerine koymaz
doqrumu üstüne bana kafes ve kümes vereceq

Ben onlardan folluk yapmak isteseydim yani yerinde olsaydım kasada çok diyorsun 2 kasadan yani kasanın birini bozup 2'li limon kasalarına benzer bir tane folluk yapardım limon kasalarına benzer .

20-30 tane kasa var :D
babam çiftci sizce çatılı tarasta kuş uçarmı
bnm amcam besliodu eskiden kuş sevdalısıydı
bi akşam kusların kapısını açıkk unuttu ve kusları çaldılr
bide 2m lık kuşu wardı ona ayrı bi bakım yapardı her gun
ozene bozene aldı onuda çaldılar 30 kustan 10 tane kalmıstı onlarıda sattı artk
bende alacamki ona gostercem oda baslasın die :d obaslarsa daireyi yine kümes yapar o yüzdne

nasıl kümes abi bu içimi dışımı kümesmi ?

TAM Bİ KÜMES DEĞİL DAHA KUS DA ALMADIM KÜMES İİ Mİ DİE SİZDEN ONAY GELDİMİ ALCAM FOLLUKLARDAN OLUŞAN BOLE BİŞE TAM KÜMES YOK MARANGOZA GİDİORUM DİORKİ KENDİME EV YAPAMİOM GÜVERCİNMİ YAPCAM
BEN BİŞE ANLAMADIM Bİ KUSCUDA BANA KAFES VERCEK KAFESTE BESLESEM OLURMU ANLAMADIM BEN BU İŞİ :d

abicim bu ne ya hayvanlara eziyet edersin o kasalarla bende kasalarla kucuk yuva yaptım ama bendekı koskoca bır oda odanın ıcınde folluklar yaptım bak sana tavsıyem onları ust uste koy daha geniş olur en azından :tamam:

Laz_61' Alıntı:
TAM Bİ KÜMES DEĞİL DAHA KUS DA ALMADIM KÜMES İİ Mİ DİE SİZDEN ONAY GELDİMİ ALCAM FOLLUKLARDAN OLUŞAN BOLE BİŞE TAM KÜMES YOK MARANGOZA GİDİORUM DİORKİ KENDİME EV YAPAMİOM GÜVERCİNMİ YAPCAM
BEN BİŞE ANLAMADIM Bİ KUSCUDA BANA KAFES VERCEK KAFESTE BESLESEM OLURMU ANLAMADIM BEN BU İŞİ :d
Merhaba Adaş,
Türkçe kullanımına ve imlaya dikkat edersen hayat boyu(tabi forumda da) faydasını görürsün.
Kümese gelince henüz taslak gibi duruyor inşallah zamanla tam anlamıyla bir kümes yaparsın.
Kuşları da kümesi tamamladıktan sonra alırsan,sağlıklı bir ortama daha kolay alıştırırsın.
Güzel günlerde,güzel kuşlar beslemeni;Türkçe'yi kullanırken de daha özenli olmanı dilerim.
Khalid

Sizce İyi bir Kusmu Bide Üst üste dizdim kasaları :tamam:

Ekli dosyalar

• dscf2120.webp
    dscf2120.webp
    9 KB · Görüntüleme: 814
bide kasaların olduğu oda geniş deil fkt bir kalvaltısehpası kdr büyüklütke oda war tarasta bide çatı war ben daha once hiç kus beslemedim kanat bantlama vb.. gibi yerlerde yardımcı olursanız sevinirim...

Laz_61' Alıntı:
Sizce İyi bir Kusmu Bide Üst üste dizdim kasaları :tamam:

kuşun oyununu görmeden söyleyemeyiz iyi yada kötü olduğunu. Oyununu görmek lazım ama görünüş olarak bence çok orjinal bir kuş değil, dost acı söyler kızma bana şimdiden.

Peqi Tks ettirim Güzel bir Kusla...

Laz_61' Alıntı:
Peqi Tks ettirim Güzel bir Kusla...
KADİR TAMAM TAKAS ETTİR AMA TÜRKÇE YAZ!
NASIL OLUYOR DA ANLAMIYORSUN,BURADAN OLMADI ÖZELDEN YAZAYIM DEDİM HALA AYNEN DEVAM.
ANLADIK FORUMDA YENİSİN AMA,YAZILARINA ÖZEN GÖSTER LÜTFEN.

Laz_61' Alıntı:
Hmmm... Güvercinden Anlıorum Bide Teq Gitmiorum 2 -3 kişi kusları kontrol edioruz
bide hastalıklı olsa diğer kusların yerine koymaz
doqrumu üstüne bana kafes ve kümes vereceq

uyarı eklendi söylemlerinize dikkat edip türkcemizi düzgün kullanalım lütfen devamında siteden uzaklastırılacaksınız

CİNSİ NEDİR ACABA GÜZELMİ ?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0027.webp
    Fotoğraf0027.webp
    76.1 KB · Görüntüleme: 1,013
  • Fotoğraf0028.webp
    Fotoğraf0028.webp
    77.6 KB · Görüntüleme: 1,020
Gök (mavi) dediğimiz renge sahip, taklacı türü gibi görünüyor, uçmadan bilemeyiz fakat güzel bir oyun kuşu gibi durmuyor. Belki de kuş kırgın, hasta gibi görünüyor ondan da olabilir.

Kuşub bir kanadı bağlı idi ve tarastan atladı yaşıyor fakat bir ayağının üstüne basamyor sizce kırıldımı kanatları sağlam sade yürümede zorluk çekiyor!

Acil cevap iyileşirmi ;?

Veteriner görsün kardeşim bizden çıkmış olay artık, muhtemelen düşünce göğsünü de vurmuş iç kanaması olabilir. Buradan bilemeyiz.

Veterinere Goturme İmkanım OLsa Keşke Fkt yok!
lütfen yardım kanat çırpıyor yanına yaklasınca ses çıkariyor
sadece ayağına basamıyor!

Laz_61' Alıntı:
Veterinere Goturme İmkanım OLsa Keşke Fkt yok!
lütfen yardım kanat çırpıyor yanına yaklasınca ses çıkariyor
sadece ayağına basamıyor!

Anlıyabiliyorum kardeşim hislerini, benim de kuş beslemeye başlayıp bu tip sorunlar karşısında yıldığım ve kuş besleme işini ertelediğim yaştasın. Ama yapacağın birşey yok, yazık hayvan düşmüş, kırık da olabilir, incinmede olabilir. İstersen bir süre hiç elleme kendiliğinden kaynar bir şekilde kırık var ise, çok fazla yıpratma ellememeye çalış. Vitamin ihtiva eden yemlerden ve haricen kullanılan vitaminlerden ver. Forumda arat "güvercin vitamin" diye çıkar bir sürü zaten. Ben sana şimdi desem ki ayağına sopa ile destek yap, neresine yapacağını bilmeyip yanlış yere yapıp daha çok canını yakacaksın, hiç ellememek daha mantıklı görünüyor şu durumda. Umarım iyileştirirsin, fazla da kafana takma.

Peki Saol bi 1 hafta Dokinmicam Bide ayağına odununu takdım ve yara vbandı ile tutturdum Çıkartayımmı odun kalsınmı
Düz kalması için taktım

Veterinere gösteremiyorsan buradan kimse net bir şey yapamaz biz de isteriz ki o kuş iyileşsin ama göremiyor, dokunamıyoruz hepimiz farazi yorum yaparsak sende ne yapacağını bilemez doğru diye düşünüp yanlış yöntemlere sürüklenebilirsin. Bence şu durumda kendi haline bırakmak en mantıklısı. Yeni konu açmışsın ama yine aynı cevapları alacaksın ve muharrem abi muhtemelen o konuyu kapatıp sana kızacak. Forumda cevabını bulamadığın bir sorun olursa yeni konu aç tabiki ama önce biraz araştırmalısın.

Geri