yeni kuş aldım 1 ay oldu eş olmuyor yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
yeni kuş aldım bi arkadaştan düz sarı erkek birde yanına sarılardan gelme beyaz aldım dişi

dişi çok kızgın eşhanelige kapadıgımda dişi erkegi dövüyor.kümesim büyük dışarıya dogru birde önünde çok büyük salmam var erkek kızması için açık bıraktım kümesimde kuş çok 30 40 kadar var

erkek dışarda çok kızgın şekilde ötüyor diger kuşlara askıntı oluyor ama eşhanelige kapadıgımda yine dişi erkeği dövüyor.

dişiyi bıraktıgımda boşta erkek çok hemen eş olmaya çalıyorlar boştaki erkekleri kapatıyorum bu kez eşli erkeleri askıntı oluyor eş bozmaya kalkıyor

ne yapacagımı şaşırdım

akıl danışmak istiyorum ne yapabilirim

Bu kavga işi mutlaka oluyor , eşhaneye kapadığında ilk gün baskın olan kuş diğerini döver kovalar. 2 3 gün içinde de birbirlerine alışırlar.Dişi de çok kızgınmış bir süre eşhaneden çıkartma yemlerini sularını ver onlar eş olunca ötmeye başlarlar o zaman çıkartırsın.

tamamda benim bildigin erkek dövmesi gerek ama dişi dövüyor

böyle durumda yine kapatayımmı

yılladan beri kuş besliyorum ama böyle durum ilk kez geldi başıma

ben diger kuşlarıma 1 günde eş oldugunu bilirim ama bunlar ne biçin huyunu suyunu anlayamadım
dişide bişey yok
erkek eşanelikte dişen dayak yiyor dışarda aslan kesiliyor.

arkadaş erkeği ayır bir hafta kadar ara ara kenevir ver erkek az kızgınlassın es kapmak için tavanı deler eş tutmazsada kuşte ne varsa ortaya çıkar.....

merhaba,

benim burdan anladığıma göre dişi kuşunuz eke erkek kuş ise yavru ekesi yada geldiği yerden devamlı uçan bir kuş ise ondan eş almaz bence eşe atmayın kümesi benimserse kendiliğinden eş alabilir.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

ramazan bey erkek benim kümeste hiç ötmüyordu ilkte şüpelendim ama 3 hafta oldu şimdi dışarıda canavar gibi ötüyor başka kuşların üstüne atlıyor ama eşhanelige kapadıgımda dişi erkegi dövüyor

kümesim büyük kuşları salamıyorum dişi hemen eş olmaya kalkıyor başka kuşlarla

şuanda ikisinide kapadım ama dişi erkegi dövüyor ama yinede kapadım 1 hafta bekliycem bakalım

kaç yıllık kuşcuyum bende şaşırdım kümeste yanlız olsalar bir şekilde eş kaparlar ama içeride kuş çok
ne yapacagımı şaşırtı bana

Benim basima gelmedi yada zorlama ile ilgilenmedim ama belkide kuslari görmemelerini saglar bir süre kapali tutardim kolay gelsin

yukarda arkadaş bahsetmiş erkeğin yavru ekesidir dişin ekedir başka bi açıklaması yok bunun, şahsi fikrim

hala eş olmadı kuşlar kafayı yicem

bence fazla uğraşma boş da kuşun varsa onla eş vur bana da böyle olmuş du ama benimkiler 2-3 gün de eş olmuşlardı kavga oluyor ama 1 hafta çok uğraşma bence

Geri