yeni kuscu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icelligs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

icelligs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
devrim icelli
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Köpekler
selam arkadaslar ben bu ise iki hafta once basladım uzunluk 280 yükseklik 180 genislik 150 bir kumesim var icinde 36 tane limon kasa sı var kasaların onlerine 10 cm yüksekliginde 280 uzunlugunda tahta kestirdim ve onlerine caktım boyle bir kumeste nasıl yavru alır ve nasıl randımanlı bakarım diye size danısmak isterim içinde olan kusları saymak isterim 1 cift hünkari 1 cift güllü misiri 1 cift posta 2 cift saya 1 cift bango 1 çift dönek azmanı 7 cift dönek var bunların burada üremisi vsaglıklı kalması icin nasıl bir yol izlemeliyim yakında fotolarınıda atacagım

önce kuşlarında parazit olabilir diye onların çaresine bakarak başla.banyo suyuna katılan ilaçlar ile olabilir.yada yıkama suyuna sirke tuz karbonat (oranları sitelerde bulunabilir) katabilirsin BATMİX yıkanma tozu alabilirsin 3- 4 lira bişey.
güvercinin 4 çeşit derdi vardır
1-parazit
2-virüs
3_mantar
4-bakteriler bunlardan korunma oldumu iş kolay.
virüs için aşı/İÇparazit için LEVAMİX dış parazitiçin bathmix / mantar için ORNİMİX / bakteri için COCCIMIX kullanabilirsin.bunlar koruyucu şeylerdir.Ama kullanmazsan ilerde çıkacak sorunlarla daha zor baş edersin.bunlar ucuz fakat etkili önlemlerdir.

aşılarınıda yaptıracam fakat LEVAMİX bathmix ORNİMİX hepsini sularınamı karıstıracagız yardıncı oldugunuz ıcın tessekkurler

öncelikle hayırlı olsun.Söylediklerinize göre kümesin büyüklüğü ve iç düzeni yeterli, tabi resimleri koyarsanız daha net bir yorum yapabiliriz. Baharda olduğumuzdan kuşların yumurtlaması yakındır. Sağlıklı yavrular için kuşların beslenmesine,kümesin temizliğine,kuşların sağlığına dikkat etmek gerekir. Önce kuşları ve kümesi bitlere karşı ilaçlayın, sularını düzenli olarak değiştirin, karışık yem verin,kuşları her gün dışarı salarak havalandırın. Özellikle eşsiz,boşta kuş bırakmayın çünkü bunlar yavrulara zarar verebilir. Yavrusu-yumurtası olan kuşu fazla uçurmayın çünkü kaçabilir, şahin kapabilir vs. Zamanla kendinizde yaşayarak yeni şeyler öğreneceksiniz. Kolay gelsin.

üç ciftin altında yumurta var ve saglıklı resimleride koyacagım fakat telefonla olmuyor fotomakine bulursam koyacagım

[No message]

Ekli dosyalar

• 09042011004.webp
    09042011004.webp
    155.9 KB · Görüntüleme: 1,336
Geri