yeni kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adigecale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

adigecale

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan günay
Meslek
yönetici
İlgi Alanı
Köpekler
[Tüm güvercin camiasına selamlar.17 yıl yapıp 3yıl ara verdiğim dönekçiliğe tekrar başladım.kuşlardan sadece ikisi eski kuşlarımdan.Diğerlerini uçurup deneyip öyle damızlık yapacağım.Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Ekli dosyalar

• S7302160.webp
    S7302160.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,026
  • S7302161.webp
    S7302161.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,042
Maşallah ama tenekelerin önüne 4 - 5 parmak kalınlığında ahta veya bi malzeme koyda yavrular aşağı düşmesinler...

kuşların güzel ama yuvaların için aynı şeyi söyleyemem yazın sıcaktan bunalır kuşlar kışın soguktan donar gürültüsüde ayrı tabi bilmen lazım metaller sıcagı ve sogugu oldugundan fazla yansıtır

Arkadaşlar kuşlar hakkındaki olumlu yorumlarınız için teşekkürler ,inşallah sizleri ve beni haklı çıkarırlar.Kümesim fabrikanın kalorifer dairesinde kışın 24 saat sıcak ,yazın ise kuytu olduğu için dışarıdan daha serin bi ortam var.kuşların rahatları gayet iyi şimdilik,tenekelerin önüne birer baca tuğlası koyuptoprak ve saman çöpü koydum yeni resinlerimde görürsünüz .selamlar.

Maşallah kuşlarınız çok güzel erken yumurta yapmaya başladıklarına göre yuvanız da bence baya müsait.
Kostüm olarak da kuşlarınız çok güzel havadaki performanslarının da iyi olacağına inanıyorum.tüyleri kadar yavruları olması dileğiyle
selamlar

ben çok şaşırdım inan ilk defa tenekeden yuva gördüm bence yavru zamanında sıkıntı yaşarsın gibime geliyor yavrular ilk çıktıkları zaman yuvanın zemini kaygan olursa kalkmak istedikleri zaman kayacak ve ayakları çap çıkma ihtimali var ben bunu teneke değil ama kaygan medefeden yaptığım yuvada yaşadım onun için söylüyorum

Mrblar Kuşlarınızın Maşallağı var, Yanlız bir Öneride Bulunmak İstiyorum önceleri bizde Bu şekilde Teneke Yuvalıklarla Kuş Beliyorduk Kuşların Tenekelerin İçine Sürekli Pislemesiyle O Pislikler Balçık Olup Kuruma Yapmıyor..Herkesinde Bİldiği gibi güvercin pisliğinin asit oranı yüksek Belli bir zamansonra yavru alama durumu yaşarsınız Yuvalıkların Tahtadan olması benim ilk tercihimdir Sonuçta Sİzin Bİleceğiniz bir şey bu ben ve babamlar bu şekilde uzun yıllar teneke yuvalıklar içerisinde kuş besledik ama tahta yuvalıklar içerisinde aldığımız verim daha iyiyydi saygılar

Selamlar,önerileriniz için teşekkür ederim,ahşap malzeme kuşlara doğal bir ortam yaratıyor tenekeyle kıyaslanmaz muhakkak,kuşlarım 2 değerli arkadaşımın hediyesi olduğu için kümes aceleye geldi,simdilik tenekelere kuru toprak koyarak rutubeti dengeliyorum,pek çok arkadaşın yaptığı gibi bende limon kasası döşeyeceğim.saygılar.

valla öncelikle kuslarınız çok güzeller insallah güzel saglıklı bir biçimde beslersiniz su teneke olayına gelirskte su an yuvamdaki hollukların hepsi tenekeden ve yaz kış yavru almayı sürdürüyorum hiç bir etkilenmede olmuyor saygılarımla ......

HASAN YILMAZ
BURDUR

selam
Kuşlarınızın maşallahları var ama yuvalar dar olduğu için kuşların eşlenmesi biraz problemli olabilir
geniş ağaç malzemeden olsa daha iyi olur diye bende düşünüyorum.

ilk resımde sağda en ustte duran mukemmel bi kusa benzıor o kustan yawru alınır gıbı ama yınede havada gormek gerek dıger kuslarında guzel denebılır tabıkı tuyleri kadar ömru olsun kuslarının bol yawru alman dilegıyle

Selamlar Cüneyt Bey bahsettiğiniz kuş için eminim kinaye değil şaka yapıyorsunuz.o kuşun annesi eski damarımdan iyi bir dişi ,babası ise yanındaki azmandır.Dönek uçurmak için genelde böyle dönek azman melezi kullanırım.havada azman gibi uçup pırıltıda verilince taş gibi anında yere iner.ayrıca dönek kanı olduğu için havada döneği diğer kuşlardan daha iyi yönetir.

aynen katılıyorum yuvaları limon kasasından yapsaydın be abim

Geri