yeni merak sardı,işte oynarlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan afatsum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

afatsum

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Köpekler
arkadaşlar bunlarda benim oynarlarım,yeni merak sardı bu kuşlara,birkaç çift aldım,bakalım nasıl olacak,bu kuslar hakkında fazla bilgim yok,sitemizdeki bilgilerden,buraya yazan arkadaşlardan öğreniyorum.ben asıl dönek besliyorum,bilen arkadaslara soruyorum,bursa oynarların inişleri nasıl olur,oyun gösterirlermi?ayrıca akıllı olurlarmı? bana bilgi verirseniz sevinirim arkadaslar,şimdiden teşekkürler hepinize saygılar,sevgiler...

Ekli dosyalar

• 100_3671.webp
    100_3671.webp
    934.3 KB · Görüntüleme: 1,338
  • 100_3675.webp
    100_3675.webp
    646.2 KB · Görüntüleme: 1,392
  • 100_3670.webp
    100_3670.webp
    16.6 KB · Görüntüleme: 1,397
iyi olurlar merak etme.
bende senin gibi yeniyim fazla bilgi sahibi değilim ama bursalar iyi uçuruculardır bende var.

Slm. Mustafa bey;
Döneğin yanında oynar olmaz, aksi taktirde döneğiniz takla atmaya başlar,öğlen yemeğinden sonra kuşları bir ucurup indireyim derseniz oynarı beklemeyin inecek diye,oynar ucmaya alıştımı 2 saatten aşağıya inmez.Döneğin yanında dalıcı kuş beslemek daha uygundur, burada genelde döneğin yanında tip beslerler,dönekleri hem yukseltir ,kümesi açınca zıpkın gibi aşağıya dalarlar, arkasındanda dönekler oyun yapa yapa iner.Madem sevmişsiniz oynarı, ayrı ucurmakta fayda var.Kuşlarınız güzel maşallah paylaşım için teşekkürler.

slm abilerim bende taklacı besliorumda bu oynarlar nasıl uçuo acaba merak ettim taklamı atıolar...

Evet takla atıyorlar, yani geriye makara sarıyolar, alıştımı akıllı kuştur kimseye inmez.Bende bunların kırmızısı var.

CAKAL OYNAR

gökay' Alıntı:
Slm. Mustafa bey;
Döneğin yanında oynar olmaz, aksi taktirde döneğiniz takla atmaya başlar,öğlen yemeğinden sonra kuşları bir ucurup indireyim derseniz oynarı beklemeyin inecek diye,oynar ucmaya alıştımı 2 saatten aşağıya inmez.Döneğin yanında dalıcı kuş beslemek daha uygundur, burada genelde döneğin yanında tip beslerler,dönekleri hem yukseltir ,kümesi açınca zıpkın gibi aşağıya dalarlar, arkasındanda dönekler oyun yapa yapa iner.Madem sevmişsiniz oynarı, ayrı ucurmakta fayda var.Kuşlarınız güzel maşallah paylaşım için teşekkürler.

arkadaşım,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,bende bunları düşünerek, onlara ayrı kümes yaptım,yavrularını coğaltıp ucuracağım,selamlar.

yenı olmana ragmenmasallah vella gule güle besle bol yawru almalar

saygılar

maşallah kuşların çok güzel yeni başlamana rağmen. sen gene oku araştır. ne olursa kendiliğinden olur öğrenir gidersin mutlaka.

slm arkadaşlar oynarlarım demişinis bursalı resmi koymuşunus bunlar taklacı deilkiya tamam takla atanlarıda varda oynamıolar bunlardan güsel bakıcı da oluyo şahsen bis bunları bakıcı yapıyorus eğer yanlış bişe dedisem özr saygılar

Kuşlar oynar kuşu ama standartlardan çok uzaklar.... ayrıca bu kuşlar makara yaparlar ve bu çok dikkate alınmayan bir özellikleridir... sert ve solo uçarlar ayrıca bunların kırmızısı diye bişeyde yoktur! resimde örnek olarak verilen akkuyruk Çakal'dır...Ne yazıkki zamanımızda oynar kuşuna benzeyen kuşlarda bursa olarak anlımaya başlanmıştır :(

Saygılarımla Esenkalın

Geri