yeni merak sardı tip

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_miski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
s.a abilerim ben pazar günü 2 tane tip aldım cok güzeller tip lerin özellikleri nelerdir iyimi tercih yapmısım? şimdi=mardin,baska,bango,tip besliyorum

Uçuşları hakkında bilgi vereyim.Tip performans kuşudur.Uzun süre ve yüksek ucarlar.En önemli özelliğide gecede uçabiliyorlar.Çok cana yakın bir güvercindir.Yuvasına cok cabuk alışır ve ne kadar uzun sure ucarsa ucsun bir aksilik olmadığı surece yuvasına geri doner.Ama geç saatte ucurduğun zaman geri gelmesi zorlaşabilir.Sabah 6-7 gibi ucurmalısın.Grup olarak ucuruacaksan en fazla 5-6 tanesini ucur.Çok zor ve sabır gerektiren bir ırk seçmişsin.

Umarım yardımcı olmuşmdur.Başarılar.

slm abi bi resimlerini atabilirmisin ben hiç dedigini ztürde bi kuş görmedimde şimdiden saul boy yavrular...

dostum ülkemizde gerçekten tippler besleyen çok az insan var.budapeşte yüksek uçucularıyla karıştırılır sürekli.mesela edirnekapı kuş pazarına gidersen genel olarak herşeye tip dediklerine şahit olursun.halbuki bunlar farklı ırklardır.bu karıştırılma meselesinin handikaplarından biri bu kuşların aynı ırk oldukları varsayılarak birbirine kırılmalarıdır.aldığın kuşlar paçasız olmalı bu paça meselesi sadece bizim ülkemizde var.ırkın orjinlinde paça olmaz tırnaklar siyahtır.kısa gaga arkaya doğru incelme.hızlı kafa hareketleri.sessiz kanatlar.hertürden kostümü olabilir ama budapeşteler daha farklıdır baştan boyna doğru kahverengi
(goylalı)yada yeşilli bi sihay vardır.

Geri