Yeni Nesil Kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MEHMET618
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 943

MEHMET618

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet ÇARKCIGİL
Meslek
MUHASEBE
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba,

Nihayet memleketime döndüm ve 10 yıllık ayrılığın ardından, yeniden kuşlarıma kavuştum. Kümesimde 1 yıl içinde 2 çift kuştan 20 ye yakın kuş var ve hepsi de ak.

Sorum şu olacak, eskiden çık sık yabancı güvercin yakalardım, şimdi ise aynı sıklıkta çatımıza konduruyorum, ancak kümese indiremiyorum, Sizce;
1- Sadece Ak güvercinler olması nedeni ile yabancı kuş ürküyor olabilirmi?
2- Yeni nesil kuşlarda tıpkı insanlar ve doğamız gibi değişime uğradı da, insanlık ve doğamız yavaş yavaş yok olurken, kuşlarımızın evlerine olan sadakat kalitesimi arttı??
3- Yoksa biz kuşçuluğumu unuttuk??:))))

Aldığınız yavrular ve yeni nesil kuşlarınızın sadakatleri nasıl, bir yerlerden saldığınızda geliyor mu?? Yavruyken başka yerlere konuyormu??

Benim aklarım çok sadık çıktılar, Yavruyken bile çevremdeki onca kuşçuya rağmen hiç çekinmeden uçurudum. Önceki kuşlarım gibi gayet cesurlar ve yeyni yeni patlamaya başladırlar.

Bilgi verirseniz sevinirim.

Konya dan Mehmet

Öncelikle tekrardan kuş bakıyor olabilmenize sizin adınıza sevindim .. Yabancı kuş yaklama konusu ise benim için önemli değil mümkünse hiç gelmesin .... Gelmiyorda gerçi, ::)) ....
Kendi kuşlarınıza odaklanmanızı öneririm , ne yapacaksınız dışarıdan gelen kuşu ? hastamıdır sakatmıdır cinsi cibiliyeryi belllideğil ..
Kafanızı bu işe yormayın ve enerjinizi kendi kuşlarınıza harcayın bence ..
Kuşların sadakati konusu ise eskiye nazaran sizin ifade ettiğinizin tersine , artık kuşlar yuvasına eskisi kadar sağdık değil, yada çok azı sağdık , bubun sebepleri arasında başlıcaları - aşırı kuş trafiği , ırkların iç içe geçmesi , kapalı kuş bakılmasının artması , uçan kuşun azalması , gibi sıralanabilir ..
Dediğim gibi ben daha çok kendi kümesinize odaklanmanızı öneririm .. selamlarŞEREF

Geri