yeni salmam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crazy_orhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan bulut
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşar yakında yapmayı düşündüğüm salma + ve - lerini söylerseniz sevinirim (: ben zaten en fazla 30 kış korum yada 35 anca bu kadara gücüm yeter

güzel bir çizim güzel bir kümes olacağa benzer fakat en iyi kümes rutubetsiz ve bacalı olan kümestir bacayı eksik etme kümese hava girişinide alttan ver hava sirkülasyonu daha randımanlı olur..

telleri alt tarafa koymadan aşağıya havalandırma koysam olur değilmi

Sevgili Orhan Kardeşim benim kümesimin ölçüleri yaklaşık olarak senin kümesine benzer ( En: 210 * boy:210* Yükseklik önden :180 arkadan :150 ) kapımın altından ( kapıya dahil olan kısmın ) 60*60cm genişliğinde bir havalandırma girişi ve kümesin üst kısmından bir baca koyarak düzgün ve cereyansız bir havalandırmayı sağladım. Yanlız yapmış olduğum tek yanlışlık folluklarımın boy kısmı şuan senin yapacak olduğunla hemen hemen aynı ( derinlik: 35 * boy: 40 * yükseklik : 38 ) ben bunun boy olan kısmının en az 2 yumurtalık alacak şekilde olması gerektiği kanaatine vardım. ileride ben düzelteceğim seninde bir daha uğraşmaman için önerim derinlik: 35 veya 40 * boy : enaz 60 veya 70 * yükseklik : altına ızgara koyacaksanki benimkinde var :38 veya 40 yeterli olur. Kusura bakma biraz uzun oldu ama önerimi dikkate almanı tavsiye ederim çünkü kuşların yavruları olunca onları orada bırakıp yeni folluk tutup tekrar yumurtladıklarında en azından yavruya bakmama olasılığını ortadan kaldırmış olursun. ( bende forumlardan 60*40*40 veya 70*40*40 gibi ölçüleri gördüğümde çok büyük olur ben bunları biraz küçülteyim daha fazla kuş kaoma imkanım olur diye düşünmüştüm.) tabi çevremdeki kişilerde ne gerek var bu kadar büyüğüne diyerek esas yapacağımdan dahada küçük yapmama sebep oldular. İnşallah sen aynı hataya düşmezsin. Saygılarımla.

Geri