Yeni sökülen yavru konarken çok dengesiz takla atıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Yaklaşık 2 aydır uçurduğum 2 adet yavrum var.İkiside dişi çıktı yavru kümesinde durdukları için birbirinle eş aldılar.Yumurtladılar bende 2-3 gün sonra yumurtaları altından aldım.Çakmaklı sıka girdi 2 hafta uçunca düzeldi.Beyaz olan ise sık taklaya girmedi fakat son 1 haftadır inerken ilk defa takla atmaya başladı.Fakat bu taklalar o kadar dengesizki bugün birden çakıldı yere inerken.Bu normal bir durum mu?
Birde oyununu kızdığı için boşalttı gaalba artık eskisi gibi başa gelmiyor.Hava oyununu tam bitirmediler.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

2 side dişi oldu demişsin daha sonra eşleşip yumurtladılar yazmışsın orasını anlıyamadım doğrusu ? Yavrulukta eşe gelince hayvanlar enseye gelmiştir oyunlarını bozmuş olabilirler zamanla uçurursan düzelirler. dengesiz takla işi normal bir durum hayvan oyuna patlamaya çalışıyor.Ama bence oyuna başlamadan eşe kapayıp yavru alma.

icessberg' Alıntı:
2 side dişi oldu demişsin daha sonra eşleşip yumurtladılar yazmışsın orasını anlıyamadım doğrusu ? Yavrulukta eşe gelince hayvanlar enseye gelmiştir oyunlarını bozmuş olabilirler zamanla uçurursan düzelirler. dengesiz takla işi normal bir durum hayvan oyuna patlamaya çalışıyor.Ama bence oyuna başlamadan eşe kapayıp yavru alma.
Evet anladığın gibi.İkiside dişi ve dişi dişiye eşe geldiler.Hatta yumurtaya beraber yatıyorlardı.Bende aldım yumurtaları.
Ben bunları yavru kümesinde tutuyorum hiç erkek yok fakat bu sefer dişi dişiye eşe geliyorlar.Bu dengesiz takla atma işi ne kadar sürer bir gün kafasını patlatıcak heralde.Bu aralar zaten pek fazla uçmuyorlar.

Sıka girebilir uçurmazsan uçurmaya devam et.zamanla düzelir

icessberg' Alıntı:
Sıka girebilir uçurmazsan uçurmaya devam et.zamanla düzelir
Ben her zamanki gibi salıyorum fakat kendisi uçmak istemiyor eskisi gibi.Önceden yarım saat uçardı şimdi 5 dk falan.Kızgınlıktan gaalba.

hakanfiliz eskiden 30 dk şimdi 5 dk demişsin kuşların uçma hevesi geçmiş olabilir çok uçuş performansı aldığın bir kuşla uçurursan yine 30 dk.lık bir performans alabileceğini düşünüyorum

lordmozard61' Alıntı:
hakanfiliz eskiden 30 dk şimdi 5 dk demişsin kuşların uçma hevesi geçmiş olabilir çok uçuş performansı aldığın bir kuşla uçurursan yine 30 dk.lık bir performans alabileceğini düşünüyorum
Cevap için teşekkürler.
Attığı dengesiz taklalardan birini videoya çektim.Yardımcı olursanız sevinirim.Bu sorun nasıl çözülür?Uçurularak mı yoksa dinlendirilerek mi?Bazen takla atarken çakılıyor.Video:
[dailymotion]xr8f34[/dailymotion]

Uçurmaya devam, yatırırsan daha kötü olur.

Kuşu uçururken altına kuş serme.Kendi kendine uçsun ve konsun.Bakalım öyle nasıl olacak.

zogoz' Alıntı:
Kuşu uçururken altına kuş serme.Kendi kendine uçsun ve konsun.Bakalım öyle nasıl olacak.
Abi uçururken öyle yapıyorum altında kuş olmuyor.Videoya inerken çektim.Bu sefer inmek istediği yere takla atarak iniyor.

Uçarkende inerkende altında kuş olmasın,hiç kuş görmeden uçsun ve konsun şeklinde demek istedim.Yada bir süre ,yanında o kuştan daha uzun süre uçacağını bildiğin tecrübeli bir kuşlada salarsan,uçuş ve takla kabiliyetini geliştirmesine yardımcı olabilirsin.Umarım bu durum düzelir.

zogoz' Alıntı:
Uçarkende inerkende altında kuş olmasın,hiç kuş görmeden uçsun ve konsun şeklinde demek istedim.Yada bir süre ,yanında o kuştan daha uzun süre uçacağını bildiğin tecrübeli bir kuşlada salarsan,uçuş ve takla kabiliyetini geliştirmesine yardımcı olabilirsin.Umarım bu durum düzelir.

Aynen bende yavrularımı bu şekilde uçuruyorum.Diğer kuşları çatıya veya yere sürünce pırıltılık gibi birşey oluyor ve kuş uçmak istemiyor

Videodaki kuş çok yüksek bir ihtimalle sallabaş atlatmış, bunu yavruyken hafif şekilde atlatmışssa farkında da olmamış olabilirsin. Kafası dönmüş düzelmiş ama eseri kalmış. O kuş sadece inerken değil havai baştada hep dolaştırıyordur.

Selamlar..

zogoz' Alıntı:
Dediğini yaptım abi.Bazen normal takla atıyor bazende çakılıyor.Bugün yine çakıldı.2 Hafta dinlenmeye alcam.Kuşta uçma problemi yok hava eskisi kadar baş almıyor saldı kendini.5.Fekte.Bir abim dirsek açmışmı bak dedi fakat dirsekte açmamış.Tüydede değil.Problemi ne acaba?
ilhan Kösedag' Alıntı:
Videodaki kuş çok yüksek bir ihtimalle sallabaş atlatmış, bunu yavruyken hafif şekilde atlatmışssa farkında da olmamış olabilirsin. Kafası dönmüş düzelmiş ama eseri kalmış. O kuş sadece inerken değil havai baştada hep dolaştırıyordur.

Selamlar..
Abi daha yavruyken ur çıkmıştı ur kendiliğinden kurudu ve düştü.2 aydan beri uçuyor.Bunun kardeşide hava fişeğinde,sık taklaya girmişti düzeldi şimdi.Baş yaparken bu kadar dolaştırmıyor yani yere düşcek kadar olmuyor ama bazen 1 takla atıyor diğerinide yarım çeviriyor.Bunun gerçekten sallabaşlıkla ilgisi varmıdır?Yardımcı olursanız sevinirim.

O kuşta çıkan ur değil, mutemelen çiçek hastalığı atlatmış!Ur dökülmez, geçmez çünkü! Ateşli bir hastalık olduğu için kafası dönmüş fark etmemişsin! O kuş oynayamaz. Yapacağın hiçşey yok!

Selamlar..

Kardeşim yerinde olsam o yavruyu elinden çıkarmaya bakarım diğer kuşlara bulaşıcak bir hastalağı olabilir

ilhan Kösedag' Alıntı:
O kuşta çıkan ur değil, mutemelen çiçek hastalığı atlatmış!Ur dökülmez, geçmez çünkü! Ateşli bir hastalık olduğu için kafası dönmüş fark etmemişsin! O kuş oynayamaz. Yapacağın hiçşey yok!

Selamlar..
Bilgi için teşekkürler abi.Selamlar.

Son durum ne hakan kuşta.

icessberg' Alıntı:
Son durum ne hakan kuşta.
Enes arkadaşa hediye verdim uğraşmaya değmez.Onun yeri daha musait.

Geri