yeni taklacım hakkında sorularım var .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 724

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhabalar . aşağıdaki kasada görünen bu taklacıyı arkadaşım 2-3 saat önce getirdi . kuş eski kümesinde uçuyordu fakat 2 gün önce kümese inememiş takla atmaktan sanırım alan dar diye ve 2 gün dışarda kalmış . arkdaşımda benim alanım açık diye ve istediğim için bana getirdi . eski yerinde eşi olmadığı için dişi mi erkekmi bilemiyorum ama erkek gibi duruyor . sizce nasıl bir kuşla eşlemeliyim ve uçurmalımıyım . eski eviyle arada 60-70 metre var .

Ekli dosyalar

• takla.webp
    takla.webp
    46.6 KB · Görüntüleme: 839
Kuş erkeğe benziyor,kuşun eski kümesi ile aradaki mesafe az uçurursan gidebilir. Bu yüzden aynı cinsten ve kostümden bir eş alırsan yavrularını daha iyi verirler. Ve bir süre sonrada yavru yapınca salarsan eski yuvasını unutmuş olur gitmeyebilir..

Emir hayırlı olsun güle güle besle,büyük ihtimal erkek yeni kuşun.

Alıştırma işine gelince eş tutturduktan sonra yerde gezdir kaldırma etrafı iyice tanısın,ilk uçumunda dişiyi yumurtaya

kovalarken kaldırırsan kısa bir uçumla yerine indirmeğe bak.

Aldığın yer yakın olduğu için orayı ilk anda bir yoklayacaktır,fakat mesafe yakın olduğu için ordan bir kaç kez ürkütüp

kaldırırsan senin oraya gelecektir,böyle bir kaç uçumdan sonra sana iyice alışır.

Selamlar sağlıcakla kal.

Geri