yeni tutağımın cinsi nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
evet bana kırma gibi geldi ama gene bi sormak istedim . fikirleriniz ?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf038.webp
    Fotoğraf038.webp
    27.3 KB · Görüntüleme: 1,060
  • Fotoğraf039.webp
    Fotoğraf039.webp
    26.6 KB · Görüntüleme: 1,086
  • Fotoğraf040.webp
    Fotoğraf040.webp
    33.9 KB · Görüntüleme: 1,031
Daha yavru tam anlamıyorum ama Mert abi dönek diyor birazdaha araştır orjinal bir kuşsa besle eğer sana uyan bi kuş değilse sana uyan bir kuşla takas edersin :)

kuyruk üstü bezesi varmı yokmu diye bir bak bakalım, oynar ile selanik karışımı veya kelebek ile selanik karışımı bir şey, (kelebekle selanik birleşmesinden 1 paçalı çıkarsa 3 paçasız çıkıyor) ama bu kuş tüyden çıksın kümese alışsın güzel uçar, gözünden belli :)

şimdi safkan bir dönek değil mi bu ? azman mı yani :D

evet görüntü olarak döneğe benziyor ama döner dönmez ona buradan bir şey demek zor :)

Resimlerden görebildiğim kadarıyla döneğe benziyor.

dönerek alçaldı diye gördüm fakat o sırada yan komşumda dönek uçuruyordu onların kuşlarından biride olabilir mi diye düşünüyorum :S kuyruğunda flan lekeler var rengide bi değişik inşallah kırma değildir yakın zamanda uçurucam 1 hafta flan bantta dursun bakalım..

Kırmızı Çakal yani Kelebek.

Arkadaşlar sizleri anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum sitede bir anket yapsak herkezin en şikayetçi olduğu nokta TUTAKÇILAR olur ama görüyorum ki bu forum tutakçı yuvası olmuş
Arkadaşım yan komşum dönek uçuruyordu belki onun kuşlarından olabilir diyorsun komşun dediğin adama gidip kuş senin mi demek yerine buralara konu başlığı açarak gögsünü gere gere yeni tutağım cinsi ne diyorsun

Kimse üstüne alınmasın beni yanlış anlamayın ama bizler burada yeni arkadaşlara bir şeyler öğretelim herkez bilinçlensin diye vakit harçıyoruz ama gördüğüm tablo karşısında HÜSRANA uğruyorum böyle bir zihniyet olamaz pes doğrusu :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Kardeşim yol geçen hanı dediğin gibi .
Bak ne güzel yazmış, yan komşum dönek uçuruyordu ..
Burada da kalkmış cinsi ne diye yırtınıyor ..

Üstüne üstelik bantlayıp bir hafta yerde kaldıktan sonra uçuracakmış ..

Sonra kalkıp taklacı ile eşlerse şaşma Uğurum . :sinirli:

Soner, bu konuda biraz fevri davranıyorsun, bu avare (senin tabirinle tutamaç) konusu bölgesel olarak farklılık gösterir, benim olduğum muhitte de kimse kimsenin kuşunu geri vermez, kimse de kuşum sana kaçtı diye gelip kapına dayanmaz, yeri gelir, kaça geri satarsın der, parası ile alır. Bazı muhitlerde de kuşu yakalar sonra biliyorsa gider komşusuna elden verir, veya kaçıran çıkar sorar yakaladınız mı diye, He başlığı açan arkadaşa kuşun ırkını bilemedin diye kıtıra alıp kızabilirsin ama avare konusunda komşusunun kuşunu yakaladı diye hiddetlenmen bence yanlış bir durum.. Bu arada bizim muhitte kuşlar geri verilmedi diye dostluklar bitmez, dernekte yüz yüze gelinince, naaabberrr nasıl indirdim senin kuşunu dersin, karşıdan gelen tepki " helal olsun, o kuşa çok güvenirdim ama indirdin, hayrını gör" olur..

(soner hocam bu yazımı kesinlikle seni kırmak için yazmadım, eleştiriye açık olduğunu tahmin ederek, nacizane olarak belirttim)

selamlar

Yok be Mesut abim niye darılayım.
İzmir'de tutakçı tabir ediliyor bu arkadaşın mesleği .
Bizim camiamız sizin ki gibi değil. Biz tutakçıları her zaman dışlarız.
O tür ortamlarda barındırmayız .

Komşumuzun kuşuna saygı gösteririz. Oda bize gösterir.
Ama genç kardeşlerimiz bu geleneği köreltmek üzerine bayağı zorluyorlar şuan.

Yakında dediğin gibi olacak kısacası abi .

Valla bende bu tip konu başlıkları görünce biraz agresifleşiyorum.

Neden bilmeden yorum yapıyosunu ? tabikide yan komşun kuşun indiğini gördü ve ilk önce ona dönüp abi senin kuş geldi bana diye . bakıyım dedi gösterdim yok kardeşim benim değil dedi . lütfen kafasınıza göre yorum yapmayın, eğer yaşınıza saygım kalsanız istiyosanız . ilk önce sordun mu diye sorun, daha sonra azarlamayı deneyin olur mu ?

Neden bilmeden yorum yapıyosunu ? tabikide yan komşun kuşun indiğini gördü ve ilk önce ona dönüp abi senin kuş geldi bana diye . bakıyım dedi gösterdim yok kardeşim benim değil dedi . lütfen kafasınıza göre yorum yapmayın, eğer yaşınıza saygım kalsanız istiyosanız . ilk önce sordun mu diye sorun, daha sonra azarlamayı deneyin olur mu ?

ve ayrıca ben tutakçı değilim dikkatinizi çekerim . bu kuş güzel bir kuştu bende çevremde tanıdığım bütün dönekçilere abi kaçak varmı diye sordum, çünkü bu acıyı iyi bilirim . benim kuşumu vermeyenler geldi kuşunu istedi onu verdim . dışlamadan önce yaşınıza göre olgun davranmayı öğrenin . gereksizce cevap almadan boş boş konuşmakla biryere varamayız

SNRAVCI' Alıntı:
Yok be Mesut abim niye darılayım.
İzmir'de tutakçı tabir ediliyor bu arkadaşın mesleği .
Bizim camiamız sizin ki gibi değil. Biz tutakçıları her zaman dışlarız.
O tür ortamlarda barındırmayız .

Komşumuzun kuşuna saygı gösteririz. Oda bize gösterir.
Ama genç kardeşlerimiz bu geleneği köreltmek üzerine bayağı zorluyorlar şuan.

Yakında dediğin gibi olacak kısacası abi .

tutakçılar canını çok yakmış belli ama korkma abi ben öyle değilim rahat ol sen ;)

Açtığın başlıkta hayır yok. Kalkmış halen nutuk sallıyosun bize burada .
Yeni Tutağımın cinsi nedir?????

Yeni tutağın, 250 grm altın. 25 bin lira yapar konti garanti. Git sat hayrını gör ..
Ağlayanın malı gülene yaramaz ama sakın unutma ..

Sen o kuşun ırkının ne olduğunu da biliyorsun. Bundan eminim.
2 gün sonra fiyat araştırmasına geçecektin. Kaç para eder? Ederi nedir bunun? Gibisinden .
Abicim bak biz senelerdir bu sitedeyiz. Sen gibi kaç kişi aynı mevzuları yaptı. Ve mevzular hep dediğim gibi sonuçlandı.
Komşuma bağırdım varmı kaçak diye yazmışsın. Neden fotoğrafı paylaşırken dürüst olmuyorsun?

"Bu güvercini yakaladım. Çevremde dönek besliyor komşularım. Sordum sahibi çıkmadı. Bu güvercinin ırkında kararsızım Ne ırkıdır? "

Bak anlam nasıl değişti dimi?
Böyle açıklayarak yazsan bu sitede kimse yanlış anlamaz seni ..
Yazdıklarında samimi değilsin .

patron35' Alıntı:
dönerek alçaldı diye gördüm fakat o sırada yan komşumda dönek uçuruyordu onların kuşlarından biride olabilir mi diye düşünüyorum :S kuyruğunda flan lekeler var rengide bi değişik inşallah kırma değildir yakın zamanda uçurucam 1 hafta flan bantta dursun bakalım..

patron35' Alıntı:

Bak güzel kardeşim bizim kimseyi azarladığımız yok sen öyle algılarsın onun bilemem yukarıda yazdıklarını bir daha oku ilk yazdığınla son yazdığın uyuşuyormu
ben sadece seni değil sitede gördüğüm sıkıntılardan bahsettim tutakçılık iyi bir şey değil bu gün sen tutarsın yarın o seninkini tutar kan davası misali devam eder gider gerçi bana ne oluyorsa devam edin kardeşim devam....

sonerr ustaaaa, uğur ustaaaa "etme cahille sohbet küstürürsün, silme cam kırığı ile.............." (biliyorsunuz siz devamını) :)))

kuş iyi kuş, hayrını gör..

FeLix_' Alıntı:
sonerr ustaaaa, uğur ustaaaa "etme cahille sohbet küstürürsün, silme cam kırığı ile.............." (biliyorsunuz siz devamını) :)))

Ustalık ne haddimize be Mesut abi .
Biz çırağız, Sadece meraklıyız .

Aynen eğer de yarasa hayrını görmek görsün bakalım :haha: :haha: :haha:

SNRAVCI' Alıntı:
Açtığın başlıkta hayır yok. Kalkmış halen nutuk sallıyosun bize burada .
Yeni Tutağımın cinsi nedir?????

Yeni tutağın, 250 grm altın. 25 bin lira yapar konti garanti. Git sat hayrını gör ..
Ağlayanın malı gülene yaramaz ama sakın unutma ..

Sen o kuşun ırkının ne olduğunu da biliyorsun. Bundan eminim.
2 gün sonra fiyat araştırmasına geçecektin. Kaç para eder? Ederi nedir bunun? Gibisinden .
Abicim bak biz senelerdir bu sitedeyiz. Sen gibi kaç kişi aynı mevzuları yaptı. Ve mevzular hep dediğim gibi sonuçlandı.
Komşuma bağırdım varmı kaçak diye yazmışsın. Neden fotoğrafı paylaşırken dürüst olmuyorsun?

"Bu güvercini yakaladım. Çevremde dönek besliyor komşularım. Sordum sahibi çıkmadı. Bu güvercinin ırkında kararsızım Ne ırkıdır? "

Bak anlam nasıl değişti dimi?
Böyle açıklayarak yazsan bu sitede kimse yanlış anlamaz seni ..
Yazdıklarında samimi değilsin .

bırak allah aşkına çok kuş kaçırmışsın yaran yakalyanlara bahene buluyosun . bende çok kuş kaçırdım vermeyenler oldu . ama tuttuğum kuşu her gelene, isteyene verdim onun nası bi duygu olduğunu bildiğim için. bu kuşunda sahibi çıktı geldi istedide vermedik mi ? daha ben bi cevap vermeden hakkımda insanlara kötü bi açıklamada bulunuyosun derdini hala anlayamadım . sahibi çıksa emin ol verirdim .

SNRAVCI' Alıntı:
FeLix_' Alıntı:

Ustalık ne haddimize be Mesut abi .
Biz çırağız, Sadece meraklıyız .

Aynen eğer de yarasa hayrını görmek görsün bakalım :haha: :haha: :haha:
gel kuşu sen al sende kurtul bende kurtulayım

Uzatmanın manası yok herkesin fikri farklı bu konuda konunun kilitlenmesini ve bir daha görmeyi reddiyorum.

Bundan Bendede Var Annem Almış Bitane Paçalı Ama kuş nasılsa ole bi uçası varki kanatları bantlıyken diğer kuslara taş çıkartiyor :D Kesin Dönek mi ?

Laz_61' Alıntı:
Bundan Bendede Var Annem Almış Bitane Paçalı Ama kuş nasılsa ole bi uçası varki kanatları bantlıyken diğer kuslara taş çıkartiyor :D Kesin Dönek mi ?

oooo hakkatten nick boşuna laz dememişler sana. :D Biz ne diyorduk sen konuyu nereye getirdin.

Geri