YENİ UÇAN YAVRULAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erhan8888
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

erhan8888

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erhan duman
Meslek
işletme
İlgi Alanı
Kediler
selamın aleyküm sevgili güvercin sever arkadaşlar sizlere kafamda oluşan bi soruyu sorup paylaşmak istedim
yeni uçuma başlamış kuşlar bel kırmayı atlatıp taklayı çevirmeye başladıktan sonra taklayı sertleştirip fişek vermeye başlama süresi en fazla kaç gün olmalıdır?
bide bu söyleyeceğiniz süreyi aşan kuş kötümüdür
şimdiden çok teşekkürler SAYGILAR

kuşun kanına göre değişir, mesela bende taklayı çevireli 5 ay olan kuşlar var hala hava fişeğine baslamayan, taklayı çevirdikten sonra 1 haftada kafa kaldıran kuşlar da var, genelleme yapılamaz kesın bır suresı yoktur.
ancak genel kanaat şöyledir ki ; geç sökulen kus istikrarlı oynar, oyun bozmaz (bendekilerin cogu gec sokulmesıne ragmen, ben bu görüşe şahsen katılmıyorum, bence tamamen bir şehir efsanesidir, herşeyde oldugu gibi sökum zamanı ve ilerki dönemlerdekı oyun ozellıklerı de tamamen kanla alakalıdır) selamlar...

ben de katılıyorum genelleme yapılamaz bu iyi bu kötü diye fakat çok erken başlayan yavru yeterli kas yapısına ve güce sahip olamadığı için kırılıp hastalanabiliyor e tabi bu da oyununu geriye götürür. çok geç başlayan yavru ise yetiştiriciyi tamamen bi maceraya atar beklersin beklersin güzel olacak dersin kanında yoktur bir senen heba olur o yüzden bi kuş çok geç açıyorsa kanını biliyorsan bekleyeceksin bilmediğin kuşu beklemeyeceksin

o kuştan kuşa değişir mesela bende bi donuk soyu vardı 4. uçurmaya zere(sarak) girerdi.ama güzel oyun yapmazdı
kuşun sonu önemlidir işter 5 günde girsin ister 55 günde
saygılar

bendeki duman kirlilerin geçen sene 1 yavrusunu uçurmaya başladım 11 günde kuşa makas vurmak zorunda kaldım koca yazıya zor iniyodu çok güzelde oynuyodu aynı kuşu gümüşhaneye sattım bu sezon başı alan arkadaş çok memmun kuşta bozulma yok

Geri