YENİ YAPTIĞIM BALKON KÜMESİM VE KUŞLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykt3434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

aykt3434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut ersoy
Meslek
bilgisayar operatörü
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar yeni kayıt oldum öncelikle böyle faydalı paylaşımların olduğu bir site kurduklarından dolayı yöneticilere teşekkür ediyorum.
Herkese selamlar ;

Senelerdir güvercin besliyorum ve son zamanlarda olan olumsuz durumlardan dolayı kümesi mi balkona yapmak zorunda kaldım, kuşlarım dan vazgeçemedim son iki çift kuşum kaldı balkona fazla kuş koymak istemedim diğerlerini elden çıkarmak zorunda kaldım onlara kendi çabalarımla küçük bir barınak yaptım sizinde değerli yorumlarınızı bekliyorum olumlu veya olumsuz şu anda 8 kuş var çiftlerin yavruları onları elden çıkartıcam biraz büyüdükten sonra tabi birde bunları balkondan uçurma şansım olur mu sizce saatlik kuşlardır ve biraz zor inerler en son terasta besliyordum kendi damar kuşlarım dır kanları eskiye dayanır. Yaptığım kümese gelince 1cm lik osb den yaptım kolay oldu baumax ta kestirdim ölçülerinde kendim birleştirdim iki günümü aldı balkonum baya geniş kümesi 135 cm sağdan sola, 80 cm yukarıdan aşağı, 54 cm önden arkaya sizce yaterli bir ölçü olmuş mu ? Havalandırmalarıda iki tarafa açtım muşambayla da üstünü örttüm çok soğuklarda öne kadar inebiliyor. Ancak 1cm lik osb olduğundan kışın kuşlar üşütürmü bir sorun olurmu sizce ?
bu arada kuşları bugün kümese getirdim baya yabancılık çektiler önceki kümesleri yutogdan ısı yalıtımlıydı değişiklikten dolayı sorun olurmu sizce ? biraz çok soru sordum kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20131009_022059.webp
    20131009_022059.webp
    309.3 KB · Görüntüleme: 3,766
  • 20131009_022039.webp
    20131009_022039.webp
    362.5 KB · Görüntüleme: 3,724
  • 20131009_022023.webp
    20131009_022023.webp
    357.6 KB · Görüntüleme: 3,714
  • 2.webp
    2.webp
    292.4 KB · Görüntüleme: 3,988
  • 20131009_021908.webp
    20131009_021908.webp
    373.8 KB · Görüntüleme: 3,803
KÜMES ŞİRİN.ÖZEN GÖSTERİLMİŞ OLDUĞU VE DEĞER VERİLDİKLERİ AÇIKÇA GÖZLENMEKTE .GÜZEL .

1-2 ÇİFT BESLENİR İÇİNDE... :evet:

Aramıza hoşgeldin Aykut bende bazı sorunlardan dolayı balkonuma damızlık için böyle kümes yapmak istiyorum biraz daha büyük yapmaya çalışcam kümes osb den olduğu için soğuk olur mu demişsin sen gene de kümesin dışına strafor yapıştır kışın soğuk için yazın sıcak için faydası olur.

mustafa savsa' Alıntı:
Aramıza hoşgeldin Aykut bende bazı sorunlardan dolayı balkonuma damızlık için böyle kümes yapmak istiyorum biraz daha büyük yapmaya çalışcam kümes osb den olduğu için soğuk olur mu demişsin sen gene de kümesin dışına strafor yapıştır kışın soğuk için yazın sıcak için faydası olur.
STRAFORU YEMESİNLER .ÖNLEM ALIN ..ÖLEBİLİYORLAR.. :slm:

Güzel olmuş elinize sağlık. OSB lerin ıslanmasına engel olmanız gerekir. Alttan biraz yukarda sanırım yani alttan ıslanmamalı. Yağmur ve kardan koruyacak önlemleri alırsanız daha iyi olur.

Klay gelsin..

Yorumlarınız için teşekkürler. Evet yerden yüksek yaptım ıslanmasın diye 15-20 cm tekerlekli baya engel olacak gibi dışınada muşamba koydum yağmur için strafor olayını bende düşünüyorum biraz daha havalar soğuyunca koyucam dıştan bu şekilde üşürlermi kışın sizce içinde lambada var tasarruflu kışın geceleri yakmayı düşünüyorum çok teşekkürler.

AYDINLATMA ; KUŞLARIN İSTİRAHATİNİ ENGELLER .

BAĞIŞIKLIKLARI AZALIR.DİNLENCE İHTİYAÇLARIDIR.!İYİ BİR HUZURLU UYKU GİBİSİ YOKTUR.!

UYKU DA BİR GIDA GİBİDİR.

Teşekkürler ışık iptal:)

aykt3434' Alıntı:
Teşekkürler ışık iptal:)
AYKUT ; KÜMESİMDE AYDINLATMA VAR .

İŞ 'TEN KARANLIKTA GELDİĞİM ZAMAN , KISA SÜRE AÇAR GÖZLEM YAPAR .YEM ,SU , DEZENFEKTAN ..YUMURTA ,YAVRU KONTROLU ..BAKAR VE HEMEN KAPATMAĞA GAYRET EDERİM..MECBUR KALDIĞIM İÇİN .. :slm:

Bu kümes kaç TLye mal oldu damızlıklar için güzelmişte (:

Sayılarımla,
M.Atıf

Osb 3 tabaka aldim tanesi 25tl ile 30 tl arasi degisiyor ic musamba ve dis musambayada 15 tl civari verdim birde dekupaj makinasi aldim 40 tlye masraf bukadar. Disinada strafor yapicam daha sonra.tesekkurler.
Arkadaslar 2 ciftimde yumurtladi merak eden arkadaslar icin soyliyim dedim .

yuvaların içine süpürge çöpü, çam dikeni ... ihtiyacları var gibi..

zefiran ile oksijenli su karışımı fısfıslayarak dezenfekte de fayda sağlar.!

taban gazetesi hergün değişmesi çok iyi olur.

suluk çamaşır suyu ile sünger yardımı ile temiz olur..

suluk yüksekte durursa içine * tozlar girmez *

ÇOK KUŞ , ÇOK DERTTİR.!

hş gelmişssin aykut kardeşim, kümesinde önce kuşların güzel zeval gelmesin inş emeğinde kuşlarına yakışır tüyünce hayırlarını gör. eksi kanlardan dedimişssin yavru alabildinmmi yoksa elindekilermi sadece

BuzdağLı' Alıntı:
hş gelmişssin aykut kardeşim, kümesinde önce kuşların güzel zeval gelmesin inş emeğinde kuşlarına yakışır tüyünce hayırlarını gör. eksi kanlardan dedimişssin yavru alabildinmmi yoksa elindekilermi sadece

Teşekkür ediyorum ilginiz için; çok yavrusunu aldım uçurdum en son beyazların yavrularını sattım şu anda mavilerin 1 çift yavrusu var onlarda hiç uçmadı diye bekletiyorum oyuna gitmeden balkona alıştırıcam mavilerden aldığım 4 ncü çit yavrum hepside iyi söküldü sattım fazla tutamıyorum alanlarda arkadaşlarım pişman olmadılar çok serte girmiyor yatırmazsanız rahat iniyorlar yerlerine erkek damızlık sertte fazla uçuramadım dişim iyidir bu dördünçü yavruda ufak olan yavru en sonunda 14 kuyruk çıktı inşallah iyi bi kuş olacak normalde 12 kuyruk veriyorlar dişim 13 erkek 12 kuyruk babaya daha çok çekiyorlar. Beyazlarımda iyi oynar onlarında en son 3ncü çift yavrusunu verdim resimlerde görülüyor kalabalık yaptı zaten onları alıştıramazdım balkona terasta uçmuşlardı şu anda iki çiftimdede yumurta var hayırlısıyla çıkacaklar inşallah havalar tam soğumadan :) hayırlı akşamlar herkese.

AYKUT ; O KÜMESTE , KIŞIN DAHA İYİ YAVRU ALINIR.. :evet: :slm:

YAZ' IN HAVALANDIRMAYI ARTIRMALI ..DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM...MAŞALLAH..

güzellikler sizlerle olsun !

Selamlar arkadasim, güle güle besle kuslarini cok güzeller maasallah. Yuva da güzel olmus, tabii ben de diger arkadaslara katilacagim 2 cift iyidir bence de. Derinligi az oldugu icin, kuslar haraket sIkIntisi cekerler ama ben de Istanbulluyum yer darliginin ne demek oldugunu bilirim :)
Kuslar genellikle soguga karsi dayaniklidirlar fakat kümesi kis aylarinda degistirilirse ani isi degisiklikleri hayvanlari hasta edebilir.Kümes ceyran almasin ici islanmasin birsey olmaz cünkü balkon da bir nevi yari kapali alandir.
Isik konusunda, benim de uyguladigim bir yöntemi paylasayim; isitma amaciyla degil de kisin yavru almak icin, kusu daha canli tutmak icin, aksamlari saat örnegin 17 de hava karariyorsa, 17-20 arasi isiklandirma yapiyorum, kesinlikle bütün gece degil ama! Saatli prizle ayarliyorum, her aksam kendi yaniyor ve sönüyor. Sen balkonda tabii kendin ayarlarsin. Kusa hic zarari yok, kendiliginden vücut takvimini ayarliyorlar.
Ben Almanya`da yasiyorum ve Türkiye`deki fiyatlari duyunca sok oluyorum! yani verdigin OSB fiyati falan cok fazla geldi, ülkemizde is gücü ve maliyet daha ucuz olmasi gerekirken, 25-30 Tl en ince OSB cok fahis bir fiyat. Almanya´da 12mm OSB ( boylari 185x 67.5 civarindadir genellikle) ortalama 6 € civarinda. kücük bir ayrinti ama dikkatimi cekti bu ters oranti :)
Nacizane deneyimlerimi paylasmak istedim, sana ve diger arkadaslara kuslariyla keyifli günler dilerim...

yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Bu arada yavruları alıştırdım balkona şu anda oyuna girmedikleri için kolay iniyorlar tabi sonrasını bilemicem (:

Kümesiniz güzel olmuş güle güle besleyin, kümesin her yerinde taban ızgarası kullanırsanız kuşların ayaklarına pislik bulaşmamış olur. Kışın kuşlar dinlenmeye çekilir gün boyu hareketli olmaları için, sadece akşamları vermek üzere hafif yemler ile beslemeye dikkat edin, hazım kolaylığı için mineral taşlardan vermeyi de ihmal etmeyin. Kuşlar fazla oynak değilse balkona inmesi sorun olmaz, ama oyunlular damda sabahlıyorlar genelde, taklacı cinsi için üstü ve etrafı açık alan şart, tecrübe ettiğim için söylüyorum.

Bende terasima osb den yaptim kisin cok soguk oluyo sulari donuyo hatta yeni cikan yavrularimda dondu yani yalitimi cok iyi yapmalisiniz yetiskinlere birsey olmuyor ama yavrular telef oluyor disina strafor ustunede naylon yapin

Geri