Yeni yaptığım kümesim ve kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anıl34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

anıl34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Anıl enes
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kümesimi sabahdan aksama kadr elımden geldigi kadar yaptım imkanlarım kadar her türlü eleştiri önerilerinze açığım lütfen yorumlarınızı eksik etmeyın kötü veya iyi. Yuvanın yeri her türlü yorumlarınızı istiyorum :( olmadı tekrardan düzenliyebilirim tüm resimlere bakınız, saygılarla.

http://a1302.hizliresim.com/16/t/khs84.jpg

http://a1302.hizliresim.com/16/t/khssj.jpg

http://a1302.hizliresim.com/16/t/khsx7.jpg

http://a1302.hizliresim.com/16/t/kht1k.jpg

http://a1302.hizliresim.com/16/t/kht87.jpg

Merhabalar.

Yuvanız dıştan güzel görünüyor.İçindeki dekor da zamanla yapılır.Limon kasaları temin ederseniz daha güzel bir dekor olur.

Fakat yemlik ve suluğa geldiğimizde su , kirli görünüyor.Yemliğinde suluğunda üstü açık bu şekilde hastalıktan kuşlarınızı arındıramazsınız.Güzel bir suluk ve yemlik almanızı öneririm.Ayrıca havalandırma da kuşlar için önemlidir.

dün yaptım o yüzden pek zamanım olmadı geceye kadar uraştım sulukları çaldılar ızgaraları felan onları yarın temin edicem teşekkürler yorumunuz için

Maşallah, zamanla çok daha güzel hale gelir.

Taklacı bakıyorsun ve yanlarında rahibe var, ayrı olurlarsa daha güzel olur veya çok iyi gözlemlemen lazım, rahibe ile taklacılardan birisi eşleşirse, ortaya cami yozu çıkar bilesin, Rahibeler ya uçurulur veya form kuşlarında kırıcı olarak kullanılır.

MESUT GİBİ İLK ÖNCE BEYAZ SU TASI GÖZÜME ÇARPTI O SUDAN İÇMEK İSTEMEM..

YA SEN İSTERMİSİN ?

Merhaba Kardeşım.

1-) Öncelikle bana soracak olursan yaşına göre iyi iş çıkarmışsın herşeyden önce emek etmişsin emeğine sağlık. Gördüğüm kadarı ile Laminat Parke kullanmışsın. Ama yagmur yagdığında o parke şişer. Çok büyük ihtimal içeri su sızdıracaktır. Kuş pisliğinin su ile birleştiğinde bakteri üretir ve buda kuşlarının hastalanmasına neden olabilir. İnşaat malzemleri satan bir yerden ziftli çuval alıp düzgünce etrafına çakarsan bu sorunu önleyebilirsin.

2-) İç bölüm için Taban ızgarası + Yemlik + Suluk ve mümkünse limon kasası kullanmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin

Kümes güzel fakat o follukları limon kasaları ile değiştirmelisin (:

evet parke onlar vardı elimde imkanlarım bukadardı ve biliyorum şişceği için bugün sabah yağmur yağmadan her yeri iyice kapattım damla bile giremez parkeye suluklarımı bugün düzelttim ve limon kasasıyla nasıl folluk yapacağımı bılmıyorum örnek resım atarsanız çok makbule geçicek değerli yorumlarınız için saolun arada laf sokan olsada yinede eyv

Anıl, ilerleyen zamanlar da, kuşların hal ve hareketlerinden performanslarından, kümesinde ne eksik ne fazla bunları gözlemleyerek çözmeye başlayacaksın, Kümeslerde standart olan 2-3 şey vardır, Havalandırma + Yalıtım, Yemlik + Suluk, Taban ızgarası + Temizlik, bunun haricinde kalan kısımları sen zamanla kendi ortamına göre ayarlayacaksın, follukların olsun tüneklerin olsun, bunları ihtiyaca binaen düzenleyeceksin. 2-3 ay sonraki paylaştığın resimler ile şu an paylaştıklarının arasındaki farkı kendin de farkedeceksin :))

Tek kelimeyle rezil bir kümes.Önce kümese bakacaksın ben burda yasayabilirmiyim diye daha sonra bizden daha hassasiyet isteyen bu hayvancıkları koyacaksın oraya.Suluk berbat yemlik berbat.İyi dencek bir taraf bulamadım.Kusura bakma.

limancı' Alıntı:
Tek kelimeyle rezil bir kümes.Önce kümese bakacaksın ben burda yasayabilirmiyim diye daha sonra bizden daha hassasiyet isteyen bu hayvancıkları koyacaksın oraya.Suluk berbat yemlik berbat.İyi dencek bir taraf bulamadım.Kusura bakma.
Diğer arkadaşlarda belki sizin düşündüğünüz gibi düşünmüştür ama bunu karşısındaki insanı kırmadan tavsiye de bulunarak söylemek hem onun emeğine birsaygı duyulduğunu gösterir hem de daha fazla motivasyon verip bundan sonrası için hatalarını düzeltmesini sağlar. Bence biraz kırıcı olmuşsunuz.

yaşından dolayı saygı duyuyorum kardeşim .

limancı' Alıntı:

Ortada bir emek varsa , bu emeğe iyi yada kötü saygı duymanız gerekli.Eğer gördüğünz bir eksiklik varsa güzellikle söylersiniz kardeşimizde neresi eksikse orasını düzeltir kalp kırmaya gerek yok.

Bir kalbi kırmak, senelerce ibâdet ve zikir sevabının hepsini alıp götürür.
islâmiyet öyle bir dindir ki, kâfirin dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır.
Nerde kaldı ki, ALLAH ü teâlâya ve Onun Peygamberine inanan, ALLAH diyen bir Müslümanın kalbi kırılsın. Zira bir mü’minin kalbini kırmak,
çok büyük günahtır, harâmdır.

Peygamber efendimiz; mübârek elleri ile Kâbe’yi göstererek;
(Ey Kâbe, sen ALLAH ın evisin. Sen mübâreksin fakat bir Müslüman,
bir mü’minin kalbini kırsa 70 defa seni yıkmaktan daha büyük
günaha girer) buyuruyor.

İnşallah bir daha tekrarlamazsınız...

Geri