Yeni Yavru Sökme Hakkında Destek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar, Abiler

4-5 ay önce bir yakınımdan bir çift taklacı kuş hediye aldım ve bu bir çift kuşla yeni evde tekrar kuş beslemeye başladım. Aldığım da dişinin kanatları yeni çekilmişti. Kanat uzamasını beklerken dişi yumurtladı ve yavrularını sağlıklı bir şekilde büyüttü. Şuanda yavrular 3 aylık oldular. Anne-Baba ve yavrular olmak üzere dördünü de uçuruyorum. Aldığım yakınım kuşların oyunlu olduğunu söyledi. Her gün aynı saatte uçuruyorum. Anne çat çat yapıp götleyip takla atmaya başladı fakat baba ve yavrular sürekli çat çat yapıp götülüyor. Halen takla atmaya başlamadılar. Şuan ki ortalama uçuş süreli 5 dk civarı.Kuşları sökmek için ne yapmam lazım sizce...

Yardım eden herkeze çok teşekkürler.

BOL BO UÇUR GÜNDE SAATİ ÖENMLİ DEĞİL ŞU ANDA SABAH UÇUR AKŞAM DA UÇUR VAKTİN VARSA TABİ. BİRDE YAVRULARI BERABER UÇUR BENCE ANNE BABAYI KATMA İÇLERİNE ANNE BABA BİRAZ YATIK KALDIYSA EĞER UÇUM SÜRELERİ AZDIR O YÜZDEN ANNE BABA KONAR YAVRULAR DA PEŞLERİNDEN KONABİLİR 2 YAVRUYU BERABER UÇURSAN SANKİ DAHA İYİ OLUR KOLAY GELSİN

Arkadaşında söylediği gibi en çok sefer yapan yükseğe çıkan ve uçuşu güzel kuşun ile uçur daha çabuk olur herşey.

Toplamda 4 kuş var bende. Anne baba arkadaşın dediği gibi yatık. Yavruları da konduruyor. 1 Haftadır önce yavruları uçuruyorum inmelerine yakın anne babayı atıyorum. MARİK ABİ SEN NE DİYOSUN BU İŞE

Re: YeniYavru Sökme Hakkında Destek

benimde böyle yavrularım vardı 2 buçuk aylıkken bel kırıyodu sonra taklaya geldi ama hep uçururudum 15 dk uçardı yavrularım sonra yanlarına bol oynayan iyi yükselen bi limon attım daha da iyi oldular

Anne ve baba taklayı attığı an damızlığa çekmişler demek ki. Çünkü uçan kuş yattıktan sonra sersem gibi sürekli takla atar, en azından bende öyle oluyor. Senin dediğine göre anne baba da yavrulardan farksız. Arkadaşın dediği gibi anne ve babayı kendi haline bırak yavru al onlardan ve yavrularından ayrı uçsunlar uçacaklarsa.

Geri