yeni yavrular ve bir sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
yer degişimi sonrasında aldıgım ilk yavrular. siyah yavruda bu kadarken boynu dönük olma ihtimali varmıdır bana bugun boynu bir tarafa dönük gibi geldi umarım degildir bakıçıların buyuttugu yavrular
birde sorum olacak yeni yerimde nem sorunu var ne şekilde bu problemi asarım bilmiyorum. kumes betondan ve arkası topram ile doldurma arka kısımdan yani CATININ SAÇAGINDAN BİR KARIŞ ALTA KADAR TOPRAK DOLU VE yer ile arka duvarın birlestigi yerden iç tarafdan yağmur fazlaca yagınca alt kısından içeriye dogru sızma oluyor zeminin bir kısmına palet koydum ama tamamına degil nasıl sorunun içinden çıkabilirim.

Ekli dosyalar

• 28122012196.webp
    28122012196.webp
    22.6 KB · Görüntüleme: 1,635
  • 28122012197.webp
    28122012197.webp
    21.8 KB · Görüntüleme: 1,669
Merhaba Özgür Bey,
Yavru biraz rahatsız gibi geldi ama boynunda bir anormallik dikkatimi çekmedi,sadece kursakları boş gibi görünüyor isterseniz yavru hapıyla takviye edin.
Nem sorununuzun çözümü ise kümes arkasında bir kurutma ve yalıtım sistemi teşkil etmek.
Kümesin boyuna göre 5-7 mt 120 lik drenaj borusu temin edip kümese dayanan toprağı kümes zeminine kadar kazacaksınız.
Sonrasında boruyu yerleştireceğiniz yere çakıl serip boruyu suyu uzaklaştıracak şekilde bir meyille sağdan ve soldan yeteri kadar uzatacaksınız.
Uzattığınız borunun üzerine 25-30 cm yüksekliğinde çakıl sererek üzerini toprakla dolduracaksınız.
Şayet asla su almamasını istiyorsanız kazacağınız yerdeki kümes cephesinde sürme su yalıtımı ve üzerine koruma maksatlı EPS köpük uygulamanızı öneririm. Böylelikle o bölgedeki soğumayı da önlemiş olursunuz.
Şayet duvarın ve arkasındaki dolgunun ölçülerini de verebilirseniz maliyeti hakkında da fikir vermeye çalışırım.
Selamlar
Khalid

evt yawrular ac yem vermemiştim daha kuşlara. resim 2 gun öncesine aittir su anda dahada buyukler bu haline göre ama kumes e dışarıdan mudahale edemem içeriden yapilabilecek birsey varsane yapabilecegim düşünüyorum

bilgi için teşekkürler

Geri