yeni yavrularla merhaba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan max1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

max1

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
ShooterPredator
Meslek
Diğer
İlgi Alanı
Kediler

aşağıdaki resinde gök akkuyruk takka perçem kendi yavrup olup muhteşem oyunludur.ayrıca su içersindeki arap gül perçem akkuyruk da oyunludur.herkeze boll yavrularrrrrrrrr.diğerler zaten malatya taklacıları onlar sadece normal takla atıyorlar ama fazla oyunlu değiller.

Ellerine saglik calismalarin icin maasallah düzgün görünüyorlar.Sürüsüne bereket insaallah

Selamlar.
Maşşalah kuşlar sağlıklı görünüyorlar.

Ama merak ettiğim görüntüsümü daha ağırlıkta yoksa seslerimi daha ağırlıkta bu demkeşlerin.? Yani bol paçalı olan renkli demkeşlerin?

yorumlarınız için tşk ederim. hem ötüşleri hemde görünüşleri itibariyle her iki seçenekle muhteşemler ama görüntüleri biraz daha ağır basıyor gibi.

bunlar demkeşmi malatya taklacısı denmişti başta bunlar için yanlış hatırlamıyorsam.

malatya taklacıları normalde dik tepeli ve bol paçalı olurlar ayrıca oyunludurlar.dişisi malatya taklacısı +oyunlu erkeği ise takka perçem demkeş dir.ortaya bol paçalı takkalı çıkıyor yandaki avadardaki resim yani max1 yazan profildeki avadar resmi.ben bu kuşlara ne malatya ne de demkeş diyebiliyorum aslında bol paçalılar ama takkaları bol ve büyük demkeşlerin paçarı bukadar büyük olmuyor ve ötüşleri demkeşe benziyor artık yorum size kalmış doğrusunu bilen varsa söylesin yeni yavruları resmi üstte bunlarda aynı kuşların yavruları bol takka bol paça ama daha çok malatya taklacılarına benziyor uçurdum takla var ama cok az neredeyse yok gibi sanki canları ne zaman isterse ozaman takla atıyorlar.

paça ve takka için biraz daha yakın görünüm malatyamı demkeşmi akıllar karışmasın

ilgi ve alakanız için tşk ederim

bu kuşlar çalışma sonucu ortaya çıkan kuşlar demkeşten ziyade malatya kuşuna benziyorlar.
herşeyin saf olanı daha güzel bence demkeşi demkeşle . malatyayı malatyayla eşlesek daha kaliteli kuşlarımızın olacağından hiç şüphem yok.

her şeyin orjinali bencede güzeldir.ama elimde ortaya çıkan yavruların dışında elimde ne bir malatya erkeği nede bir demkeş dişisi var.ortaya bu yüzden yandaki avadar resindeki kuş ortaya çıktı ve artık ben bunlara malatya taklacıları diyebiliyorum.alın size bir altın bilgi daha (bol paçalı ile normal paçalı kuş eş tutulduğunda takka ve perçem özelliğide var ise ortaya demkeş çıkıyor.DENENMİŞTİR)

öncelikle tşk ederim.şu an için benim muğlaya gelmem sorun malum iş güç .beni davet etmen büyük incelik ayrıca dişi demkeş içinde tşk ederim.kesinlikle geri çevirmiyorum ama almak yada yollamak problem ziyaretin dışında nasıl ulaştırma yapacağız şimdilik bilmiyorum.ama benim tercihim aşağıdaki bol paçalılar gibi olmalı malatya erkeği dahada lazım.

yada bu resim gibi

bendeki erkek demkeşi sana verebilirim bana bol paçalı lazım bendeki demkeş

[/URL

max1' Alıntı:
her şeyin orjinali bencede güzeldir.ama elimde ortaya çıkan yavruların dışında elimde ne bir malatya erkeği nede bir demkeş dişisi var.ortaya bu yüzden yandaki avadar resindeki kuş ortaya çıktı ve artık ben bunlara malatya taklacıları diyebiliyorum.alın size bir altın bilgi daha (bol paçalı ile normal paçalı kuş eş tutulduğunda takka ve perçem özelliğide var ise ortaya demkeş çıkıyor.DENENMİŞTİR)

o kuş demkeş olmaz kesinlikle ötüşü bozulur. buyrun muğlaya gelin ben size bir tane demkeş dişi vereyim fazlam var. isterseniz. resmini ekleyeceğim şimdi.

tepesiz olması sizi şüpelendirmesin altından çıkan tüm yavrular tepe ve perçemlidir.

bol paçalı olan annesi ölmüştü. şimdide kendisi öldü. zaten elimde şu an sadece 3 tane kuş kaldı. 2 dişi,1 erkek demkeş. kümeslerimi düzenledim dezanfekte ettim. 1 çift kuştan üretmeye çalışaçağım. ama dişinin birini verebilirim. sorun sadece ulaştırmak başka bişi değil.

malatya ırkı da yok elimde ama sitemizde besleyen arkadaşlar vardı.

tşk ederim .dediğin gibi sadece ulaştırma sorun neyse inşallah bir gün canlı tanışırız kuşlara beraber bakar onları seyrederiz bende süs kuşunun yanında artık taklacılara devam ediyorum kuş uçurmayınca tat alamadım çünkü resimlerini kısa sürede eklerim şimdilik byyyy

evet bencede yanlış bir çalışma yapmışınız belki zorunluluktan ama olsun ben bunu bahane olarak kabul etmiyorum.
iki alakası olmayan ırk.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
evet bencede yanlış bir çalışma yapmışınız belki zorunluluktan ama olsun ben bunu bahane olarak kabul etmiyorum.
iki alakası olmayan ırk.
kuşları bu şekilde eş tutmayı bende kabul etmiyorum ama olmayınca olmuyor işte ne malatyaya nede muğlaya gidebilirim.ortaya çıkan kuşlar süs kuşlarının bulunduğu bölümde çayka ya da çok benziyorlar.foruma azda olsa katkıda bulunmaya çalışıyorum elimden geldiğince hiçmi duyan yok bir malatya erkeği lazım işte.malatyaya yolun düşerse diye arkadaşın biri 1 çift hediye edecekmiş ama nasıl gideyim.çaresiz halen demkeş ve malatyadan yavru alıyorum ne yapayım

elbette çok güzel kuşlar paylaşımınız içinde bir kez daha teşekkürler. görüntü olarak çok güzel kuşlar. allah en iyisini size versin.

Kırkbirkere maşallah kuşlarınıza,Allah nesillerini daim etsin,iyi yetiştirmeler.

selam değerli dostlarım bunlarda benden bakalım beğenecekmisiniz..siyahlı olan basık demgeşler sütbeyaz yavru veriyor yine basık ve kusursuz..birde sütbeyaz farklı kan demgeşlerim var onlarda çok şirinler..saygılar

kardesım altın bılgı olarak bol paca ıle dığer kuslardan bırını kırdığında takke percem olanda yavrusu demkes cıkıyor dıyor.Ama kesınlıkle bu dusuncesıne katılmıyorumornek olarak bır oyun kusu ve takke percemı var malatya ırkı bır kus ıle cıflestığınde takke percemı oyun kusundan pacayıda malatya kusundan almıssa buna demkes dıyebılırmıyız.kesınlıkle dıyemeyız.Bu sekıl kuslara ne ıle cıflersen cıfle demkes ıle bol paca malatyayı cıflemıssın mesela bu kus bozuktur.Ne demkes dıyebılırsın nede malatya dıyebılırsın her ıkısındede bır parca ozellık almıstır.yanı buna ne budur nede dığerıdır demek doğru olmaz takke percem dıye demkes değildir.Sadece takkelı dıyede malatya kusu değildir sonucta bozulmus bır ırktır kırılmıstır.senın bu kuslara vereceğin en guzel ısım demkes ıle malatya kırması demendır yok su yavrular malatya yok bunlar demkestır demen bence yanlıs.Diğer arkadaslar veya siz ne düünürsünüz bilemiyorum benım bu dusuncemden dolayı.butun kuscu arkadaslara hzyırlı gunler dilerim.

yeğen babaları gemkeş değil demkeş tir.anneleri malatya arasıra yanıma gelsen sende görürsün kuşlarımı.yorumlarınız için herkeze çok teşekkür ederim.

Geri