Yeni yetiştiricilerimiz için...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kazimcankurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
www.guercinvideolari.com
Ad Soyad
Kazım CANKURT
Meslek
Özel Güvenlik
İlgi Alanı
Kediler
Saygıdeğer güvercin yetiştiricileri....
Biz piyasa araştırması yapacağımaza kimin kuşu şu kadar para benim ki daha fazla para eder diyeceğimize yeni yetiştirici arkadaşlarımıza hatta besleyen arkadaşlarımıza miski,şebbab v.b. yani masa kuşu alacağınız zaman sadece şu güvercine benzemesi lazım.Beslemek isteyen hem hevesini hem cebini düşünsün bu konu ekonomik kriz için bire bir olacağını düşünüyorum.Resimlerinizi paylaşın ve kaç senedir bu ırk üzerine çalıştığınızı belirterek bize bilgi verin değilmi sizce nasıl bir uygulama arkadaşlar...Bakalım ne olacak....

kazimcankurt' Alıntı:
Saygıdeğer güvercin yetiştiricileri....
Biz piyasa araştırması yapacağımaza kimin kuşu şu kadar para benim ki daha fazla para eder diyeceğimize yeni yetiştirici arkadaşlarımıza hatta besleyen arkadaşlarımıza miski,şebbab v.b. yani masa kuşu alacağınız zaman sadece şu güvercine benzemesi lazım.Beslemek isteyen hem hevesini hem cebini düşünsün bu konu ekonomik kriz için bire bir olacağını düşünüyorum.Resimlerinizi paylaşın ve kaç senedir bu ırk üzerine çalıştığınızı belirterek bize bilgi verin değilmi sizce nasıl bir uygulama arkadaşlar...Bakalım ne olacak....

Bu konuda ben Sayın alpaslan bey ile Sayın Bursa Guvercin yetistiricileri Dernegi 2. Baskani Sayin Fatih Iyibilir Beyin Goruslerinin alinmasini, senelerini Bu Kuslara adamis bu insanlarin yeni yetistiricilere On ayak olmalarini Temenni ediyorum.

Bu bilgileri resim olarak ve paylaşarak yeni yetiştiricilerimizi bilgilendirelim...

Yani ben oyun kuşu beslemesemde bu uygulamanın matıklı olduğunu düşünüyorum hatta yani kamyon kamyon oyun kuşu var piyasada ve bu kuşlara halen daha 1500 lira gibi komik ve bir okadarda ayıp fiyatlar çekiliyor yani ben bir kaç aydır forumları elmden geldiğince takip eden biri olarak artık satılık ilanlarında mardin görmekten bıktım usandım hatta psikolojim bozuldu yani... Bir güvercin takla atıyor diyede bu kadar sevilmezki kardeşim :D yani orası işin espirisi tabiki ama yani bence bu kadar sürümü olan bir kuş bu paralara gitmez bence yani bu benim görüşüm saygılar sunuyorum

Sayın osman bey profil ayarlarınızdan yaşınızı girin lütfen.Biraz taş atmışsınız bana galiba doğrudur ben gösterdiğim kuşun babası ankaradan geldi.Amcası İstanbul'da 2000 tl ye satıldı 2 yıl önce saygı duyarım herkesin kuşu kendine değerlidir...Saygılarımla

haltbar' Alıntı:
Yani ben oyun kuşu beslemesemde bu uygulamanın matıklı olduğunu düşünüyorum hatta yani kamyon kamyon oyun kuşu var piyasada ve bu kuşlara halen daha 1500 lira gibi komik ve bir okadarda ayıp fiyatlar çekiliyor yani ben bir kaç aydır forumları elmden geldiğince takip eden biri olarak artık satılık ilanlarında mardin görmekten bıktım usandım hatta psikolojim bozuldu yani... Bir güvercin takla atıyor diyede bu kadar sevilmezki kardeşim :D yani orası işin espirisi tabiki ama yani bence bu kadar sürümü olan bir kuş bu paralara gitmez bence yani bu benim görüşüm saygılar sunuyorum

selam bu konuda yanlış düşünüyorsun kimse zorla kimseye kuş satmıyor. isterse 20 bin lira ister anlayan kuşun değeri o değilse vermesin benim gözümde 5 tl etmeyen mardinler var ama bazılarına ben bile sadece kostumu için 1000 lirananın üstünde verebilen ve verebilecek biriyim benim istediğim gibi olsun 2000 lira olsun sorun yok kimse kimseye silah zoruyla bir şey satmıyor.benim arkaşında bursalar var onlarda bin lira edicek kuş ama o hiç satmıyor yani ordada para geçmiyor.sorun şu kuşu değerinde satarken karşımızdaki insanı kandırmadan satmak yani kuşun altı iyi değilse söylenmeli her yavru ayni gelmiyorsa söylenmeli kusru varsa söylenmeli (gözle ve elle ne kadar usta olursan ol göremeyeceğin kusurlar) kuşta işcilik yapmadan hile yapmadan istenen para veriliyorsa zorlada satılmıyorsa bence sorun yok kimsecede olamaz alan memnun satan memnun.

Arkadaşlar konu şu işte kuşun orjinali bu bunlardan sahip olun diyeceksiniz bu kadar örnek verceksiniz...

Amacım taş atmak olsa zaten bu uygulamanın iyi olacağını ve benimde görüş olarak bu uygulamaya katıldığımı söylmezdim ama siz taş olarak algılayıp kafanızı uzatıyorsanız buna bişey diyemem...bu arada konunun yaşımla ne alakası var ayrıca....Ben görüşümü söyledim hatta oyun kuşu beslemiyorum diyede belirttim ve hak etmeyen kuşlara böyle fiyatlar çekiliyor diye bu konunun faydalı olacağı doğrultusunda bu uygulamaya olumlu olarak katıldım bence önce algılama duyularınızı sonuna kadar açın maden bir konu açtınız yorum yapan insanları anlamaya çalışın polemiğe hiç gerek yok....saygılarımla

Güzel bir niyetle bir konu açılmış fakat konu yanlış anlaşılmalar dolayısıyla maksadı dışına çıkmış.
Kazım kardeşim yeni yetiştirici miski,şebab yetiştiricileri için.
Yerde kuş alacak olanlar için kostüm kuşu besleyenlerin tecrübelerini aktarmasını istemiş ama kendini anlatamamış sanırım ama bu konu mevcut olması lazım sitemizde.

Örn:
şebab resmi ile paçası şöyle olmalı,gözü şöyleolmalı,boyu postu şöyle olmalı...vb fiziksel özelliklerini bu işte tecrübeli şahıslardan öğrenmek istemişve resimlerle gözterilmesini istemiş.

MİSKİDE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

RENK Sabuni tonunda açık krem renginde olmalı uzerinde benekler tırnak ustu buyukluğunde olup sırtında ucgen acık olmalı benek rengi tatlı kahverengi olmalı

GAGA Beyaz olmalı

GÖZ Beyaz olmalı

GÖĞÜS Aşağıya kadar tatlı kırmızı olmalı. Göğüs bitiminde kesilmeli fazla yukarıya sarılık çıkmamalı

BOYUN Kalın olmalı sarılık ve boyun arkasında göklük olmamalı

KAFA İri olmalı kafanın üzerinde gri çizgiler bulunmamalı

CUBUKLAR Tatlı kahverengi beneklerin tonuda duzgun olmalı

AYAK Parmaklar kalın ve uzun, paçalar çok uzun değil, kaba ve dolgun olmalı

KUYRUK Akkuyruk olması tercih edilir (aynasızda olabilir)

KURRENK(SABUNİ)DE BULUNMASI GEREKENLER

RENK Beyaza yakın krem olmalı

GAGA Beyaz olmalı

GÖZ Beyaz olmalı

GÖĞÜS İkiparmak kalınlığında limon sarısı olmalı

BOYUN Kalın olmalı ensede sarılık ve boyun arkasında göklük olmamalı

KAFA İri olmalı kafanın üzerinde gri çizgiler bulunmamalı

ÇUBUKLAR Tatlı kahverengi veya zeytini renkte olup düzgün olmalı

KUYRUK Akkuyruk olması tercih edilir (aynasızda olabılır)

MAVİDE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

GÖZ göz çakır (beyaz) olmalı

KAFA İri olmalı

GÖĞÜS İspirto renginde göğüs bitiminde kesilmeli

ŞERİT Siyah ve düzgün olmalı

KUYRUK Orantılı olmalı

RENK havai mavi

TIRNAK siyah olmalı

GAGA siyah olmalı

ÇAKMAKLIDA OLMASI GEREKENLER

GÖZ göz çakır (beyaz) olmalı

KAFA İri olmalı

GÖĞÜS İspirto renginde göğüs bitiminde kesilmeli

ŞERİT Siyah ve düzgün olmalı

KUYRUK Orantılı olmalı

RENK havai mavi

TIRNAK siyah olmalı

GAGA siyah olmalı

ARAP TA OLMASI GEREKENLER

GÖZ göz ve çerçevesi beyaz olmalı

KAFA İri olmalı

GÖĞÜS Yeşil olmalı

KUYRUK Orantılı olmalı

RENK Arap zümrütsiyahı

TIRNAK siyah olmalı

GAGA Beyaz olmalı, Gaga ucu zikirli olmalı

Taklacı,Şebab Güvercin Özellikleri

Konu burada daha önce açılmış.resimli olarak anlatacak daha tecrübeli yetiştiricilerimiz bilmeyenleri aydınlatırsa seviniriz.

Ama bunlar birazda tercih meselesi bazı yetiştiricilerimiz bunları kabul etmez hayır burası böyle değil böyle olmalı diyebilir.
Çünkü ırklarımızın resmi standartları bulunmamaktadır bildiğim kadarıyla.

Sebab Kuşlar

Taklaci kuşlar günümüzde Oyun-masa kuşu olarak ikiye ayrılmaya başladı. Oyun kuşları perfonmansları ve uçuşları için, ,masa kuşlarıda güzellikleri için besleniyor. Masa kuşlarına verilen diğer bir ad Sebab kuşlardır. Masa kuşları denmesinin nedeni bu kuşlarin besliyenleri tarafından benim kuşum senin kuşundan güzel ile başlıyan ve kuşların
masa üzerine konularak güzel olanin kendisini göstermesi ile son bulan iddialı sohbetlerden kalan isimdir. Bu işin Türkiye çapında olanıda şebab festivalleridir. Karaman, Erzurum,Adana illerimizde heryıl şebab festivalleri düzenlenmektedir.
Bu kuşlarda en çok rahbet gören renkler Miski, Kürenk,Mavi, Arap, cakmaklı lardır. Dikkat ederseniz bu renkler taklacı kusların has renkleridir. Bir şebabcıda bu renklerde olan kuşların en gösterişlisini tabir yerindeyse manken gibi olanını beslemek ister. Sebab güzel demektir.Bizdeki güzel anlamıda manken gibi lafıyla özdeşleşmiştir.
Şebab kuşlarda önemli kriter güzelliktir. Ne renk olursa olsun kuş gözlerde etki bırakıyorsa bu kuş sebabtır.
Bu etkiyi yapan kaynaklar yarısmalarda belirtilmistir.

1- Bacaklar yerden yuksek,dik ve dolgun olmalı.
2- pacalari kılıc paca olmalı. uzun olması kusa güzellik katar. tuyler on tırnagi gecmemeli. (dikkat ederseniz bol pacadan bahsedilmiyor)
3- boyu uzun, gögsu önde, asker gibi durabilen bir kuş olmalı.
4- göz-gaga-tırnak bütünlüğü olmalı.
6- Bulundugu katagorideki renkleri tasımalı. renkler mat degil parlak olmalı.

Yukardaki özellikler olupta birde ucurulup oynuyorsa, bu kuşu para ile satın almak çok güçtür. Sebab kuşlar pahalı ve zor bulunduğu için pek çok kişi bu kuşları uçurmaz. Bu taklacılar korunan kuşlardır. Belirli bir çevre içersinde yetiştirilir. Yarışmalarda bu insanlar biraraya gelir. Şebabları görme fırsatı doğar.

bilmem anlatabildim mi

Geri