Yeniden basladim yardimci olurmusunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hsncyln
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hsncyln

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan ceylan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Sa degerli abi ve kardeslerim gecen yaz birakmistim bi turlu ucuramadigim icin.ikinci kati yapinca ev yukseldi baya onu komple acik alan.Simdi abiler iki kusu ucurmaya calisinca direk kendilerini baska catiya atiyorlardi.ikiside kotu alisti birini verdim birine gitti,ama diger kus daha ayni yuvadan cikinca biraz ustune gitsem kalkip baska dama gidiyor yeni kus aldim onun yuzunden yeni kusta dama alisti ikiside ayri ayri damlara gidip yatiyorlar ucurmaya calisinca.simdi abiler bu baska dama alismis kusu ne yapsam duzelirmi hangi kusu alsam damlara alistiriyo.yeni aldigim kuslari alisinca tek kaldirsam ucarlar mi bi yardimci olursaniz sevinirim abiler

öncelikle uçum kanlı , mümkünse yavru kızması kuşlardan uçurmayı denemelisin. önemli olan yavrulardan iki üç tane kuşu uçmaya alıştırmak , sonrasında uçurmak istediğin kuşları birer birer zamanla sürüye eklemelisin.

uçmayanların hepsini yada birkaç tanesini birlikte atarsan uçan kuşları da damda yatmaya alıştırma riskin var.

sabahın erken saatleri uçmaya en istekli oldukları zamandır. sabahları kuşları sıkıştır. olmazsa bir iki sokak öteden at , önemli olan kanatları açılsın. bugün 1 tur yarın 2 tur derken bir bakmışsın kuşlar 2 saat uçmaya başlamış.

benim her iki yanımda 5 er katlı binalar var buna rağmen herkesten daha fazla uçuruyorum. alıştırmaya bağlı herşey. ben kuşları aç bırakmayı doğru bulmadığımdan ve kuşların giriş yerleri olduğundan tok uçuruyorum.böyle alıştırdım.

ilk 6 ay hiç uçurmadığım kuşu da uçurdum , 1 sene salmada yatırdığım kuşu da uçurdum.

şimdilerde yavruluğunda bir iki kere uçurduğum sonrasında 2 senedir salmada tuttuğum kuşu da uçuracağım. ben uçuruyorsam sen hayli hayli uçurabilirsin.

abiler öncelikle cevaplarınız için teşekkurler.bi abimiz ac bırak demiş ac bırakmayı denedim 1 gun aç bıraktım ertesi gun sabah ucurmayı denedim hava rüzgarlıydı uçtular hatta baya ileri gittiler.bide baktım başka kuşcunun damına dogru dalısa geçtiler kuşcu yem atmış hemen inmişler allahtan tanıdıktı aldım geri.aç bırakırsamda bu tür sorunlar yaşıyorum abiler.şimdi 4 gün once tuttugum bi kuş var baya urkek cok hoşuma gidiyo kuş kanatları açık yuvayada alıştı iyice şimdi bu kuşu diğerleiyle kaldırsam direk dama alıştıracaklar yazık olacak.bunu tek uçursam olur mu abiler.bide bi kuşcu bir iki gün hapset onları dedi başka kuşculara gidiyo diye bi yararı olurmu

as
kardeşim kuşları rüzgarlı havada uçurma ben çok kuş kaybettim o yüzden güneşli ve rüzgarsız havalarda uçur
kuşları sabah okula giderken uçur bide okuldan gelince fakat uçmayan kuşla uçan kusu uçurursan 2side uçmaz
ilk uçan kuşu uçur uçan kuş baktın inicek kondurma baska bir kuşu at peşine oda uçucak kuş olsun 2 side baktın inicek çatıya kuş koy yem dök az insinler böylecede baska çatıya atmamaya alışırlar tabi kuşlar uçurdugunda aç olucak yogurt kovasına yemleri dök kuşlara yem verirken kovayı salla anlasınlarki yogurt kavası ses çıkınca yem geliyor indirmek istediginde kovayı sallaman yeterli olacaktır.
ayrıca kuşların ii ve genç kuşlarsa uçura bilirsin para biliktir iyi kuş al kötüsünü alcagına yavru kızması al sökük kuş alırsan eski sahibine döner büyük ihtimal
nese ben dışarı çıkıyorum burda kalsın yazı :D

eyvallah abiler şimdi o uçmayanları elden çıkardım elimde iki tane yeni var iki üç tane daha atmadan yanlarına uçurmayacagım sagolun

ARKADAŞIM YORUM YAZAN ARKADAŞLARDAN BİRİ AÇ BIRAK DEMEKLE HAYVANA ORUÇ TUTTUR ANLAMINDA DEĞİL KÜMES İÇERİSİNE YEMLİK BIRAKMA SABAH KUŞLARI DIŞAR SALDIĞINDA ÖNLERİNE YEM SEP Kİ KUŞLAR YEM YEDİĞİ YERİ BENİMSESİN KUŞLARI KENDİ HALİNE BIRAK BİR KAÇ GÜN ÖZELLİKLE SICAK GÜNEŞLİ HAVALARDA BANYO YAPMALARI İÇİN KAP BULUNDUR Kİ KÜMESİN ÖNÜNÜ ÇATIDAN DAHA ÇOK SEVSİNLER KUŞLARIN HEPSİNİ AYNI ANDA UÇURMA TEK TEK UÇUR YERDE KUŞ OLUNCA ÇATILARA KONMAZLAR VE İLK ZAMANLARDA FAZLA SIKIŞTIRMA İNMEK İSTEDİKLERİNDE MÜSADE ET İNSİNLER KANATLARI AÇILDIKÇA UZUN UÇARLAR.

eyvallah abiler.simdi iki tane guzel aldim bugun 3. gunleri uc gunden beri damda duruyolae,dama alissinlar diye yuvanin kapisini kapali tutuyorum sadece aksamlari yuvaya aliyorum dama alissin diye yarin ucuracagim ilk ucurma nasil olmali cunku ilk ucurma nasilsa oyle gidiyor yerde kus olsun mu ucurduktan sonra hemen parlak verip indirsem mi ne yapmaliyim

TABİKİ YERDE KUŞ OLSUN KALDIR KENARA ÇEKİL KISA TURLARLA BAŞLAMAN LAZIM ETRAFI TANIDIKTAN SONRA RAHATCA SIKIŞTIR UÇSUNLAR

abi bezdim artık ya artık tadım kaçtı nerdeyse 10 tane kuş denedim uçmuyolar abii kaldırıyorum yan dama oradan kaldırıyom başka dama ya şansımdan mı kuşlar mı kötü bide geri gelmiyolar dam dam geziyo bişeyler yiyo vallahi bezdim ama ben anladım kuşu dama bağlayan bişey olmalı ki uçup uçup geri gelsin misal eş gibi eşi olsa gösterirsin gelir hemen verdiğim para 100 u gecti vallahi emegime acıyorum ya.artık bide cift kuş alacagım.dört çift alıp dişileri bağlayıp dama bırakacagım erkekleri uçurmaya calışacagğım son umudum bu

Geri