Yeniden başliyorum , Üstadlara sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kapela12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Kapela12

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berke Adıbelli
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
Oncelikle butun kardeslerime abilerime ustadlarima hayirli aksamlar ben yeniden basliyorum malum apartmanda oturuyorum catida besliyemiycem yerde besliycem ama besliycegim kusu secemedim duz ucan kus ya da taklaci , kelebek turu beslemek istiyorum sizce yerde ne beslenir balkonlara konucak degil ucucak kus istiyorum yerde besliycegim icin kumes kucuk minyatur sirin bisey olucak en fazla 4-6 kus bakmak istiyorum simdilik gun gectikce kumesi buyutmeyi dusunuyorum kumsenin onu yola bakiyo olucak bu sorun olurmu arabalar geciyo falan ya ? Kuslari ilk olarak alistirmadan once es mi yapmaliyim ya da kacmamasini garantilemek icin esli kus mu almaliyim besliycegim turdede yardimci olusaniz sevinirim simdiden herkese tesekkur ederim , iyi aksamlar.

Canım kardeşim apartmanda oturuyorsun tamam anladım yerde besliyeceksin onuda anladım şimdi besliyeceğin yer sizin kendinizin mi? yoksa apartmanın ortak kullanım alanı mı veya bir tanıdık veya akrabanın yeri mi? bunların hepsini yaz ve mümkünatı var ise görselle süsle birde öğrenci olduğundan derslerine mani olmaması için aile büyüklerinden müsade almanı tavsiye ederim selamlarımla.

Oncelikle cevap verme lutfunsa bulundugunuz icin tesekkur ederim Ahmet abicim ilk olarak apartmanin onunde agac dikmek ici. yer olurya 1 metre falan oraya yapmayi planliyorum yol cok genis en az 4 araba yan yana alir onunde bina var hemen simdi ben ogrenci oldugum icin babamin pek gonlu olmasada kizmiyor gecen besledigimde derslerimi dusurecegini soylemisti aksine kuslarimi kaybetme korkusu bana ayri bi hirs verdi o sene sinifi 96 ile gectim bu senede teog senesi babam yine istemiyo ama ben kendime guveniyorum babamda bana guveniyo o yuzden sesini cikarmiyo fazla kumes apartmanin disinda olacagi icin yoneticiye veya birine sorma gereginde bulunmadim bunun icin birinden izin almam gerekirmi sonucta apartmanin disinda kumesin olculeri 100/90/70 m3 olucak icindeki besliycegim kus ve nasil besliycegim konusunda da fikrim ilk Bir cift saglam taklaci alip kanatlarini cekicem damizlik yapicam yavru almadan ucurmiycam onarin kanatlari cekikkende 4 tane siyah baska veya bango duz ucucu kus almak istiyorum ama gonlum baskalarda taklacilarda ki bunu yapma amacim ise yavru almadan ucurmamak ve ucan kuslarla ucurunca damci olmaz diye dusunuyorum bu benim nacizane fikrim ama sizlerde neler dersiniz duymak isterim uslubumda bozukluk varsa kusura bakmayin iyi aksamlar.

Canım kardeşim sen bu sevdaya tutulmuşsun bende senin yaşlarındayken çoçuk kümesi yapmıştım ama yola doğru değil evin bahçesine yani arka tarafa rahmetli babam okulu aksatacam diye çok kızmıştı sonra yumuşadı o dediğin ağaç dikme alanın önünde duvar var mı ? ve bizim buralarda çirkin ve kötü insanlar çok sana üzüntü yapmazlarmı İzmir in durumunu bilmiyorum birde sana ufkunda ve gönlünde bir ırk belirle düz uçuçu ile taklacı bir arada olmaz selamlarımla.

Abicim valla ben hep beslemek.istemisimdir iki turede cok saygim ve ilgim var agac dikmek icin olan yerin onunde duvar yok bombos iste araba geciyo simdi ukalalik gibi olmasin ama arz ederim izmirin Sessiz insanlarin barisik oldugu Torbalida yasiyorum kimsenin calcagini dusunmuyorum oteki kumesimde 150-200 lira degerinde kuslarim vardi herkes bikiyodu kapinin kilidi yoktu tas koyuyodum ama bir tanesi bile eksilmedi ama bu olmiycagi anlamina gelmez tabi olmamasi icin asma kilit vurarak onlem almayi dusunuyorum ama hirsiza kilitmi dayanir oda varya oturdugumuz binada kamera var kumesi goren ordan bulmaya calisirim ama bunlar hic olmiycak belkide bosu bosuna konusup kusculugun bu kotu tarafindan bahsetmeyelim simdi ben hem taklaciyi cok seviyorum hemde ucucu baskalari kelebekleri ikisini ayni anda beslemem icin bi yontem fikir olamaz mi abiicim tavsiyelerin icin yeniden tesekkurler abim

Farklı türleri bir arada beslemenin dezavantajı genellikle uçururken ön plana çıkacaktır. Örneğin filo güvercinleri toplu olarak uçtukları için ve uzun süreli ucacakları için taklacılar onlara ayak uyduramayacaklardır. Sürüden 3-5 kuşun kümese inmesi diğer kuşlarında kümese inmesine neden olur. Onun dışında birbirine yakın ırkları aynı kümesde beslemeniz bence sıkıntılı değildir diye düşünüyorum. Tekrar ediyorum çok zıt ırklar hariç :)

Ben hem taklacidan zevk aliyorum izlerken hem hunkariden hem baskadan hepsinin ayri ayri tadi var taklacilar damci olmasin diye su basta soyledigim seyi yapip ucucularla ucurmayi planliyodum bizim burda dam cok tek tur taklaci beslersem eminim damci olucaklar bun daha once yasadim oyle tek tur besliyceksem baska ve hunkari beslemeyi dusunuyorum ama ilerde yanina kucuk bi kumes daha yapip bi cift taklaci koyup farkli saatlerde ucurmak amaclarimin icinde olan bisey hayirlisiyla ne olucaksa bakicaz ama cevremde ki buyuklerin bana karsi soyle bi seyi var kus ugrasmak ister emek ister bos zaman ister ilgi ister senin onunde buyuk hayatinin sinavi var ona ayircagin vakti.derse ayir istedigin liseyi kazan su sinav bitsin beslersin kusunuda onuda hatta bi ciftte ben sana alirim falan diyolar haklilik payi varmi sizce saygilarimla iyi gunler.

Aslında bir nebze doğru söylüyorlar. Ben ilk kuş beslemeye başladığımda 13-14 yaşlarındaydım. Kuşlarım 1-2 yıl sonra çalındı polis dahil kimse umursamıyor çünkü çocuksun :( Benimde büyüklerim senin gibi hayatımı kazandıktan sonra kuş beslemem konusunda öğütler veriyorlardı. Ben onları dinledim ve bir süre ara verdim sonra liseyi bitirdiğimde tekrar başladım bu sefer üniversiteyi kazanınca kuşlarım dağılıp gitti. Şimdi 33 yaşındayım iyi kötü bir alım gücüm var istediğim türü istediğim gibi besleyebilirim. Bu seferde kuşlara ayıracak vakti çok ama çok az buluyorum :(

Haklisin abi bende su teogdan sonra besliycegim galiba kumse hazir yerde hazir ama 1.5 ay sonra beslersem hayatim acisindan daha iyi olucak gibi siz mesela yada genel olarak soriyim kuslar icin gunde kac saatinizi harciyosunuz ortalama olarak abi ben beslerken 2-3 saat harciyodum gunluk.

Benim kumesim su an koyde malesef bu isler apartmanda olmuyor. Ayda bir veya iki defa koye gidip goruyorum kuslari. Malesef duzende yok kumesimde. Birgun mustakil ev alirsam iste o zaman hersey daha guzel olucak ins.

Apartmanda kime zarari varsa sanki evde beslemiyom kapinin onunde vesliyom bi kac kisiye batiyo hayavan dusmanligi var bu millette ama su teog gecsin kralina kadar ilgilenicem kimsede karismiyxak o zaman kadarda biraz para birikir iyi kuslar alip yavrulariyla fotograflarini atarim buraya kumesi boyadim renkli grafiti falan var ustunde cikartmalar cok hos bisey oldu sirin ama simdi besliyemiycem bide kumesin onune araba park ediyolar bu sikinti yaratirmi bize ilerde beslerken abicim tum mesajlarin icin eline koluna saglik herkese tesekkur ederim Allah razi olsun iyi aksamlar.

Araba parketmeleri sorun olmaz ancak kuşlar gider arabaların üzerine konarlarsa araba sahipleri sorun yapabilirler. Malesef kuşlar konusunda bilinçli bir millet değiliz, milletin ödü kopuyor bit pire gelir diye bilmiyorlarki biz kuşlarımıza kendimizden bile iyi bakıyoruz.

Alistirmam oraya abi bos alan dolu orda gezmesini saglarim yerde olci icin toprak alan var orayi tasla ceviririm oraya alistiririm surekli orda yem veririm bide vitamin minarel olmus olur kuslara banyo suyunu icme suyunuda oraya koyarim oraya alistirmak icin cabaliycam su an fikrim degisti ne taklaci ne baska besliycem Yilardir tutkum olan Hunkarii burda orjinali fazla bulunmasada periskasini besliycem tam gullu tepeli guzel siyah beyaz kostumlu lekesiz kuslar geliyo elime onlardan 6 tane beslemeyi dusunuyorum firsat oldukca 10 cikarmak icin para biriktiricem ama direk 6 kus ile baslamak daha iyi diye dusunuyorum saygilarimla.

Hünkari bende beslemiştim. Tekrar kümesimi kurduğumda kesinlikle temiz bir ırktan gelen 5 çift yapmayı düşünüyorum. Şimdiden başarılar diliyorum sana.

Ben orjinalini beslemek isterim ama buralarda olmuyo olsa bile ciftini 70-80 liradan assagi vermiyolar onun yerine bizde onlarin aynisi olan sadece cok az lekeleri olan periskalardan besliyoruz bazilarins hic leke olmuyo gullu tepeli herseyi var 15 tl tane 10 tl ama orjinalinden bulursam onlardanda beslemek istiyorum ilerde su periskalarin tek avantaji gagalari biraz uzun oluyo hunkariye gore o yuzden yavru bakiki yapiyolar buda avantajidir bence ama iyi bisey yaptigimiz anlamina gelez kuslarin irkini bozmak iyi bisey degil tabikide hatta hic yapilmamali ama ogrencileride dusunmek gerekiyor bazen :)

Geri