Yenimahalle Belediyesi Oyun kuşu Yarışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Bu gün 23 nisan cumartesi; hava biraz sıcak ve güneşli idi,epeydir balkona çıkıp kuş izlememiştim.
Balkona çıktığımda havada yeni yeni kafasını diken beş yavru vardı,yavrulardan bazıları inerken yamuk yumuk taklada vurmaya başlamışlar,bunu görünce insan bayağı hoşlanıyor.
Yavrular inince bizim Burak geçen seneden kalma bir gök erkek saldı,bu üçüncü kalkışı dedi,kuşun tertibi bayağı güzel ,atmasıda fena değil , lakin yatık olduğu için 15,20 metrede 16,18 arasında takla vuruyordu,sonunda ham armut gibi çatıya düştü.

Bu sene kupaya katılda bi kuş seyredelim dedim,oda bizim burada kuş onbeşgün anca oynuyor,perdahını alınca inemeyip dama yapışıyor dedi,bende kendisine ya kuşuna göre yer bulacaksın veya yerine göre kuş besliyeceksin dedim,muabbet uzadı gitti.

Bu arada, bu sene Yenimahalle belediyesi oyun kuşu yarışması düzenlemiş ve katılımcılardan hiçbir ücret talep etmiyormuş, birinciye 5000 tl.,ikinciye 4000 tl. veriyormuş ,bu ödüller böyle devam edip gidiyormuş.
Bu kuşçuluğun gelişmesi açısından çok güzel bir olay,eğer bu işe siyaset bulaşmazsa,diğer belediyelerede iyi bir örnek olacağı kesin.
Bu hususta bilgisi ve duyumu olan arkadaşlar varsa ve bizleri bilgilendirirlerse çok güzel olur.
Selam ve sevgilerimle.

Yeni Mahale Belediyesinin aklına bu işi sokanları kutlamak lazım .. !!
, Ankara Şehri oyun Kuşu ve Kuşçusu ile meşur, Belediyelerin bu işe el atması düzgün organizasyonlar la , Sizinde ifade ettiğiniz gibi Siyaset -Hile hurda katmadan yapacakları Organizasyonlar çok verimli olabilir .

Aslında Kentin Kültüründe olan bu konu , belki daha manalı bir yer, bir konum kazanabilir ..
Ankara Misketi- Ankara Keçisi - kadar ENAZ ! Ankara Güvercini ve Kuşçuluğu da bu Kentin Sosyo Kültürek yapısında ve kökeninde var ..
Umarım bu işler bir çıkış noktası olur , İlerisi için daha ümitle bakmamıza vesile olur ..
selamlarŞEREF

evet daha dün bir arkadasımda mamak dan birol da misafirdim oda anlattı hatta bankacı faruk agbi ve saadet bilgin agbi de hakem miş ücret ödemeksizin katılınıyormus üstelik oradaki eleman yani çalısanlara berediye 750 tl de maas veriyormuş arkadasımın anlattıkları bu sekil ama düşünce olarak çok güzel betonlasmanın çogaldıgı su günlerde diger belediyelerimizin de böyle falıyetlerde bulunmasını canı gönulden diliyorum emek ve yardımlarından dolayı da yeni mahalle belediye baskanımızı ve tüm emegi geçenlere de tesekkür ediyor kupaya katılan bütün kuşçu kardeslerimize de basarılar diliyor
SAYGILAR SUNUYORUM

arkadaslar bende yarışmaya katılmak ıstıyorum ama yalnız tek sorun ben fatıh törekentteyım yenı mahalle kupasına kaldıra bılıyormuyuz aceba bılgısı olan cevap yaza bılırmı bıde ekemı yavrumu onu yazarsa sevınırım

Benim duyduğuma göre sırf yenimahalle değil,bütün Ankara kuşçuları ücretsiz olarak bu yarışmaya katılabiliyor.
Yanlız bu akşam bu işi organize edenlar mezarlık mevkiindeki dernek binasında bu akşam toplanıp son noktayı koyacaklarmış(19 nisan salı)

UZUN ZAMANDIR SİTEYE GİREMİYORDUM,BUGÜN AÇIP BU KONUYU OKUDUĞUMDA HEM ÇOK ŞAŞIRDIM HEMDE ÇOK SEVİNDİM CAMİAMIZ ADINA.BİR ANKARALI OLARAK GURUR DUYDUM BU DURUMDAN.ÇÜNKÜ KUŞ BESLEYEN İNSANLARIN TAMAMINI İŞE YARAMAZ,AYLAK OLARAK GÖREN ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ ANCAK BU ŞEKİLDE OLUŞACAK DURUMLARLA MÜMKÜN OLACAKTIR.DEVLETİN RESMİ BİR KURUMUNUN BÖYLE BİR YARIŞMA DÜZENLEMESİ HEM KUŞÇULUK ADINA HEMDE KUŞÇULAR ADINA BÜYÜK BİR AVANTAJDIR.UMARIM ANKARANIN ÖNCÜ VE TECRÜBELİ KUŞÇULARI BU DURUMU ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİP,DİĞER BÖLGE İNSANLARI İÇİNDE BİR ÖRNEK TEŞKİL EDERLER.

DÜNYANIN EN ZEVKLİ AMA EN ZOR İŞLERİNDEN BİRİ OLAN OYUN KUŞU BESLEYİCİLİĞİ BELKİ BÖYLE GÜZEL ORGANİZASYONLAR İLE GERÇEK DEĞERİNİ VE ÖNEMİNİ BULACAKTIR.TÜM ANKARA KUŞÇULARINA BU İMKANI NİYİ ŞEKİLDE KULLANMALARI YOLUNDA BAŞARILAR DİLİYORUM...

SAYGILAR...........

yenimahalle belediyesine teşekkürler,destegi için,bu vesile ile çeşitli dernekler tarafından dağınık bir şekilde yapılan turnuvalarında ANKARA olarak tek çatı altında toplanıp senede bir defa resmi olarak yapılması ve bütün türkiyeye örnek teşkil etmesi açısından iyi olur ,hekesin gözü ankara kuşunda turnuvada tek ve resmi olursa ankara kuşcuları için en iyisi olur inşaallah kalın saglıcakla bol taklalı kuşlar herkese...

Selamün Aleyküm
Oyun kuşu bakanların yıllardır büyük bir özlemle beklediği olay gerçekleşmiş emeği geçen tüm arkadaşları cani gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.Selamlar

Ankara Yenimahalle Belediyesi'ni bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum.
Yalınız bu organizasyonun yapımında yer alan ve tanıtımı nı üstlenen arkadaşlara sitem ediyorum.
Arkadaşlar Bir belediye böyle sosyo kültürel bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor ve bu organizasyon içinde bulunan kişiler ve kişilerin bağlı olduğu dernekler tanıtım açısından resmen uyuyor. Buradan bu arkadaşlara aşağıdaki soruları yöneltmek istiyorum.
1- Bu Organizasyon kimlerin girişimi ile tertip edildi. Sorumlular kimler.
2- Organizasyonda camiayı kimler temsil ediyor.
3- Organizasyonun tanıtımı yapılırken hangi iletişim araçları kullanıldı ve güvercin yetiştiricilerine nasıl ulaşıldı.
4- Yarışma için Yeni bir tüzük yazıldımı yazıldı ise bu tüzükdeki maddeleri hangi kurul hangi kriterlere göre kaleme aldı. Mümkünse bu tüzük burdan yayınlana bilirmi.
5- Katılım istenilen düzeydeme.
6- Oganizasyon şimdi hangi aşamada.
7- Belediyenin maddi katkısı varmı, varsa bu katkı tutarı nekadar.
8- Organizasyonda göev alan arkadaşlar para alıyormu, alıyorsa tutarı ne kadar.
vb gibi bizlerin bilgilendirilmesi gereken hususlarda bilgilendirilmesini rica ediyorum.
Saygılar..

S A ÇOK GÜZEL KONULARA DEGİNMİŞSİNİZ HASAN AGBİ LAKİN BİRBİRİMİZDEN KOPUGUZ ÖLÜMÜZÜ ÖLÜNCE DİRİMİZİ GÖRÜNCE GÖRÜYOR DUYUYORUZ BİRBİRİMİZDEN HABERİMİZ YOK HER TÜRLÜ İLETİŞİM VAR AMA KULANAMIYORUZMU DESEM KULLANMAK İSTEMİYORLARMI DESEM BİLEMİYORUM

NE DOGRU DÜRÜST FEDERASYONUMUZ NE DEGİŞMEZ KANUN GİBİ BİR TÜZÜGÜMÜZ HER SEYİMİZ YARIM YAMALAK BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLABİLSEK BU KADAR İNSAN SAYISI İLE HER SEYİ BASARABİLİRİZ AMA HER KESİN BASKA TARAFA ÇEKMESİ FARKLI DÜŞÜNCELERİ İSTENİLEN VEDE OLMASI GERKEN KUŞÇULUGA KATKIYI ENGELLİYOR
NE KİŞİYİ NE KUŞLARINI VEDE EMEGİNİ HAKKIYLA TAKDİR EDEMEDİGİMİZ SÜRECE KENDİM OLARAK BU UGRASIN İSTENİLEN GİBİ OLABİLECEGİNE PEK İHTİMAL VEREMİYORUM ÇÜNKÜ DAHA DOGRU DÜRÜST TARTIŞMAYI BİLE KAVGA GÜRÜLTÜYLE YAPIYOR EMEGE KİŞİYE VEDE KUŞA GEREKLİ HAKKI VEREMİYOR SADECE YERİMİZDE SAYIYORUZ

ESASEN SÖYLENECEK ANLATILACAK PEK ÇOK SEYLER VAR DA DÜZELECEGİNE PEK İHTİMAL VEREMEDİGİMDEN KISA KESMEK İSTİYOR DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİNİZE KATILIYOR İNSALLAH HER SEY İSTENİLDİGİ GİBİ HER KESİN HAYIRINA OLABİLECEK OLUMLULUKLAR DİLİYOR SAHSIM ADINA DÜŞÜNCELERİNİZDEN DOLAYI TESEKKÜR EDİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

Geri