yeniyim adanaya yavru baktırsak ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
değerli abiler
meraklandım gittim taa adanadan 4 tane (2 takım) adana güvercinin aldım .eve geldi ertesi gün uçurmaya başladım.ilk başta erkekler çok güzel yükseliyordu .ancak daha sonraları belli bi mesafede tahmini 50-60 mt de sürekli uçmaya başladılar .ortalama 10 dk filan uçuyorlar ve asla o mesafeden yukarı çıkmıyorlar.dişileri asla uçurmuyorm.kümesi açınca direk dalıyorlar kümese ..10 gün oldu hep aynı durum.
şimdi tahminin birkaç güne yumurtlayacaklar ben bunlara kendi yavrularını büyüttürsem acaba yükselirler mi? yada yavru büyütünce iyice yatışa mı geçerler tipleri uysallıkları çok güzel ama bi de şöyle buluta kadar bi yükselseler ...hele dalarken korkuyom çarpacak diye..adana besleyenlerden yardım bekliyorum konu herzaman günceldir.....
 
Selamunaleyküm, her ne kadar adana beslemesemde her kuş için geçerlidir yavruya kustuktan belli bir müddet sonra oyununda ucusunda vs artışlar olur yavru zamanında belki bozabilir kendini ama belli bir müddet sonra açılırlar ve istediğin forma ulaşırlar diye düşünüyorum. Ama en güzeli yavruları ucurmak tabi.
 
teşekkürler icessberg beklerim hiç önemli deil gerekrse 2 ay yatsın ama ondan sonra temelli yatar diye korkuyorum bi de aldığım adam biz yılda 1 sefer yavru baktırırız bu kuşlara dedi ama ne bilim kuş yavrusunu büüyütse kümese daha iyiy alışmaz mı diye düşünüyom cevaplarınızı bekliyorum
 
Tabiki , yavru aldıktan sonra zaten kartlarla ugrasma çek damızlığa yavruları ucur .
 
arkadaşlar fikri olan yok mu her türlü bilgiye ihtiyacım var hiç adana beslemedim .besleyenler 2 satır bişeyler yazrsa ii olur..
 
Adana kuşu randımanlı uçar yavru besletilmez performansdan düşürürsün kuşu. Uzun bambu kargılar satılıyor ucuna siyah bez bağlar kuşu uçurduğun zaman sallarsan daha yüksek mesafeden uçacaktır adana ya kadar gelmişsin keşke parlaklık aletide alsaydın kuş belli yükseklikte belli süre uçtuktan sonra onu aşağıdan salladığın zaman mermi gibi ona dalar, yere çakılma işine gelince normal bir adana kuşundan korkmana gerek yok o arkasında toz bulutu bırakarak gelen çok değerli kuşlar için geçerli (okadar süratli gelirki hızını alamayıp çarpma ihtimali olabilir çok nadir tabiki)
 
Tuğberk parlaklık aletini resim olarak koyma şansın var mı ?
 
şimdi bu kuşları kesinlikle altında yavru varken uçurmamalısın yavru yem yemeye başladıktan sonra yuvalarını ayırdıktan 1 hafta sonra uçurduğun erkek kuşu uçurmaya başla gunde 2 kez uçur sabah serinliğinde yada akşam serinliğinde uçur konduğu zaman vs asla tekrar o gün uçurmaya kalkışma . ortalama 2 hafta içinde hayvan eski performansına ulaşacaktır. daha sonra zaten yavruları terbiye etmek için bu kuşları kullanabilirsin. kuşları çok aşırı uçuruncada yukseğe gitme arzusunu zamanla yitirecektir. sabah akşam serinlikte 20 şer dklık uçuş periyotları ile antrenman verebilirsin.
 
adana güvercinleri belli bir süre uçmazsa hamlar. sökümü biraz daha zor . belliki kuşları düzensiz uçuruyorsun. o zamanda normal yabani gibi uçarlar. sen günde iki defa düzenli olarak uçur.her ucuruşun 10-15 dk. arası olsun. aşşağıya dalış için parlakçı lazım. ama sorun değil. sen kuşlarla parıltı yap bir iki hafta içinde yaptığın parıltıyı benimserler. yavruda iken uçurursan performansı düşürürsün. adana güvercinleri ömrü boyunca en fazla iki kere yavru bakmalıdır. yavru bakarkende ucurulmamalıdır.
 
Geri
Üst