Yeniyim Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Antis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Antis

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan cemal
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar uzun süredir beslemek istediğim ancak bir türlü kısmet olmayan güvercinlere sonunda kavuşucam gibi.
Ancak bu konuda çok az bilgim var ve yardımlarınızı bekliyorum. Henüz hiç birşeye başlamış değilim. Başlangıç olarak 2 çift kuş düşünüyorum sizce türleri ne olmalı? Kümesim 120x100x100 ebatlarında olucak henüz çivi bile çakmamış olsamda (: Başlangıç için üstadlardan önerilerini bekliyorum Şu anda il dışındayım ama İstanbul Beykoz Çavuşbaşı tarafında oturuyorum. Yakınlarda yardımcı olucak yetiştirici varsa çok memnun olurum (:

bence ilerde yavruların olacagını düşünerek kümesi büyük yap.mesela 2 çift besliceksen 4 tane yuvalık olmalı en az ama beni dinlersen fazla yap derim.beslemezsen kalsın zararı olmaz ama beslemeye kalkarsan kümesi büyütmen gerekecek.ben şimdiden uyarıyorum tabi sana kalmış büyüklüğü :). ben de dahil olmak üzere hemen herkes kümesini sonradan büyütmek zorunda kalmıştır sen bizden biri olma derim :)

Önerin için teşekkür ederim başlangıç olarak bende 4 tane yuvalık düşünüyorum. Kümesi ilerde büyütmek sorun olmaz benim için ben sadece bi başlangıç yapmak ve püf noktaları öğrenmek için az kuş ve küçük kümesle başlamayı düşünüyorum ama alacağım kuşların türleri ne olmalı forumda bango türünün ismi geçiyo bi çift bango alıp yanına bi çift oyunlu kuş alsam rahat alıştırırmıyım ayrıca alacağım kuşların yavruysamı daha iyi olur yoksa direk çift mi almalıyım?

bana kalırsa 2 tür alma.sadece bango baska tipi kuşlar al.oyunlu kuşu balkonda beslemek problem olmaz ama uçurmak problem oluyor.adam gibi uçurup izleyemedikten sonra da düz kuş alıp onu izlemek daha mantıklı bence.kümes büyütme işine gelince ben büyük kümes yapıp çok besle demedim zaten.sadece simdi büyük yap tecruben arttıkça çoğaltırsın kuşlarını demek istedm.yıkıp yapmaya gerek kalmasın diye.tabi senin bileeceğin iş abicim.saygılar

bu arada yavru kuşu alıştırmak tabiki daha kolay olur ama onun yumurtlaması için geçecek süre de artmış olacak.ayrıca yavruyken cinsiyet karışabiliyor.yani erkek diye aldgn dişi çıkar gidip yine kuş almak zorunda kalırsın

Sanırım haklısın çok büyütmeyi yinede düşünmüyorum ama en azında 10 15 kuşa yetecek kadar olsa iyi olacak. Kuşları uçurma konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ev tek katlı müstakil kuşlar için yeterince alan olacaktır.

kardeşim benim önerim eğer catıda bakcaksan performans kuşları bak yani uçan ve kendine has hareket gösteren kuşlar bence en iyi zevki taklacı oyun kuşu verir bunu tavsiye ederim

YAVRU KUŞ ALIMA ALIŞTIRIRKEN ZORLANIRSIN EŞLİ AL YUMURTLAMADAN ÖNCE ENSE KOVARKEN ERKEĞİ ALIŞTIR SONRA DİŞİYİ AILŞTIRMAN DAHA KOLAY OLUR.

Önerileriniz için teşekkür ederim

Geri