Yer değişince yavrulara bakarlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaslar öncelikle hepinize slmlar !
Problemim : Gelecek hafta CUMA günü izine gidiyom 3 haftaligina....BIRTANE KÜMESIM VAR ,,,,,,,bütün kuslarim icinde.... AMA !!!! birtane de kafesim var icinde 1 cift DAMIZLIK KUSLARIM var IKI TANE DE 2 HAFTALIK YAVRULARI VAR !!!!! SIMDIKI SORUM SIZE : ben izine gidiyom.....bi arkadas bakacak....(kustan pek anlamiyo arkadas!!!!)
diyom ki : O IKI DAMIZLIK KUSUMU VE YAVRULARINI ....benim ASIL BÜYÜK KÜMESIME digerlerinin yanina koysam : ANNESI VE BABASI YAVRULARA BAKAR MI ? YANI KUSAR MI ? KOKUSU FALAN YUVANIN GIDINCE BAKAR MI ?

LÜTFEN SADECE BILEN YAZSIN VALLA COK ÖNEMLI !!!!! HERKESE TESEKKÜR EDERIM SIMDIDEN !!! SLMAR ! :oley:

Herzaman bakarlar diye birsey yok , bu kustan kusa ortamdan ortama degisir ama buyuk ihtimal bakarlar.
Bundan 1 ay once benim 1 cift kusumun 2 haftalik yavrulari vardi(yalan soylemeyim 1,5 haftalik da olabilirler tam hatirlamiyorum).Erkek olan birden azitinca 2-3 bosta olan disilere binismeye basladi ve diger disilerde folluga giriyorlardi neticiseinde yavrular eziliyordu ve birtane yavru ölmustu.Arkadas geldi bakti dedim al götur , bakarlarsa bakarlar bakamazlarsa nasip degilmis zaten bu gidisle bunuda ezeler öldururler dedim , hem anasini hem babasini verdim ve canagi ile birlikte 1,5/2 haftalik yavruyuda verdim.

Arkadas kumese koydu ve anaclari yavruya bakmaya devam ettiler , simdi koca kus oldu (:
Ha bunun sana garantisini veremem , bunu ancak ALLAH bilir yalniz bende baktilar ve buyuk ihtimal senin yavrularada bakarlar.

arkadaşımıza katılıorum bakabilirlerde bakmaya bilirlerde ama yumurtaların yerlerini değiştirirsen bakmıyolar.

arkadaslar DENEDIM ! adi erkek ve disi bakmadi.....umrularinda bile degil ! erkek biraz azgin hemen disilere atladi...! :hmm:

hayvandan hayvana değişir
aynı olayı yani ben yerlerini değiştirdim
baktılar sorun yok

arkadaşım yeni yuvaya attın diye hemen yavruya kusacak diye bir şey yok sen önce yuvalığın birine kapat alışsınlar,biraz ot at erkek sahiplensin orayı, dişide yuva hazırlasın ,2 haftalık yavru zaten dişi çok ilgilenmez,erkek bakar,ama başıboş bırakma yavruyu diğer kuşlar döver, :slm:

kesın bısey söylenemez zaten yavru buyutmede bellı bır zamana kadar dısı buyutur bırakır yeme dusene kadar buyutmek erkegın görevıdır erkekde o arada kızmazsa buyutur oda sansına bısey dıyemem

benim kümsimdeki yavrusu olan kuşlar annesi babası olmadığı halde başka yavrulara kusuyorlardı

Eğer teneke gibi bişeyde taşıyacaksanız yavrunun annesi ve babasınıda içine koyup götüregeğiniz yerde en alttan 1. veya 2. sıraya koyun o zaman bakıyor ben 3 kere kümes değiştirdim benimkiler yumurtaya filan baktılar ama benimkiler dolapçı sizinkini bilemem

abiler tesekkür ederim bilgi icin...ama bendeki ERKEK tam osmanli erkegi....azgin biraz.....kendi disisini ve yavrulari unutuyo...gözü baska disilerde hemen diger disilere kaciyo ! lanet olsun kusa !-.-

Geri