Yer kümesimi?çatı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kesh

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerim elmas
Meslek
dişçi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhba
sizce çatıdamı daha ii olur kuş besleme yoksa çatıdamı yoksa her ikiside aynı kefedemi.yorumlarınızı bekliyorm.
saygılar
TAKLACI 35

slm..
Bence yer kümesi en iyisidir. Eğer uygun ortam varsa yer kümesi önceliklidir benim için. İzlemesi zevkli olur, kuşlar için de iyidir. Yayılmaları açısından.. Hem bana göre kuş yere daha sağlıklı oynar....

Kumes evın en ust katında olacak. Bahcede yerde degıl. Bınaların arasında sıkışmayacak.

benım yuvam balkonda en alt kat yere okadar yakın deıl sıtede oturuyoruz yuva patlatma gıbı bı sorun guvenlık 24 saat
ama dun gece kedı balkona cıkmıs :hungur: nasıl oldugunu bende anlamadım kuslar 1aylık yuvaya alısıklar 2 kuşum üst balkona çıkmış çıkan kuşların tekı mavı tekı arap mavı esını kapmıs tek ucmıyordu yumurtlayacaktı yuvayıda dun arkadasım yaptı babama gosterdıgımde saglam deıl dedı bende bısı olmas kedı cıkamas dıe bıraktım dısı gok mavımı oldurdu allahtan kus alcaktım almamısım bugun babama soyluyecegım bakalım ne dıycek dun bana 2 balkon oldugundan
arka balkon kullanabılırsın demıstı balkon orta boyda bısı mermerden kapıya balkonun kapısına dogru ya tel yapcam 1 mtre tel 2.50 burda saglam teller yada babama dıcem gusel ahsaptan balkonun kapısının oraya dogru ahsap uzattırcam altlara tahta koycam ustune mazgal yuvalık hendek hepsını yapcam lımon kasalırını onlerını 2 2 kırcam koycam ıcını talas doldurcam balkon orta boylu oldugundan yarı yarıya ayırabılırm sus kusları taklacılar flan gıbı kapının oldugu yerıtel ordurcem bırde 5 lıralık kılıtlerden agır olanların kedı farebılıe gıremez karsı catı kus dolu yaboz ama ucarken gusel kuslarda takıolar peslerıne dırek karsı catıda

Kümes yerde olursa kedi çok gelir. yani bir an boş bırakmayı boşverin azıcık dikkat etmeseniz kedi kuşunuzu yiyebilir. Ama çatı öyle değil mesela ben her gün 10 da açarım kümesi 12:00-12:30 a kadar dururum sonra ara ara çıkar yem atarım.sonra 6:00 da çıkarım 8:30 a kadar yine yanlarındayım ama bu arada kalan zamanlarda kümesim açık durur Allah'a şükür hiç bişey olmuyo. Bu yüzden çatıda beslemek bence daha iyi.
Birde zaten istenbul'da yere yapsan kümesi hiç olmadı kümesi kucaklayıp götürürler valla :hhh: :hhh: :hhh:
Ayrıca her yer bina yere kümes yapsan binaların içinde boğulursun....

Yavru alıp sıhhatli üretim için yerde olması ayağının toprağa basması çok daha iyi olur .
Uçurmak açısından da çatıda terasta uçurmak daha kolay olur, çatıya kuş çabuk oynar , ancak bu yanıltıcıdır çatıya oynayan her kuş yere güzel oynamayabilir .
Benim tercihim hem yavru almak açısından hemde uçurmak için yerde beslemek..selamlarŞEREF

oyun kuşu kendini yerde belli eder derler. nekadar doğru olduğuğunu bilemem ama ustalardan duyduğumuz öyledir. ayrıca yerde kuşun ot taş toprak yemesinin yerini terasta yada balkonda önüne koyacaklarınız tutamaz. teras yada balkonun tek artısı hırsızlığa karşı daha güvenli olmasıdır.

kümesimi büyüttürcem arkadaslar aksam bekledım kedi geldi ve kediye gelişine vurdum haydarla kuyruğuna geldi ezildi balkondan atlıyordu 1 kere daha vurdum kıçına bugun topallıyordu :hhh: yuvaya artık gelemez zaten buyutcem yuvanın guvenlıgını de arttırcam :hhh: babama soyledım guvenlık var kapıda zaten sıtede oturuyoruz ya patlatmaları ımkansız
bu ıs de bu kadar utanmaz kedı 1 de topallıya topallıya balkonun oraya geldi cıkamadı acıdım :hhh: ne kadar canıyım allah verecek bır gun belamı ama ben dayanamıyorum sınır hastalıgım var kedıyı oldurmedıgıme sukredıyorum :hhh: o gelcek yumurtlayacak guvercınımı kapcak bende bakcam ne gusel oldu topallasın topal tılkı

Açık alan varsa yerde olması her yönden iyi ama benim gibi apartman arasında ise yerde olmanın hiç avantajı yok.Yüksek etrafa hakım bir çatıda olsa hem hırsız hemde kedi gibi fırsatçılardan korunmuş oluyor.En güzeli ortama hangisi uyuyorsa onu yapmak bu benim fikrim saygılar.

tartışmasız yer kümesi tabiki kuş halihazırda her şeyini artısıyla eksisiyle yerde gösterir

yer kumesının ıkı artısı vardır besleyıcıye.
1. olarak kus herturlu dogal vıtamın ve proteını temın eder,sunı katkılara gerek kalmaz
2.harbı oyun kusu yere oynayandır.catılara oynayan bırcok kus yer kumesınde kargadan farksızdır.boylelıkle ıyı kusu secme sansımızda artar.
yalnız yer kumesı ıcın kumes kurulacak alanın acık olması lazım yoksa kusları ucurmak hakkaten cok zor oluyor,sureklı damlara atıyolar

İMKANIN VARSA EN GÜZELİ YER KÜMESİDİR AYRICA HER KUŞDA YERE OYNAMAZ YERDE YAYILMASI TAŞ TOPRAK YEMESİ YAYILMASI KUŞLAR İÇİN EN GEREKLİ VİTAMİNDİR ...BALKONDA UCAN KUSDA YERE OYNMAZ CATI BOYUNDAN ALIR GIDER YERDE UCURMAYA KALKSAN . O YUZDEN KUSUN IYISI YERDE BELLI OLUR

YANİ OYUN KUŞU EN GÜZEL PERFORMANSINI SÖKÜLDÜĞÜ YERDE SERGİLER..

herkezin yerde besleme olanagi azdir cogunlukla catida beslerler ama olanagi olan icin yer en iyisidir hem catidaki kusculara inme sansi azdir...

Geri