yer ve isim hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fbarbaros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Fbarbaros

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferdi BARBAROS
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a
arkadaşlar,abiler balkonda kümesimi yaptım inşallah yakında sizle paylaşacağım fotoğraflarını şimdi tek eksiğim kuşları almak türkiye genelinde sabuni olarak geçen taklacı kuşların rengi çok hoşuma gidiyor kayseride bunun adı ne diye geçer 1 çiftte kelebek almak istiyorum bunlarında kayserideki tabirini söylerseniz alırken zorluk yaşamam kayseriden olan aynı hobiyi paylaştığımız kişiler kuşların genel tabirini yazarsa ona göre bakar fikir sahibi olurum vereceğeniz cevaplar için çok sağolun şuan gece uyku tutmadı yataktan kalkıp bu msjı yazdım sağlıklı günler...:)

arkadaşlar gerçekten çok özür dilerim uykulu uykulu unuttum mesaj editleme yetkim olmadığından yeni msj atmak zorunda kaldım Kayseri'den hafta içi güvercin alabileceğim bir yer varmı hemen yarin gidip almak istiyorumda...

Kayseri' de sabuni rengine saraylı denir. Kelebek ırkı kuşlarada kelebek denir. Ama kelebek ırkı kuşu Kayseride bulmak tamamen tesadüfidir çünkü kimse beslemez. Hafta içi kuş satılan bir dükkan var. Özelden ulaşırsanız adresini verebilirim.

Fbarbaros' Alıntı:
s.a
arkadaşlar,abiler balkonda kümesimi yaptım inşallah yakında sizle paylaşacağım fotoğraflarını şimdi tek eksiğim kuşları almak türkiye genelinde sabuni olarak geçen taklacı kuşların rengi çok hoşuma gidiyor kayseride bunun adı ne diye geçer 1 çiftte kelebek almak istiyorum bunlarında kayserideki tabirini söylerseniz alırken zorluk yaşamam kayseriden olan aynı hobiyi paylaştığımız kişiler kuşların genel tabirini yazarsa ona göre bakar fikir sahibi olurum vereceğeniz cevaplar için çok sağolun şuan gece uyku tutmadı yataktan kalkıp bu msjı yazdım sağlıklı günler...:)

s.a abi
Bende Kayseriliyim ama İstanbulda oturuyorum. Kayseride sabuniye sarylı denir. Kelebek bulman gerçekten çok zor. Çünkü bizim kayseride kuş takla atmıyosa 5 para etmez at gitsinn...:hayir:
Ama Kayseride baska,bango, kelebek gibi kuşlara genel olarak gubalı deniliyor. Ama dediğim gibi kelebeği kayseride bulmanız çoooook zor. Siz en iyisi bi tanıdıktan falan isteyi göndersin size.........

Ustam heryerde mmakbul olan kuslar benim bildiğim kadarıyla sabuni miski mavi çakmaklı,gök sadece sabuniye baglı kalmanı istemem imkanın varsa dolapçi dönek taklacı süsü kusları beslemenden yana hepsini zevki baska.Allah kazasız belasız atmacasız hırsızsız beslemek nasip etsin...

cevaplarınız için sağolun dediğiniz gibi ben kayseride taklacı dışındaki kuşa değer veren görmedim bu yönden bir eksiklik yaşıyor sanırım bu şehir hocam özelden ulaşıyorum size!allah razı olsun tekrar sağolun yuvanızı kuşlarınızı ve sizi kazadan beladan uzak tutsun ii geceler.

Geri