Yerde Kuşları Serbest Bırakma...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugurcantumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uğurcan Tümer
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar ben sizi 2 senedir tanıyorum ama forum a uzun süre giremedim ve şifremide unuttum belki tanıyanınız da vardır ben ÇakmaklıUğurcan her neyse konuya gelelim :) Arkadaşlar ben yerde (Garaj) da besliyorum herşey yolunda ama tek sorunum güvercinleri salma ben okula gittiğim için kuşlarla uzun süre ilgilenemiyorum bazı günler uçurmuyorum hatta hava almak için dışarı bile salmıyorum salıp gitsem burda hırsız çook hemen yürütürler ben de hep başlarında duramıyorum bunun için nasıl bişey yapabilirim ?? Mesela ben yokken bile kuşlar içeri girip çıkabilsin uçup inebilsin istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim :)

Çatılarda bile açık bırakıp gidememe sorunu olurken yerde böyle açık bırakıp gitmek zor gibi görünüyor.
Ufak delikten 4 ayaklı hayvanlar ; az daha büyük delikten de 2 ayaklı "emek hayvanları" girer.
En güzeli kuşlarınızı okul olmadığı zamanlarda salıp başlarında beklemeniz.
Hiç yoktan içiniz rahat olur :slm:

Haklısınız Teşekkür ederim de Bazı arkadaşlarım dedi ki Ürkek kuşlarını dışarda bırak diye Aklıma yatmadı değil aslında ona ne dersniz ben okula 7:00 Da gidiyorum 5 dk erken kalkıp Ürkek olanları dışarda bıraksam okuldan gelince de indirsem olurmu sizce 12:30 Da çıkıyorum okuldan ben okuldayken kuşlar birisi yakalamaya kalkarsa uçarlar çatıya konarlar felan olurmu sizce ??? :)

ugurcantumer' Alıntı:
Haklısınız Teşekkür ederim de Bazı arkadaşlarım dedi ki Ürkek kuşlarını dışarda bırak diye Aklıma yatmadı değil aslında ona ne dersniz ben okula 7:00 Da gidiyorum 5 dk erken kalkıp Ürkek olanları dışarda bıraksam okuldan gelince de indirsem olurmu sizce 12:30 Da çıkıyorum okuldan ben okuldayken kuşlar birisi yakalamaya kalkarsa uçarlar çatıya konarlar felan olurmu sizce ??? :)

Belki bir ihtimal olabilir diyelim.
Benimde şöyle bir düşüncem var.
Sabah okula giderken kuşlardan bir kaçını dışarıya bıraktınız gittiniz.Aklınız kuşlarda kalıcak.Kalmaz demeyin kalır (:
Ne yapıyorlar? Birisi yakalamaya çalıştı mı ? Kedi daldı mı ? Atmaca vs daldı mı ? Uçuyorlar mı ? Yatıyorlar mı kalkıyorlar mı?
Bunları düşünürken derslerine odaklanamazsınız.
Bu yüzden bence en güzeli kuşların yuvada durmaları.Hem senin için rahat olur hemde aklın kuşlarda değil derslerde olur :slm:

ugurcantumer' Alıntı:
Arkadaşlar ben sizi 2 senedir tanıyorum ama forum a uzun süre giremedim ve şifremide unuttum belki tanıyanınız da vardır ben ÇakmaklıUğurcan her neyse konuya gelelim :) Arkadaşlar ben yerde (Garaj) da besliyorum herşey yolunda ama tek sorunum güvercinleri salma ben okula gittiğim için kuşlarla uzun süre ilgilenemiyorum bazı günler uçurmuyorum hatta hava almak için dışarı bile salmıyorum salıp gitsem burda hırsız çook hemen yürütürler ben de hep başlarında duramıyorum bunun için nasıl bişey yapabilirim ?? Mesela ben yokken bile kuşlar içeri girip çıkabilsin uçup inebilsin istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim :)

Sizin bu söylediğiniz öneri inanın hiç mantıklı değil.Bizim kuşlarımız evcil kuşlardır.kümesinizde havalandırma delikleri olsun, kuşlarınızında yemleri ve suları da olsun, kümeste dursunlar, boş olduğunuz haftanın 1 gününde daha güzel uçurursunuz. yoksa kümesinize kuşların girip çıkmaları için açılan düzenek için 1 delik açmak demek kuşların ya dabanileşmesine de sebep olabilir, bunun yanında her türlü tehlikelerede maruz kalabilirler.Hele hele İstanbul gibi bir şehirde Şahini de, martısı da, kedisi de,saksağanı ve düşünen, ağzı sulanan aç gözlü çakalları çok bol olduğuna inanıyorum.

Çok Haklısınız Önerileriniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım :)

ugurcantumer' Alıntı:
Çok Haklısınız Önerileriniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım :)

en iyisi sunun surasında 2 3 ay kaldı okuluna odaklan okul daha öncelikli tatilde beslersiniz ne tür kus olursa ne kadarda ürkek olursa olsun özgür kuslardan bir sey olmaz okulun önceligin olmalı kus zaman işi :tamam:

Geri