Yerde Takladan Yürüyemeyen Kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ysnacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ysnacar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yasin yılmaz
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Merhaba Arkadaşlar
Damızlık dişilerimden biri yerde takla atmasından dolayı yem yeme de ve su içmede sıkıntı yaşıyor kuş damızlık olduğu için uçurmuyorum.
Yerde rahat bir şekilde gezinip yem ve su ihtiyacını gidermesi için uygulayabileceğim bir yöntem bilen varsa cevabını bekliyorum.

çek kuyruklarını, kanatlardan da birisini 1 haftalığına bantla. (uçsun istiyorsan, kuyruklarını çek, uçurmaya zorla, açılır yavaş yavaş)

ysnacar' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Damızlık dişilerimden biri yerde takla atmasından dolayı yem yeme de ve su içmede sıkıntı yaşıyor kuş damızlık olduğu için uçurmuyorum.
Yerde rahat bir şekilde gezinip yem ve su ihtiyacını gidermesi için uygulayabileceğim bir yöntem bilen varsa cevabını bekliyorum.

içinde olan hırsını antremansızlık yani uçmayısı sebebiyle bosaltamadıgından yerde döner genlerle yani kanıylada alakalı bir durum

sıkıstırmayla uçar ama biraz sizi yorar zahmetli ve sorunlu bir kus türü lakin bazı yetiştiricilerinde aradıgı bir özellik kanat kuyruk çekmek gecici bir sey yine kuyrukları geline aynısı olur kesin çözüm her seyi göze alım uçumunu saglamak :tamam:

Merhaba bu tür kuşlara benim merakım olduğu için konu hakkında bende düşüncelerimi yazmak istiyorum.
Bu kuşların bildiğim 2 türü var .
1. si uçum sonrası yatırılan bazı kuşlar içgüdüsel takla kontrolünü bastıramadığı için yerde dönme mecburiyetinde kalıyor hatta peş peşe gelen taklalar kuşun yürüme yem yeme v.s normal ihtiyaçlarında sıkıntı oluşturabiliyor,uçma sıkıntısı yaşayabiliyor.
2.si Yerde yürürken yada dururken takla atıp ama havalandığı zaman normal uçup oynayan, görevini yapıp iniş yapan ve yerde yürürken tekrar dönmeye başlayanı var.Benim tercihim bu tür olanlar.Kolay kolay yatık olmaz.
Bu genlerle ilgili bir durum olduğu için müdahale edilmesi kanımca mümkün olmamaktadır.O yüzden kanat,kuyruk çekmek sadece bünyeyi zayıflatır.Damızlık sa civalama yada kuyrukları makaslama yöntemi daha uygun olur kanısındayım.
Avatardaki kuş 2.örnekteki özellikte.
Saygılar..

Geri