yere düşen yavru (karga mı??)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skripka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

skripka

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yıldızgüneşay
Meslek
p.mim
İlgi Alanı
Merhaba,
Dün akşam yolda bir yavru kuş buldum. Bir adamın dükkanının önünde düşmüştü. Adamın dediğine göre başka 1 yavru daha düşmüş, onu annesi alıp götürmüş, bunu almaya gelmemiş. Pek uçamıyordu, arabaların altına giriyordu. Bitkin ve ölecek gibiydi. Evde sütlü bisküvi ve haşlanmış pirinç verdim. Bugün daha canlı. Bir 2 uçma hamlesi yaptı kafeste. Kanatlarının aaltındaki tüyler ve göğsündeki tüyler dökük. Küçük olduğu için bit spreyi falan sıkmadım ama sirkeli suya soktum. Yalandan ıslandı biraz. Kafese bit spreyi sıktım. Arada kaşınıyor. Umarım fiziksel 1 anomalisi yoktur. Ha, bi de dışkısı beyazdı ve sulu, onun için pirinç vermiştim. Şimdi baktım da daha normal dışkısı. Yumurta süt vermemeli miyim acaba. Daha önce yavru kuş beslemedim de o yüzden napmalı pek bilemiyorum. Ne kadarda 1 beslemeli.
Bir yardım lütfen. 2 fotograf fikir verir umarım...

Ekli dosyalar

• 11.webp
    11.webp
    22.9 KB · Görüntüleme: 1,317
  • 22.webp
    22.webp
    1.8 KB · Görüntüleme: 1,323
sığırcık yavrusuna benziyor.

Ekli dosyalar

• sigircik_kusu.webp
    sigircik_kusu.webp
    31.3 KB · Görüntüleme: 1,336
Doğada böcek, salyangoz, solucan, tahıl, çeşitli meyveleri yerler... kısacası çok çeşitli beslenirler. Eğer yavru erkekse çok güzel öter ve sesleri taklit etmeleri mümkündür. Yumurta solucan, tahıl gibi şeyler verip büyütürsünüz, yavruluk döneminde palet yemle de beslenilebilir diye düşünüyorum. Yavru besleme yöntemlerini de sitede arama butonunu kullanarak bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

Evet sığırcık yavrusu..

yazık günah bence hayvanın özgürlügünü alma
,
Bence bıraz kuşa bak uçacak kadar kuwetlensin kuvvetlene kadar hep diş ortamı görsün sonra sal dışarı kuş özgürlüğüne kavuşun

benim de amacım kuvvet kazanana kadar bakmaktı. eve getirdiğimde baya baygındı. ertesi gün canlanır gibi oldu ama bu sabah öldü maalesef. ezilmiş bisküvi yumurta pirinçle falan besledim ama bilemiyorum. son anlarda dışkısı siyaha yakın koyu renkliydi:(. barsaklarında ya da bilmediğim bi sorun vardı herhalde.

Geri