Yerkesik'ten H.İbrahim Beyin Dolapçıları ( Kırmızı Çiller)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TyflTalha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

TyflTalha

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Talha ÖZTÜRk
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kırmızıçilleri ve altınbaşları
dsc06312br3.jpg

dsc06312br3.7ea1cb4d4e.jpg

dsc06307hm2.jpg

dsc06307hm2.9126d1ccee.jpg

dsc06318yn9.jpg

dsc06318yn9.13a361b813.jpg

dsc06342cf4.jpg

dsc06342cf4.026178402e.jpg

dsc06333ui1.jpg

dsc06333ui1.f001880317.jpg

H.İbrahim Abi ilk kırmızı çillerini orta okuldayken yani yaklaşık 14-15 yıl önce Doğanköy'den Mustafa Abi'den almış.Mustafa Abi o zaman kuşlarını bırakıyormuş hepsini bırakmış en son elinde dişisi topal olan bir çift kırmızı çil kalmış onlarıda H.İbrahim Abi almış.O çiftten bol bol yavru almış fakat kümesine sansar dadanmış tüm kırmızıçillerini boğmuş şans eseri kümesin bir köşesinde topal dişinin yavrularından bir tanesi kurtulmuş.Daha sonra H.İbrahim Abi bu kuşa eş olarak (adını unuttum) bir kuşçudan sadece kafası kımızı olan bir kırmızıçil getirmiş onlardan da bol bol yavru almış şimdiki çillerinin kafasındaki kırmızılıkların fazla olması bu yüzdenmiş.Askere giderken bir çiftini kendisine ayırıp bir çiftini de Mustafa Abi ye bırakmış.Daha sonra çillerin damarı böyle sürmüş gitmiş.Araya fazla damar sokmamış en son 2 sene önce Mustafa Abinin teşviki üzerine Hüseyin Abi'nin oradan 1 tane dişi kırmızı çil almış fakat oda tek tük sütbeyaz atmaya başlayınca o dişiyi ve onun yavrularını elinden çıkarmış.

Hüseyin Abi tanıdık geldimi
dsc06306ks0.jpg

Re: Yerkesik'ten H.İbrahim in Dolapçıları ( Kırmızı Çiller)

HEY MAŞALLAH KOSTÜMLER GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

maşallah kuşlara allah nazardan saklasın.

Paylaşım için teşekkürler. güzel kuşlar maşallah.

selamlar. paylaşım için teşekkürler. bu dolapçılar çok çekici kuşlar gerçekten. süt beyazları elden çıkardığına göre demekki çil kuşlar kadar tutulmuyor doğru anladıysam. ama süt beyaz kuşun gözleri de beyaz olcak bir de karşımda olcak yerde seyrederken bile mest olurum doğrusu :heyo:
dolapçı konusunda öne çıkan iller ısparta-denizli diye bilinir ama muğla bu gidişle geçecek bu illeri. Talha kardeşimin kuş merağı da umarım Muğla'ya iyi bir kuşçu kazandıracak... H. İbrahim Bey ve Hüseyin Başoğlan'ın izinden devam... ve daha bilmedilerimiz nicelerinin...
dostlukla...

perspektif' Alıntı:
selamlar. paylaşım için teşekkürler. bu dolapçılar çok çekici kuşlar gerçekten. süt beyazları elden çıkardığına göre demekki çil kuşlar kadar tutulmuyor doğru anladıysam. ama süt beyaz kuşun gözleri de beyaz olcak bir de karşımda olcak yerde seyrederken bile mest olurum doğrusu :heyo:
dolapçı konusunda öne çıkan iller ısparta-denizli diye bilinir ama muğla bu gidişle geçecek bu illeri. Talha kardeşimin kuş merağı da umarım Muğla'ya iyi bir kuşçu kazandıracak... H. İbrahim Bey ve Hüseyin Başoğlan'ın izinden devam... ve daha bilmedilerimiz nicelerinin...
dostlukla...

Selamlar.
Abi süt beyaz dolapçılar tutulur ama saf olanı ve eğer mümkünse gözleri beyaz olanları. Ama gözleri beyaz olanlarıda çoğunlukta denizli yöresindeki yetiştiricilerimizin çalışmalarından meydana gelmişler. Arada ensesi kırmızı ensesi sarı atıyorlar. Ben 6 yıl kadar önce bir kaç çalışma ile kırmızı çillerden beyaz almaya başladım arada camgöz (Beyaz) atmaya başladılar. Bir kaç uğraştan sonra sanırım tutmayacak bu iş dedim elimdeki denizliden getirdiğim dişiyi çıkardım. Ondan sonra birkaç ayıklama yaptım kırmızı çillerde elimdeki saf kırmızı çilleri bıraktım ama beyaz dişinin damarından kalan bir kaç dişi yavru kalmıştı elimde dişi yavruların kalma sebebleri ise dişi eksiğimin bulunmasıydı. Bu arada halilibrahim abi geldi dişi lağzım dedi bende 2 dişi boştaydı birisini seçti beğendi aldı gitti. Ama ne fayda sonuçta bizim çalışmanın eseri kalmış dişideki yavrularda tek tük beyazlıklar atıyor. Ama dişinin kostüm ve hava marifetine diyecek birşey yok.

gerçekten beyaz kuşun beyaz gözeleri çok güzel olur. zamanında yaptığın çalışmalar ve dayanışma da saygıdeğer bir şey. ama dediğin gibi bazı kuşlarda önceden yapılan çalışmalardan izler kalabiliyor. ama bu kuşu çok farklı bir ırkla eşleştirmedikten sonra bence problem yok, gerisi zevk meselesi zaten.
dostlukla...

Maşallah kırmızılar adı gibi çil çil yanıyorlar,Allah nazarlardan saklasın işallah nesilleri her daim uzun olsun,paylaım için teşekkürler.

kuşların maşallahı var.allah nazardan saklasın.allaha emanet olun

masallah gercekten guzel kuslar ham kostum olarak hemde tip olarak allah nazardan saklasın hava bu kusaları gorunce hava tenformaslarını daha cok gormek ısterdim.

kuslarınız kostüm olarak gercekten güzel ama beyaz yavru vermeleri kafakarıstırıyo

karataş32' Alıntı:
kuslarınız kostüm olarak gercekten güzel ama beyaz yavru vermeleri kafakarıstırıyo

basoglanh' Alıntı:
perspektif' Alıntı:
dostlukla...

Selamlar.
Abi süt beyaz dolapçılar tutulur ama saf olanı ve eğer mümkünse gözleri beyaz olanları. Ama gözleri beyaz olanlarıda çoğunlukta denizli yöresindeki yetiştiricilerimizin çalışmalarından meydana gelmişler. Arada ensesi kırmızı ensesi sarı atıyorlar. Ben 6 yıl kadar önce bir kaç çalışma ile kırmızı çillerden beyaz almaya başladım arada camgöz (Beyaz) atmaya başladılar. Bir kaç uğraştan sonra sanırım tutmayacak bu iş dedim elimdeki denizliden getirdiğim dişiyi çıkardım. Ondan sonra birkaç ayıklama yaptım kırmızı çillerde elimdeki saf kırmızı çilleri bıraktım ama beyaz dişinin damarından kalan bir kaç dişi yavru kalmıştı elimde dişi yavruların kalma sebebleri ise dişi eksiğimin bulunmasıydı. Bu arada halilibrahim abi geldi dişi lağzım dedi bende 2 dişi boştaydı birisini seçti beğendi aldı gitti. Ama ne fayda sonuçta bizim çalışmanın eseri kalmış dişideki yavrularda tek tük beyazlıklar atıyor. Ama dişinin kostüm ve hava marifetine diyecek birşey yok.

halıl aabı kusların tek kelımeyle harıka bızlerle paylastıgın ıcın tsk ederım .kalıte kus kalıte kusculuk kendını tam manasıyla gosterıyor ben den on puan aldın bızler sızıler gıbı kalıteye ulasmamız ıcın cok yol kat etmemız gerek .....usaktan selamlar usaklı ...aars.

Kırmızı çillerin maşallahı var emeginize saglık paylaşım için tşkler.inş. bende birgün böle kırmızı çil besleyecegim. (: (:

Asil hayvanlar maşallah. :slm:

Geri