TyflTalha
Üye
- Ad Soyad
- Talha ÖZTÜRk
- Meslek
- Öğrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
perspektif' Alıntı:selamlar. orijinal bir paylaşım olmuş teşekkürler. sarı akbaş dönek çok sık bulunmuyor buralarda. bir dönek tutkunu olarak doğrusunu söylemek gerekirse kümesimde bir çift olmasını isterdim. amamerak ettiğim bir konu da var. bu sarı kostümü tutturmak için çalışılmış mı yoksa bu renk de dönek ırkının başat renklerinden mi? bu zamana kadar çok az gördüm böylelerinden o yüzden soruyorum. bilinen dönek kostümleri kara galaça (siyah akbaş), kırmızı galaça (çakal-mor da deniyor), mavi galaça, pal galaça (gök galaça), tarçıni galaça, düz arap, düz kırmızı, düz beyaz. benim bildiklerim, daha doğrusu sarı akbaşa göre daha çok gördüklerim bunlar. acaba sarı rengi tutturmak için kuşu kırıyorlar mı onu merak ediyorum?
dostlukla...
perspektif' Alıntı:selamlar. tahmin ettiğim gibi olmuş. resimdeki kuşun gözleri çakmak çakmaktı. tabi döneklerde de beyaz göz var ama bu renk olmadığı için bir karışım olduğunu düşündüm. aslında iyi bir çalışma olmuş. sonuçta ikisi de dönücü ırk ve ikisi de paçasız. her ne kadar safkan ırk her zaman en makbulüyse de bu gibi orjinal kuşlar da insanın iştahını kabartıyor. dolapçı ile döneğin yoğun beslendiği yerlerde böyle çalışmalar hoş olabiliyor. insanda merak uyandırır çıkacak yavrunun rengi daha ziyade havadaki performansı. bu çalışmada sarı akbaş'ın gözlerini siyah tutturdun mu tadından yenmez o zaman kanaatimce. ben dönekte siyah göz sevdiğim için böyle diyorum. yahu dolapçı niye izmir'de beslenmiyor? böyle güzel kuşları paylaşıyorsunuz bşz avcumuzu yalamakla kalıyoruz, bari manisa'da oturun kardeşim 30 km'lik yol, günde 3 sefer geliriz ziyaretinize :haha: :haha: :haha:
dostlukla...
perspektif' Alıntı:Vallahi biz inci olarak Güzel İzmir'imizi bilirdik ama EGE'de inci bitmez! evi yapcam tuğladan kızı alcam Muğla'dan dolapçı beslicem Başoğlan damarından, olur mu :haha: :haha: :haha:
perspektif' Alıntı:tamam o zaman hayatıma rahat bir şekilde devam edebilirim. incileri, kızları ve dolapçıları garantiye aldık nasılsa :haha: bir gece ansızın gelebilirim, belki de soğuktan ölebilirim :haha: (muğlada da ne soğuk olur ya, kardan damlar çöker maazallah :haha: )
dostlukla...