Yerkesik'ten H.İbrahim in Sarı Akbaş Dönekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TyflTalha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

TyflTalha

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Talha ÖZTÜRk
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
dsc06324vh1.jpg

dsc06325wb3.jpg

dsc06367wt8.jpg

Kuşlar uçurmalık değiller zaten 3 taneler şahin yukarıda kol geziyor biraz çoğalsınlar yavrulardan uçurmaya başlar H.İbrahim Abi o zaman bende size sağlıklı bilgiler veririm.

Maşallah kardeş kuşlar çok güzeller. Ama bir türlü istenilen gibi üremediler. İnşallah kısa sürede ürerler ve performansları ile birlikte kanları hakkında da detaylı bilgilere sahip olabiliriz.

Paylaşım için çok teşekkürler. Kolay Gelsin.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

mşallah kuş lara allah nazardan saklasın. bol yavrulu sezonlar.

selamlar. orijinal bir paylaşım olmuş teşekkürler. sarı akbaş dönek çok sık bulunmuyor buralarda. bir dönek tutkunu olarak doğrusunu söylemek gerekirse kümesimde bir çift olmasını isterdim. amamerak ettiğim bir konu da var. bu sarı kostümü tutturmak için çalışılmış mı yoksa bu renk de dönek ırkının başat renklerinden mi? bu zamana kadar çok az gördüm böylelerinden o yüzden soruyorum. bilinen dönek kostümleri kara galaça (siyah akbaş), kırmızı galaça (çakal-mor da deniyor), mavi galaça, pal galaça (gök galaça), tarçıni galaça, düz arap, düz kırmızı, düz beyaz. benim bildiklerim, daha doğrusu sarı akbaşa göre daha çok gördüklerim bunlar. acaba sarı rengi tutturmak için kuşu kırıyorlar mı onu merak ediyorum?
dostlukla...

Gayet güzel bir soru İbrahim abi :) sarı akbaşlar çalışılıpta mı çıkarılmış yoksa ana dönek renklerindenmi onu bilemeyeceğim ben selanikler hakkında yeniyim ama ilk resimdeki kuşu H. İbrahim Abi Ula mı Ortaca mı öyle bir yerden aldı Milas ta olabilir :) sonra onu kırmızı akbaşla vurdu küllü akbaşlar çıktı sonra çıkan küllüleri birbirine vurdu öteki iki yavru çıktı yavrular daha bu sezonun yavruları erkek çıkan olursa ilk resimdekiyle eşleştirip seri sarı akbaş üretimine geçecek :) ben sarı akbaşların lafını bir kaç yerde duydum ama ilk defa canlısını gördüm Başka hiç bir yerdede resmini göremedim

Talha kardeşim içtenliğin ve paylaşımların için teşekkürler. gerçekten resimlerini paylaştığın Sayın H. İbrahim Bey'in kuşlarının hepsi harika. senin emeğine de sağlık. anlaşılan H. İbrahim Bey titiz bir insan, kuşun iyisini biliyor ve nerede olsa gidip alıyor, ne güzel. bu işin profesyonelliği böyle olur ancak. kendisini de senin nezdinde tebrik ederim. ben sarı akbaş 2 ay önce Ödemiş'te gördüm. benim düz arap dönekleri ve mavi akbaşları aldığım kişide vardı. o zaman istedim eşi yokmuş bende ona aynı eş bulmak zor olur düşüncesiyle almamıştım. umarım bir gün denk gelir yine.
dostlukla...

Cevabın için teşekkür ederim İbrahim Abi. H.İbrahim Abi'nin benim için değeri büyüktür çünkü 10 sene önce ilk kuşlarımı ondan almıştım.Şimdide gerek kuş açısından olsun gerek bilgi açısından bana her türlü yardımı yapar.Kuşlarının çoğunun da en az on-on iki yıldır damarı kendi elindedir karaçillerinin 13 yaşındaki dedesi hala yaşıyor maşallah turp gibi.

perspektif' Alıntı:
selamlar. orijinal bir paylaşım olmuş teşekkürler. sarı akbaş dönek çok sık bulunmuyor buralarda. bir dönek tutkunu olarak doğrusunu söylemek gerekirse kümesimde bir çift olmasını isterdim. amamerak ettiğim bir konu da var. bu sarı kostümü tutturmak için çalışılmış mı yoksa bu renk de dönek ırkının başat renklerinden mi? bu zamana kadar çok az gördüm böylelerinden o yüzden soruyorum. bilinen dönek kostümleri kara galaça (siyah akbaş), kırmızı galaça (çakal-mor da deniyor), mavi galaça, pal galaça (gök galaça), tarçıni galaça, düz arap, düz kırmızı, düz beyaz. benim bildiklerim, daha doğrusu sarı akbaşa göre daha çok gördüklerim bunlar. acaba sarı rengi tutturmak için kuşu kırıyorlar mı onu merak ediyorum?
dostlukla...

Selamlar.
İbrahim abi sarı akbaşlardan bundan yaklaşık 8 yıl önce beslemiştim. Kendim çıkartmıştım yavruları. 3 çift yavru aldım 3 çiftin hepside sarı idi. Annesi küllü dönek babası ise düz sarı dolapçı idi. Resimdekilerden daha sarı olanları vardı. Şu ana kadar ne gördüm nede duydum orjinal sarı akbaş olduğunu. Yani seninde düşündüğün gibi çalışma sonucu elde edilen güvercinler olduğunu düşünüyorum.
Talha arkadaşımızın eklediği resimlerdeki dişi (Anne Dişi) Muğla Ula'dan Ergün dayı isimli bir amcamızdan alınmıştır. Dişi yanında küllü akbaş erkek ile gelmiştir. Ergün dayıda sarı akbaş dişiyi düz sarı ile küllü akbaştan farkında olmadan çıkartmıştır.

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

selamlar. tahmin ettiğim gibi olmuş. resimdeki kuşun gözleri çakmak çakmaktı. tabi döneklerde de beyaz göz var ama bu renk olmadığı için bir karışım olduğunu düşündüm. aslında iyi bir çalışma olmuş. sonuçta ikisi de dönücü ırk ve ikisi de paçasız. her ne kadar safkan ırk her zaman en makbulüyse de bu gibi orjinal kuşlar da insanın iştahını kabartıyor. dolapçı ile döneğin yoğun beslendiği yerlerde böyle çalışmalar hoş olabiliyor. insanda merak uyandırır çıkacak yavrunun rengi daha ziyade havadaki performansı. bu çalışmada sarı akbaş'ın gözlerini siyah tutturdun mu tadından yenmez o zaman kanaatimce. ben dönekte siyah göz sevdiğim için böyle diyorum. yahu dolapçı niye izmir'de beslenmiyor? böyle güzel kuşları paylaşıyorsunuz bşz avcumuzu yalamakla kalıyoruz, bari manisa'da oturun kardeşim 30 km'lik yol, günde 3 sefer geliriz ziyaretinize :haha: :haha: :haha:
dostlukla...

perspektif' Alıntı:
selamlar. tahmin ettiğim gibi olmuş. resimdeki kuşun gözleri çakmak çakmaktı. tabi döneklerde de beyaz göz var ama bu renk olmadığı için bir karışım olduğunu düşündüm. aslında iyi bir çalışma olmuş. sonuçta ikisi de dönücü ırk ve ikisi de paçasız. her ne kadar safkan ırk her zaman en makbulüyse de bu gibi orjinal kuşlar da insanın iştahını kabartıyor. dolapçı ile döneğin yoğun beslendiği yerlerde böyle çalışmalar hoş olabiliyor. insanda merak uyandırır çıkacak yavrunun rengi daha ziyade havadaki performansı. bu çalışmada sarı akbaş'ın gözlerini siyah tutturdun mu tadından yenmez o zaman kanaatimce. ben dönekte siyah göz sevdiğim için böyle diyorum. yahu dolapçı niye izmir'de beslenmiyor? böyle güzel kuşları paylaşıyorsunuz bşz avcumuzu yalamakla kalıyoruz, bari manisa'da oturun kardeşim 30 km'lik yol, günde 3 sefer geliriz ziyaretinize :haha: :haha: :haha:
dostlukla...

Egenin incisi Muğlaya alalım sizi.. :tamam: :haha: :haha:

Vallahi biz inci olarak Güzel İzmir'imizi bilirdik ama EGE'de inci bitmez! evi yapcam tuğladan kızı alcam Muğla'dan dolapçı beslicem Başoğlan damarından, olur mu :haha: :haha: :haha:

perspektif' Alıntı:
Vallahi biz inci olarak Güzel İzmir'imizi bilirdik ama EGE'de inci bitmez! evi yapcam tuğladan kızı alcam Muğla'dan dolapçı beslicem Başoğlan damarından, olur mu :haha: :haha: :haha:

Doğru inciler bitmez. Muğla'da Kızlar Bitmez (Yanlış Anlaşılmasın).. Dolapçılar hiç Tükenmez. :evet: :hhh:

tamam o zaman hayatıma rahat bir şekilde devam edebilirim. incileri, kızları ve dolapçıları garantiye aldık nasılsa :haha: bir gece ansızın gelebilirim, belki de soğuktan ölebilirim :haha: (muğlada da ne soğuk olur ya, kardan damlar çöker maazallah :haha: )
dostlukla...

perspektif' Alıntı:
tamam o zaman hayatıma rahat bir şekilde devam edebilirim. incileri, kızları ve dolapçıları garantiye aldık nasılsa :haha: bir gece ansızın gelebilirim, belki de soğuktan ölebilirim :haha: (muğlada da ne soğuk olur ya, kardan damlar çöker maazallah :haha: )
dostlukla...

Muğla soğuk olmazki. Muğla'da her mevsim bahar gibi yaz hariç.

biliyorum Hüseyin kardeşim takılıyorum ben de. Muğla iklimi ve havası bir çok insanın özlemle aradığı şartları taşıyor. şanslısınız bir çok konuda. pek çok sebze ve meyveyi bizlerden önce tadıyorsunuz mesela. :haha:

Geri