yerli hünkarilerde uçuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdemz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem kaya
Meslek
SERBEST
İlgi Alanı
arkadaşlar selam, görsel güzellikleri mükemmel olan hünkarilerimizi, daha da iyi tanımak için uçuran arkadaşlardan, uçuşları hakkında bilgi vermelerini istiyorum.
1- uçuş tarzları nasıl yavaş mı , hızlı mı uçuyorlar (hangi ırkla karşılaştırabiliriz) ,
2- (3-5) tane uçurduğunuzda dağınık mı toplu mu uçarlar.
3- uçuş yükseklikleri nasıl?
4- yavaş yavaş mı yükseliyorlar , hızlı mı ?
5- uçuş süreleri ne kadar ?
6- uçurmakta zorlanılan bir ırkmıdır ?
7- inişleri nasıl bangolar gibi dalarak (sıkarak) mı iniyorlar,
8- ürkek midirler uysalmıdırlar ,
9- hastalıklara karşı dirençleri nasıl.
10- yırtıcılara karşı şansları nasıl .
saygılarımla
erdem

öle bir sorular varki bunları iyi bir hünkari yetiştiricileri ile ancak öğrenebilirsin oda elbet çıkabilir yantınızı alırsınız.

Hızlı ve sert uçarlar,büzülerek inerler ,en az bir dolapçı kadar ve hızlı yükselirler, toplu uçarlar,yırtıcıya karşı şansları azmanlar kadardır kolay yakalanmaz yani.alıştırılmaları kolay kılavuzun sağlam olması şartıyla 2 hafta dikkatli uçur sonra korkma.uçuş süresi alıştırmana ve antremana bağlı.çok uysaldırlar.dirençlidirler

mehmet bey ,teşekkür ederim. uçuran arkadaşlardan katılım bekliyorum

Çok ilgimi çeken bir konu,dikkatke bu konuyu takip edeceğim.
Benim bunlara ek olarak merak ettiğim de yerli hünkari resimleri.Persiska denilen kuştan ne farkları var
konuyu açan arkadaşıma ve katılım gösterecek bütün arakadaşlara teşekkür ederim.

Hunkarilerin göz zevki olduğu kadar uçuş zevkide meşhurdur.Manisa itibariyle kümeslerinde hemen hemen herkesin hunkarisi vardır.Damarları bakımından garanti oluşu alıştırma kolaylığı yırtıcılardan kolay kaçması bakımından tercih edilir.Toplu uçmaları bakımından oynak ve dönekçi arkadaşlar tarafındanda kuşları fazla dagıtmamak adına çokca beslenir.Terbiyeside gayet kolay bir kuştur.Sahibine karşı hırçın ve inatçı bir yapısı yoktur verilmek istenen eğitime uyumu kolaydır.Zamanında kendim damızlığa başlamadan önce gayet zevkli bir şekilde hemen hemen her rengini uzun bir süre bir abımın evinde uçurduk.Herkese tavsiye ederim beslemeyi iyi günler.

fatih bey bilgiler için teşekkür ederim , uçuş süreleri ve yükseklikleri hakkında da bilgi verirmisiniz

fatih bey sanırım gözden kaçtı tekrar hatırlatmak için yazıyorum

Merhaba kusura bakmayın işlerimin yoğunlundan mesajlara hemen cevap yazamıyorum.Bu kuşların uçuşu tamamiyle kişinin eğitimine baglıdır kısaca oynak veya oyuncu diye tabir edilen kuşlarla uçarlarsa onlar gibi yüksek uçarlar yok sadece mısıri bango veya hem kendi cinsleri olursa alçak uçarlar.Düzenli eğitim aldında nefesleri açılısa samimiyetle söylüyorum arka arkaya istediğin kadar sefere kalkarlar.

Geri