Yerli Hünkarilerin Yavrulara Bakması Nasıl ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar

yaklaşık 3 hafta önce kadar çoğu kuşumun çalınması ile kuşculuğu bırakıcaktım Fakat Yeni Yer Değişikliği Yaparak Yeni Yerimde Hünkari Tek Tür Renkleri İle Değişik Renklerde Hünkarilerim Elime Gelmeye Başladı Almaya Başladık

Hünkariler Hakkında Pek Bilgim Olmadığı İçin Danışmak İçin sormak istediğim sorular Var

Hünkarilerim Yerli Hünkari

1= Kuşların Yavrulara Bakmaları Zormu Bakıyorlarmı genellikle
2= Uçuşlarında Toplumu Veya Dağınıkmı Uçarlar
3= Yüksekmi Alçakmı Uçarlar
4= Ve Hünkarilerde Merak Ettiğim Bazı Normal Güvercinlerde Olduğu Gibi Anaç ve Baba Aynı Renkler Olsa Bile Onlardada Damardan Gelen Renk Değişme Gibi Olayları Oluyormu =? Çünkü Çoğu Kişi Bilirki Bazı Kuşlardan Hiç Umılmadık Renkler Çıkabiliyor... Hünkarilerde Böle Olay Varmı =
5= Atmaca Gibi Yırtıcılarda Kaçışları Ve Yakalanışları Nasıldır =?
6= Başka Kuşlara Kolay Kanma Yakalanma Şansları Nasıl =?

Bu KJadar Siz Değerli Hünkari Besleyen Arkadaşlarımdan Yardımlarınızı Bekliyorum...

Genç adaşım sana yardımcı olmaya çalışayım.

1)Yerli Hünkariler kendi yavrularını büyüte bilirler garanti olması için tek yavruda baktırabilirsin.
2)Genelde toplu uçarlar kuş gösterdiğin taktirde dalıcılıkları ortaya çıkar.
3)Senin ne kadar uçurduğuna bağlı yüksekte de uçarlar fakat gözden kaybolacak kadar değil.
4)Renkleri fark etmes anaçlara benzer de verir farklı renklerde de verir.
5)Atmacaya gelince gördüğü takdirde kaçar tabi atmaca görünmüceği için işin zor bir iyi yanı var eğer sen görürsen pırıltıyla kolay inceği için kurtara bilirsin.
6)Damarları sağlamdır zekidirler emin ol.

7) 7.madde sağlam kümes ve kuşları tek ırk yapmaya dikkat et benden bu kadar yeni kuşların Hayırlı olsun..

teşekkür ederim zaten tüm kuşlarım çalındığı için tek ırk olarak hünkarilerle başklyıorum önceden karışıktı ama şimdi tek ırk hünkari

teşekkür ederim bilgi için...

kanazon' Alıntı:
Genç adaşım sana yardımcı olmaya çalışayım.

1)Yerli Hünkariler kendi yavrularını büyüte bilirler garanti olması için tek yavruda baktırabilirsin.
2)Genelde toplu uçarlar kuş gösterdiğin taktirde dalıcılıkları ortaya çıkar.
3)Senin ne kadar uçurduğuna bağlı yüksekte de uçarlar fakat gözden kaybolacak kadar değil.
4)Renkleri fark etmes anaçlara benzer de verir farklı renklerde de verir.
5)Atmacaya gelince gördüğü takdirde kaçar tabi atmaca görünmüceği için işin zor bir iyi yanı var eğer sen görürsen pırıltıyla kolay inceği için kurtara bilirsin.
6)Damarları sağlamdır zekidirler emin ol.

7) 7.madde sağlam kümes ve kuşları tek ırk yapmaya dikkat et benden bu kadar yeni kuşların Hayırlı olsun..

Selamlar, bende 1 çift hünkari sahibi oldum, normalde taklacı besliyorum, yukarıda vermiş olduğunuz bilgiler çok işime yaradı bilgi sahibi oldum, benim sorum ; hünkarilerde oyun varmıdır? taklacı,dönek gibi oyunlardan yaparlar mı yoksa düz uçucular mıdır? yoksa kendilerine öz ve ayrı bi oyunları varmıdır? Teşekkürler şimdiden.

Hünkaride oyun yoktur. Yani baskalar gibi düz uçar.. İnerken kanatlarını sıkıp çok seri şekilde tıpki bir taş gibi inebilir..

...........SİNAN ÖZTEKİN............

polllat' Alıntı:
Hünkaride oyun yoktur. Yani baskalar gibi düz uçar.. İnerken kanatlarını sıkıp çok seri şekilde tıpki bir taş gibi inebilir..

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Teşekkürler Sinan kardeşim..

selamlar
a-yerli hünkariler kendi yavrularına bakabilir.Bir çiftten 1 yılda 7-8 yavru alınabilir
b-Toplu uçarlar ama damızlıktan çıkma veya az uçmuş alırsan uçurmada zorlanabilirsin
c-yavrudan eğitirsen uçuşu senin isteğine bağlı gelişir ama daha önce uçmuş alırsan kuşlarına uyum sağlayabilir
d-genelde ana-babaya yakın renkler versede başka renklerde verebilir. 2 mavikanattan çamkabuğu çıkması gibi.
e-kuşun yavruken aldığı uçuş eğitimine bağlı olarak şahinden kaçabilir.Az uçmuş veya hiç uçmamış alırsan şahinlere yem olur
f-genelde damarları sert olsada içinden çürüklerde çıkar.Ben 7 aylık mavikanat yavruyu rüzgarda kaçırdım gelmedi,1 aylık başka bir yavru 30 kuşun içinden çıkıp geldi

Geri