Yerli, yabancı, saltanat vs hünkariler..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar.. Benim sorum şu ; Bu hünkari ırkı güvercinler Osmanlı zamanından kalma Manisa ve çevresinde türemiş hayvanlar değil mi ? Yani bize ait güvercinler ve orjinali kısa gagalı, yavrusuna bakamayan türden. Benim netten edindiğim bilgi buydu. Şimdi sitede bazı hünkari güvercinleri görüyorum bango gibi gagaları olan, ya da ithal, yerli, yabancı isimli hünkariler falan. Bu işin aslı nedir acaba? Bu hünkariler bize ait ve esas orjinalleri Türkiyeden çok Avrupada bulunuyorsa yada bizim insanımız başka kuşlarla kırıp isim takıyosa yazık halimize diye düşünüyorum.. Bu konuda yeterli bilgim yok, aydınlatırsanız sevinirim.. Saygılarımla..

Hünkari bir cok güvercinin çaprazlanması sonucu oluşturulmuştur.Osmanlı sarayların içinde bu güvercine yıllarca bakılmış ve dışarıda bu güvercini beslenmesini yasaklamış osmanlının çöküşüyle hünkari çevredeki köylerdeki insanlar tarafından beslenmeye başlanmıştır.Osmanlı hünkariyi gelen konuklarına hediye etmiş ve bu kuşlar almanya hollandaya cok eskiden gitmişlerdir ordaki güvercin besleyenler bizim gibi bilinçsiz üretici olmadıkları için bu hünkariyi geliştirmişler yani bizim kuşumuzun gelişmesi sağlamışlardır konuştuğum bazı abilerim bu hünkarinin afrika asıllı güllü büyük kafalı ama tepesiz kuşlarla geliştirildiği linkte en altta görebilirsin tepesiz güllü iri kafalı kuşlar.
http://www.hunkarim.com/galeri.html

Geri