yesil ishal beyaz sulu dışkı

şşahin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
şeref şahin
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
SELAM arkadaşalr bugun fak ettim guvercinlerimin bir kaç tanesinde yaşil ishal ve beyaz sulu dışkı var bunun nedeni nedir guvercinlerde durgunluk falan yok her sey normal. yardimcı olursaniz sevinirim. şimdiden herkese teşekkür ederim selamlar

koksidin denilen bir ilac var 3 gün süreyle kullanmanı tavsiye ederim iç parazitlenmelere karşı ço ketkili hem hayvana neşe veriyor. kullanım şeklide şişsenın kapagını 3 lt suya koyuyosun .ben eczaneden bu ılac ı5 t lye almıstım makul bir fiyatada sahıp hem.

olabilir.makina değil ya bunlar canlı..hemen ilaç verme...

bu mevsimde sık olmasada görülen bir hastalık.ilac tedavisi uygulayıp uygulamamak senin elinde olan birşey.zamanla düzelir.düzelmezse tavsiye edilen ilaclardan kullanabilirsin.sağlıklı kümesler dilerim.....

Merhabalar

Kuşların ayakları üşüyor olabilir. Oynı durum bende de vardı. Kümesini daha sıcak tutmaya başladım ve DİASTOP diye bi ilaç var 3 gun ondan verdim ve hastalık tammen geçti. Ama bu ilacı alırsan cok verme kabız olabilirler. İshal Tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da vitamin kaybı oluşturmaktadır. Bunun içinde belirli periyotlarda vitamin takviyesi yaparsanız sorun kalacağını sanmıyorum

Saygılarımla.

arkadaşalar bilgileriniz için teşekkür ederim. ben mesela 1 hafta ballan suyu kariştır veririm bir hafta sarımsaklı su veririm mesela gecenler nar kabuklarını kaynatıp verdim cok guzel geldi kuşları cok canlı yapıyor artı portakal kabuklarını kaynatıp veriyom tuhleri için parlak gusteriyor. bu ishalı çuzemedim :)

arkadaşım bu tür hastalıklar için beşli karışım bir iğne kullanıyorum.daha doğrusu tüm hastalıklarda 3 doz gayet yeterli oluyor.salmonella dahil tamamen iyileştirmesede salmonellayı büyük ölçüde iyileşme sağlıyor.ilaç isimlerini hatırlayamadım fakat hatırlarsam hemen yazarım.sağlıklı kümesler dilerim.....

kardeşim bak altlarına yeşil isal olanları ayır kuşlarına veba gelmiş bulaşıcıdırr benim 30 kuşum gitti caresi ise ignesi varr başka care yokkk şimdiden gecmiş olsun yeni kumes yabmaya başla derimm

saol bilgileriniz için arkadaşlar ben pirnc ve kırmızı mercimek verdim baya iyi geldi ishalı kesti.şuan kuşlar normal gozukuyor herhangi bir sıkıntı yok yeni yuva yapıyorum zaten inşalh en kısa zamn da resimlerini paylasırım

Selamlar Şeref bey,

Size konunuzu takip edeceğimi ve sizinde neticesini bizlerle paylaşmanızı rica etmiştim. Konu içinde size sunulan birçok önerileri ve yöntemleri okudunuz ama kimse size kırık pirinç ve mercimek önermediği halde siz bunları kullanmaya karar verdiniz. Kuşlarınızın iyileşmesine sevindim. Buradan cıkan sonuç siz bu konuyu açsanızda açmasınızda kendi yöntemlerinizi uygulayacak olmanız değil mi? ben bu konuyu kitlediğimde yönetime sitem etmiştiniz. Umarım neden aynı tür konuları yönetim olarak kaldırdığımızı anlamışsınızdır. İzninizle konuyu kitleyip sitemizin tozlu arşivlerine kaldıracağım..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

KOKSİDİYOZ PİRİNÇ VE MERCİMEKLEMİ GEÇMİŞ ? .

YEŞİL İSHALİ SÜLFA GRUBU TEDAVİ EDER. DÜNYA KABUL ETMİŞ. KOKSİDİYOZ DA PİRİNÇ , MERCİMEK TEDAVİ ETTİ., DENİLDİĞİNDE DOKTORA GEREK YOK. AKTARA GİDELİM. OT KAYNATALIM. ..GİBİ OLDU SANKİ..? YA DA SENİN KUŞLARIN YEŞİL İSHAL OLMAMIŞ..

NAR PORTAKAL , BAL ...ÇAYLAR HANGİ MİKROPLARI ÖLDÜRÜYOR. DU ? faydalı oldukları ayrı bir şey ben de veriyorum. HASTALIK , MİKROP , VİRÜS , BAKTERİ , MANTAR , .. ÇOOK BAŞKA EFENDİM.

türker abiye katılıyorum.bu tür hastalıkları pirinçle tedavi ettim demek kendini kandırmaktan öteye giden bir sonuç olmaz.bence pirinçler bütün olrak hayvanın dışkısından dışarıya atılacaktır.takip etmek şart.ilac tedavisi uygulamak en mantıklı yöntem.

arkadaşalr bu fikri burda bir kuşçu abi soyledi dene dedi gerçekten faydasini gordum şimdi takip ediyorum kestim pirinci mercemeği oda kendi kuşlarını uygulamiş iyi sonuç almiş bugun kuşlarımın dışkıları normale döndu.

aygan' Alıntı:
bu mevsimde sık olmasada görülen bir hastalık.ilac tedavisi uygulayıp uygulamamak senin elinde olan birşey.zamanla düzelir.düzelmezse tavsiye edilen ilaclardan kullanabilirsin.sağlıklı kümesler dilerim.....
Daha öncede yazmıştım.gecici birşey bu mevsimde genellikle olur.sanmaki pirinçle mercimekle oldu.karışık yemlerin birçoğunda rastlanan bir madde pirinç ve kırmızı mercimek fakat yinede ishal oluyor.bu yüzden sen tecrübeli abilerini dinle.sonra kümesini heba etme.

aygan bey dediginiz dogru olabiliri.size katilıyorum belki ben yanılmışm sadece kuçcu abinin dedigin yaptım sizinle paylasmak istedim o kuscu dedigimde oyle sıradan degil 25 yılık kuşcudur.onun tecrubelerine dayanarak yaptım.

İYİLEŞMELERİNE HEPİMİZ SEVİNDİK. YEŞİL İSHAL (KOKSİDİYOZ) HAKKINDA + BEYAZ SULU DİŞKI HAKKINDA DAHA İYİ TESPİTLER YAPMALISIN. her zaman pirinç ve mercimek kurtaramayabilir.

karışık yemlerin fazal verilmesi sonucunda hayvanlar ishal olabiliyor bunu göz ününde bulundurursak. pirinc mercimek darı kenevir baska varsa ismini unutum. bunlardan bildigim kadarıyla kenevirin fazla verilmeside yapıyor. ama pirinc şistigi icin ufakda olsa bir etki gösterebilir ama ufak diyorum. pirin kesmiştir demiyorum.

pirinle ilgili duydugum birşey var sadice. akraba bıldırcınlara pirinci biraz fazla atınca dedesi bağırdı napıyon sen diye bu pirinc buğdaya benzemez hayvanı patlatırsın diye.

bunu kendimce söyle yorumluyorum pirinc suyla birlesince sisiyo e hayvan bunu ögütmesi zor oluyo malum fıvıyı pırınc emıyor bu seferde katı beslenme oluyor. ve hayvan kabız da olabilir.

düşüncem yanlışta olabilir. ama ben buyuklerimden öyle duydum çok pirinc verirsen hayvanlara midelerinde siser ve ölürler dediler.

arkadaşalr bilgileriniz için çok teşekur edrim.TÜRKER abi saol ALLAH RAZİ olsun ALLAH kimsenin kumesine hastalık koymasın.

Geri