hünkari 03
Üye
- Ad Soyad
- ege deniz
- Meslek
- öğrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
kuşlarım da yeşil ve sulu ishal var nasıl kesebilirim ? acaba yoğurt suyu versem düzelir mi ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
YAĞIZ_EFE' Alıntı:yha arkadaslar sallabaş falan sallamayın hakikaten bilmıyorsanız
İnsanları yanıltmayın bişeyden emin değilseniz sölemeyin bişe burda insanlara yardım etmeye çalışıyoruz
Bak kardeşim sulu yeşil ishal dendiği gibi veba hastalığının başlangıcıdır ben bu sene 13 tane kuşumu verdim bu hastalığa kuşların beyni gidiyo ileriki aşamalarda
Öncelikle en ufak hastalık belirtisi olan kuşları farklı bi kümese (havalandırması ve temizliği iyi olmalı) almalısın
Daha sonra veteriner ,,mezat yada kuşçulardan veba iğnesi alcaksın beyaz bir pilastik şişede olur enjektöre çektirirsin(bir enjektör yaklaşık on kuşu aşılar)
O iğneyle kuşları enseden aşılarsın(enjektörün üzerinde çizgiler vardır iki çizgi bir kuşa yeter)imkanın varsa kuşların hepsini aşıla hepsine uygula tedaviyi
Kuşları aşıladıktan sonra salmix adında toz vardır üzerinde yeşil sulu ishal ve kuşlarda ayak tutulması içindir diye yazar
2 litreye koyup karıştırısın ve hastalara verirsin
Bundan sonra senin yapcan bişe yok bekliceksin
Ama imkanın varsa hergün hasta kümesini temizle hatta tabana ızgara veya tel olabilir bişey koy yani kuşların kendisini yemini ve suyunu ishal ile temas ettirme buda çok önemli
Üstelik tüm bu önlemler sana en fazla 20 tlye patlar ilaçlar pahalı değil
Ama korkma senin hastalığın daha yeni büyük ihtimal kurtulurlar ben çok geç farkettim öyle olmasına rağmen iki kuşu kurtardım
Benden bu kadar dostum teşekkürlerimi sunarım
kusbaz123' Alıntı:onun oranını bilmiyorum ama 2 lt ye 1 yemek kaşığı yeterli olur diye düşünüyorum fazla atarsan güvercinlere zarar verebilirsin.ama tabi bana öyle söylediler o durumla bende karşılaştım ve 2 lt ye 1 yemek kasığı kadar attım