yeşil ve sulu ishali nasıl kesebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari 03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ege deniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
kuşlarım da yeşil ve sulu ishal var nasıl kesebilirim ? acaba yoğurt suyu versem düzelir mi ?

ishale sirke iyi gelir suyuna sirke atarsın ishalini düzeltir ama yeşil dışkı veba hastalığının habercisidir. kümesini iyice temizle. kusları ve kümesi havalandırr aksi halde veba hastalıgı bas gosterır..(o olayı yasadım ben ) 1 haftada bütün kuşları atıyosun :D

onun oranını bilmiyorum ama 2 lt ye 1 yemek kaşığı yeterli olur diye düşünüyorum fazla atarsan güvercinlere zarar verebilirsin.ama tabi bana öyle söylediler o durumla bende karşılaştım ve 2 lt ye 1 yemek kasığı kadar attım

ben 500 gramlık bir kapa 7-8 damla attım bakalım ne olcak inş ishal kesilir :(

birde güvercinin içini temizlemek için kullandığım bir ilaç varr adı Tetrasiklin (Tetracyclines) 2 lt ye 1 tabletin içini atıyorum iyice karıştırıyorum.zaten toz seklinde oluyorlar kapsülde.hayvanın içini temizliyor ve antibiyotik özelliğinede sahip insanlar bu hapı soğuk algınlığı için kullanırlar. ben haftada 1 tablet veriyorum.

suyun güneş görmemesi gerekiyor günes gördüğü halde 1-2 saat içinde mor renk almaya başlıyor yani bozulmuş oluyor...

antibakteriyel ilaç kullanıyorum da bakalım su ishalı kesebilirsek bide

daha bilgili birilerinden yardım istee tanıdıgım kuşculardan falan

Coccidiosis (Koksidiyoz Enfeksiyonu) olmuş olabilir.Bu tür vakalarda ilaç olarak, esb3 toz veya coxidin solisyon sularına katıyorum.Genelde yeşil ve kanlı ishale birebir.bu kuşlarda zayıflama ve kuyruk altında dışkı lekesi bulaşır.

sallabasin belirtisi

titreme yok bu ishal yaz aylarında olurmuş ama nasıl kesicem bu ishali bilmiyorum

sade sodanın içine 1 ağrı kesici at onu 2 lt suya boşalt o suyu ver bakalım oda fayda etmez ise iyi bir ilaç alıcaksın(ama hangı ilaci ) :D

ağrı kesici olarak vermidon olur mu ? birde bundan sonuç kesin alabilir miyim? yoksa denemk mi amaç ?

valla bu yöntem insanlarda 30 dk da etkisini gösteriyor.deniyeceksin yani başka çare yok. mesela bazı abilerimden duyuyorum 2 lt ye ağrı kesici attıklarını. e kuşun agrısımı var ki atıyolar diyecek olursan bende bilmiyorum ama faydasını görüyolarki devamlı yapı yolar.yada bir veterinere git ondan ilac iste yada mahallendeki yaşlı bir kuşcuy uziyaret ett yardım istee eski kuşcualr bu işleri çok iyi bilirler hele oynar(bursa oynarı/bursa kusu) besliyolarsa onlar ıdinlee derim ben.

oynar kuşunu niye besliyolar çünkü bütün kuşlardan merağını almış prof seviyesindeki kuşçular bişeyler görüyolar o kuşlarda ben hala çözemedim ne gördüklerini...

yha arkadaslar sallabaş falan sallamayın hakikaten bilmıyorsanız
İnsanları yanıltmayın bişeyden emin değilseniz sölemeyin bişe burda insanlara yardım etmeye çalışıyoruz
Bak kardeşim sulu yeşil ishal dendiği gibi veba hastalığının başlangıcıdır ben bu sene 13 tane kuşumu verdim bu hastalığa kuşların beyni gidiyo ileriki aşamalarda
Öncelikle en ufak hastalık belirtisi olan kuşları farklı bi kümese (havalandırması ve temizliği iyi olmalı) almalısın
Daha sonra veteriner ,,mezat yada kuşçulardan veba iğnesi alcaksın beyaz bir pilastik şişede olur enjektöre çektirirsin(bir enjektör yaklaşık on kuşu aşılar)
O iğneyle kuşları enseden aşılarsın(enjektörün üzerinde çizgiler vardır iki çizgi bir kuşa yeter)imkanın varsa kuşların hepsini aşıla hepsine uygula tedaviyi
Kuşları aşıladıktan sonra salmix adında toz vardır üzerinde yeşil sulu ishal ve kuşlarda ayak tutulması içindir diye yazar
2 litreye koyup karıştırısın ve hastalara verirsin
Bundan sonra senin yapcan bişe yok bekliceksin
Ama imkanın varsa hergün hasta kümesini temizle hatta tabana ızgara veya tel olabilir bişey koy yani kuşların kendisini yemini ve suyunu ishal ile temas ettirme buda çok önemli
Üstelik tüm bu önlemler sana en fazla 20 tlye patlar ilaçlar pahalı değil
Ama korkma senin hastalığın daha yeni büyük ihtimal kurtulurlar ben çok geç farkettim öyle olmasına rağmen iki kuşu kurtardım
Benden bu kadar dostum teşekkürlerimi sunarım

teşekkürler yarın aşı alıp da yapayım inş kurtulur kuşların yemelrinde falan bi sıknıt yok 1 tane yavruları var 20 -21 günlük hem onu besliyolar yarıca kuşlar çöp topladıar 3-4 gün oluyo yumurtlayacaklar. birde tam olarak veba belirtileri nelerdir ?

YAĞIZ_EFE' Alıntı:
yha arkadaslar sallabaş falan sallamayın hakikaten bilmıyorsanız
İnsanları yanıltmayın bişeyden emin değilseniz sölemeyin bişe burda insanlara yardım etmeye çalışıyoruz
Bak kardeşim sulu yeşil ishal dendiği gibi veba hastalığının başlangıcıdır ben bu sene 13 tane kuşumu verdim bu hastalığa kuşların beyni gidiyo ileriki aşamalarda
Öncelikle en ufak hastalık belirtisi olan kuşları farklı bi kümese (havalandırması ve temizliği iyi olmalı) almalısın
Daha sonra veteriner ,,mezat yada kuşçulardan veba iğnesi alcaksın beyaz bir pilastik şişede olur enjektöre çektirirsin(bir enjektör yaklaşık on kuşu aşılar)
O iğneyle kuşları enseden aşılarsın(enjektörün üzerinde çizgiler vardır iki çizgi bir kuşa yeter)imkanın varsa kuşların hepsini aşıla hepsine uygula tedaviyi
Kuşları aşıladıktan sonra salmix adında toz vardır üzerinde yeşil sulu ishal ve kuşlarda ayak tutulması içindir diye yazar
2 litreye koyup karıştırısın ve hastalara verirsin
Bundan sonra senin yapcan bişe yok bekliceksin
Ama imkanın varsa hergün hasta kümesini temizle hatta tabana ızgara veya tel olabilir bişey koy yani kuşların kendisini yemini ve suyunu ishal ile temas ettirme buda çok önemli
Üstelik tüm bu önlemler sana en fazla 20 tlye patlar ilaçlar pahalı değil
Ama korkma senin hastalığın daha yeni büyük ihtimal kurtulurlar ben çok geç farkettim öyle olmasına rağmen iki kuşu kurtardım
Benden bu kadar dostum teşekkürlerimi sunarım

bunlari sallabas kusa yapsan oda duzelir ki veba ile sallabas birbirine benzeyen hastaliktir

bu sallabasin belirtisidir

buda veba belirtisidirsonrada buna baglar sec begen...biz sana salliyorsun demiyoruz ama sen bize diyorsun nasil olucak bu is ???

aşı yaptıracağım inş kurtulur

birde yavrum artık annesi babası ağzına kusmaya geldiğine 0 istekli su anda yavrumda kursağında 8-10 tane yem var yok gibi bişey acaba bu da yavrularda veba mı ?

yeme pirinç kat.. Pirinç ishali kesiyor..

arkadaşlar benimde erkek bozalıda ishal var.dışıkısı koyu yeşil ve sulu.yuvasını temizledim geçen yağmur girdi zannettim acayip ıslaktı yuvanın içi.hayvanda aşırı halsizlik var bir köşede uyukluyo sürekli.2-3 gündür aynı durumda hayvan.

Biraz önce coxidin isimli ilacı aldım.1 litre suya 1mg kullanmamı söylediler.birde şırınga aldım.şırıngada ölçerek koyucam.dedikleri miktar iyimi sizce yada eksik ya da biraz daha fazlamı vermeliyim.her gün suyu değiştirerek 2lt suya 2mg vereyim diyorum.sularını hergün değiştiricem ve sadece hasta kuşa vermiyicem yanlız.diğerlerinede bulaşma ihtimaline karşı şimdiden vereyim diyorum.

Bu ilacı kullananlar bilgi,görüşler ve önerilerini yazabilirse sevinirim.akşama uyugulayacağım tedaviyi.cevaplarsanız çok makbule geçer.kötü bir hastalık okuduğum kadarıyla ve kuşların tamamını kaybetmek gibi sonuçları oluyormuş.ACİL YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...

TOLGAHAN ÇOKYAŞAR GÜZEL DEMİŞSİNDE SENDE EMİ OLMADIĞIN BİLMEDİĞİN VE ÇOK ÖLDÜRÜCÜ BİR TEDAVİ ÖNERMİŞSİN AŞI SAĞLIKLI KUŞA UYGULAIR HASTA KUŞA UYGULANMAZ SONRA BU AŞINI BİR İSMİ YOKMU HASTALIKLA UĞRAŞA KARDEŞİM BURDA YAZILIP SOUÇ GÖRCEĞİN BİRŞEY DEĞİL BAK GÜVERCİN FASTANESİ DİYE BİR YER VAR NETTEN BAK TELEFONLA İRTİBATA GEÇ KOLAY BİR YOLLA HALLEDİYORSUN UNUTMAYIN AŞILAR SADECE SAĞLIKLI KUŞA VURULUR VE PARAZİT TEDAVİSİ YAPILMAYAN KUŞA DEĞİL AŞI HİÇ BİRŞEY FAYDA ETMEZ

kusbaz123' Alıntı:
onun oranını bilmiyorum ama 2 lt ye 1 yemek kaşığı yeterli olur diye düşünüyorum fazla atarsan güvercinlere zarar verebilirsin.ama tabi bana öyle söylediler o durumla bende karşılaştım ve 2 lt ye 1 yemek kasığı kadar attım

s.a dostum benım kuslarımda ıshal oldu sırke yazmıssın ama ne sırkesı olup olmadıgı fark edıyor mu

Geri