Yeşilli Beyazlı Karışık İshal Dışkı Bulduğum Güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vortia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vortia

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berk
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Dün bir güvercin ağaca takılmış itfaiye çağırdık kuşu aldıktan sonra eve getirdim uçacak halde olmadığı için salmadım kafesim falanda yok fakat buğday mercimek bulgur vs koydum su koydum.

Bu sabah hayvan ishal olmuştu eve getirdiğim sırada yoktu ishal, yem yiyor mu hiç bilmiyorum suyu ben içirince içiyor ve bir köşede duruyor çok hareketli değil, kabarma durumu yok biraz önce nefes alırken hafif bir ses farkettim tüm gün böyle bir ses yoktu

Şu durumda hayvanı tekrar salmak istemiyorum etrafta çok kedi var yem olacağından eminim, yapmak istediğim bu hayvanı sahiplendirmek ama hasta mı yoksa tüm bunlar stresten dolayı mı oluyor sormak istedim

bizlerle foto paylasirsaniz daha saglikli konusabiliriz. iyi bayramlar.

sizede iyi bayramlar,
OLAq24.jpg
,
zB5AR7.jpg
bu 2 foto var yeşil olan ilk yaptığı dışkılardan beyaz olan sanırım son yaptığı olmalı sabah çok az marul vermiştim oda az birşey yemiş belki ondan yeşildir ama emin değilim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Up yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

merhaba,
yeşilli beyazlı karışık ishal görünmekte. ilk olarak ecoli için amoksisilin ve diğer ilaç karışımlarıyla tedaviye gecikmeden başlanmalı. durumu iyi takip edilmeli. yeme ilgi düzelmez kabarmalar veya hazımsızlık baş gösterir yada bembeyaz mukus halinde dışkıya dönüşürse (maya hastalığı fungal) karışımdan amoksisilin çıkarılıp yerine flukanazol eklenmelidir. devamında veya takip eden günlerde bunların haricinde gözde enfeksiyon, solunumda problem, kasılarak soluma, başı geriye atma, kendini sağa sola vurma veya tepinme, dengesizlik vs. gibi durumlar gözlemlenirse diğer ilaçlar (amoksisilin veya flukanazol hangisini kullanıyorsanız karışımdan çıkartılıp) yerine linkomisin uygulamak gerekebiliyor, ancak çok dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır! konular için bu dökümandaki https://goo.gl/TVOLqb *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı bölümden ve tip5 bölümünden faydalanabilirsiniz veya konuları siteden aratabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. döküman açılınca ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa aranacak kelimeyi yazıp, ok tuşlarına basarak konuyu bulup, tamamını dikkatlice okuyunuz. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. Eczanelerden veya Medikallerden Kateter Beslenme Şırıngası 50 ml geniş uçlu enjektör. Mama ile güvercin vs. beslenebilir. Ekstra uç ayarlamaya gerek kalmıyor! bkz: https://goo.gl/YoJxwG üşüyenleri kuru ve uygun sıcaklıkta tutunuz! kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun ve duyarlılığınız için teşekkürler.. Devir KorkmaZHan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri