yeterli mi ? değil mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onur39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 803

onur39

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
onur başkan
Meslek
işçi
İlgi Alanı
hepinize selamlar saygılar
kuş beslemeye 2 gün önce başladım 2 çift hediye kuş geldi 120 genişlik 150 derinlik 120 de yükseklik osb den kümes yaptım 6 tane folluk yaptım folluklar 50 cm genişlik 30 cm derinlik 35 cm yükseklik var folukları koyduktan sonra onlara 120*120 bir alan kaldı buradan kümes örneklerine bakarak yemlik suluk ve taban ızgarası yerleştirdim 2 adette plastik folluk koydum 4 kuş var ama ben 6 adet kuş beslek istiyorum acaba kümesim 6 kuşu karşılarmı ve büyük sorunum erkeklerden biri diğerini sürekli dövüyor bende kavgacı olan kuşun kanadını bantladım en üstteki kısma ulaşamıyor geçici olarak kavgayı bu şekilde çözdüm zamanla birbirlerine alışırlarmı yoksa başka bir sorun mu var ne yapmalıyım kavga sürdüğü sürece dayak yiyen erkeğin yuvaya alışmayacağını saldığım an gideceğini söylüyorlar doğrumudur tevsiyelerinizi bekliyorum

bir resim koymuş olsaydın daha iyi yorumlar yapıla bilirdi ama anlattıgına göre geniş bir kümes 6 adet kuşa yeteli gelecektir kavga eden kuşlarında zamanla alışırlar şimdi folluk kapma gavgaları yapıyorlardır birde sana tavsiyem kuş getirdikce foluk koy daha sonra getirdigin kuşları, daha önceki yer yapan kuşların hiç bir folluga sokmuyor ve sürekli rahatsız ediyorlar buda kuşların yaralanmalarına neden oluyor :heyo: kolay gelsin başarılar :slm:

saol abi inşallah başarılı olucaz ama diğer bakıcıların kümeslerine bakıyorumda çok ufak olmasına karşın tüm kuşları kardeş kardeş anlaşıyo acaba saldırgan kuşu versem yerine uysal bi kuş bulabilirmiyim yoksa her erkek kuş geldiğinde aynısı mı olur

Genellikle her erkek böyledir kuşların sonradan alışıcaktır :tamam:

kuşlarınız şu an arkadaşlarımızın dediği gibi yuvalıklarda yer kapma,edinme savaşı veriyorlar.onlar yerlerini kapıp sağlamlaştırdıktan sonra kavga biter. o söylediğiniz 2 erkek aynı yuva yeri için kavga ediyorlardır.bu kavga sadece kızgın erkeklerde olmaz yer edinen yavrular bile bulunduğu yeri bir başka kuşa vermemek için kavga eder.

Geri