Yılan baskını - Uyarılara dikkat - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
arkadarlar 26-05-2013 bugun itibari ile az önce kumes e girince ( demir kumes ) ilk fark ettiğim yeme düşmeye yakın olan yavrunun yerde ölmüş oldugunu fark ettim kuslarda kümesin dibine doğru sıkışmıslardı. o anda fark ettim davetsiz misafir var ilk zaaiyatlara baktım . o an itibari ile fark ettiğim 2 adet 10 gunluk yavru ( 1 yenmiş yok diğeri ölmüş follukta) 2 adet uzun zamandır yavru alamadıgım kuşların 1 haftalık yumurtaları. ve hediye gelen kusların yeme düşmeye yakın beyaz yavru. bunları görünce gözüm döndü sonrasıda video da mevcut zaten. yılanın boyu benim omuzumdan tutunca yere değiyor. sonrada neden yaptım korkutup kaçırsaydım keske dedim. ama su anda sinirim birazda olsa hafifledi keşke yapmasaydım diyorum ama artık çok geç.

--- message by moderator ---
Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Bu bağlamda çekilen video ve yüklenen resimler hayvan hakları ihlaline girdiğinden suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi olaylarla karşılaştığınızda, ilgili kurumlara ceza yada kişilerin çalışma belge ve izinlerinin iptali için dilekçe verebilir, dava açabilir yada şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Re: kumesde yakalanan yılan resim ve video

Geçmiş olsun, izlerken bile tırstım ben.

merhaba,
kuşlara da yılana da üzüldüm, sonuçta hepsi birer can ve yaşam hakları var! çok yazık olmuş :hayir: kümesiniz için gerekli tüm tedbirleri alırsanız, umarım bundan sonra böyle üzücü şeyler yaşamazsınız.
geçmiş olsun..

Bu yıl yılan çok sanırım , geçen hafta benim kümesede girmiş alt yuvalıklardan yumurtaları toplamış iki tanede bir haftalık yavruyu yemiş , . İlk defa benimde başıma geldi .Kümes çok korunaklı nerden girdiğini dahi tam çözemedim . San zamanlarda işten güçten kuşların yanına fazla uğrayamıyorum , sakin veserin bir ortam yılanlar sakin yerleri sever . Sarımsak kokusunun yılaları kaçırdığını duymuştum , doğruluğu göreceli amam deniyeceğim . Geçmişolsun . selamalrŞEREF

makturk' Alıntı:
Geçmiş olsun, izlerken bile tırstım ben.

saolasın. yılan korku konusunda sıkıntı yok malum köy yeri .kumesim demir . bundan sonra bakalım patronu ikna edebilirsem zemin e beton atıp ateş tuğlasından kümes yapmayı düşünüyorum ama patron organık tarım yapacam diye beton a karşı bakalım ikna edecem işallah.
devir' Alıntı:
merhaba,
kuşlara da yılana da üzüldüm, sonuçta hepsi birer can ve yaşam hakları var! çok yazık olmuş :hayir: kümesiniz için gerekli tüm tedbirleri alırsanız, umarım bundan sonra böyle üzücü şeyler yaşamazsınız.
geçmiş olsun..
bende pisman oldum sonradan ama o an beynimden vurulmuş a döndüm. kumes acele ile yapılmıstı en altdaki kapı menteşesi biraz dısta kalmıs 1 parmaktan biraz daha fazla boşluk varmış oradan girmiş ama kuşları yedigi için cıkamamış girdiği yerden .
şeref' Alıntı:
Bu yıl yılan çok sanırım , geçen hafta benim kümesede girmiş alt yuvalıklardan yumurtaları toplamış iki tanede bir haftalık yavruyu yemiş . İlk defa benimde başıma geldi .Kümes çok korunaklı nerden girdiğini dahi tam çözemedim . San zamanlarda işten güçten kuşların yanına fazla uğrayamıyorum , sakin veserin bir ortam yılanlar sakin yerleri sever . Sarımsak kokusunun yılaları kaçırdığını duymuştum , doğruluğu göreceli amam deniyeceğim . Geçmişolsun . selamalrŞEREF

bahcede kumese yakın yerlerde soğan sarmısak roka tere vs bi suru seyler ekili sanırım bende faydası olmamış. ayrıca 2 adette köpek var kangal ve av köpeği onlarda care degil . birde etrafda kedi vs yok birtek derdim atmaca diyordum gecen seneden dolayı ama buyuk konuşmuşum pismanım

Yok arkadaşım bu güvercinlerin düşmanı bitmez.. selamlarŞEREF

Geçmiş olsun üzücü bi durum gerçekten aynı durumun benzeri benimde başıma geldi fareler 2 tane kuşumu farklı gecelerde telef ettiler. önlemi almak lazım yılan yerine kümese farelerde gelebilir.

S.a , Özgür abi geçmiş olsun.Bu gibi durumlara ne kadar kızsakta doğanın kanunu demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Değişen doğa koşullarına bağlı olarak bu gibi durumlarla karşılaşmaya da başladık.Bize düşen en sıkı şartlarda önlem almak.
İnşallah bir daha bu işe gönül vermiş hiç bir dostumuzun başına bu gibi bir olay gelmez.

Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

şeref' Alıntı:
Yok arkadaşım bu güvercinlerin düşmanı bitmez.. selamlarŞEREF
aklıma yılan gelmemişti hep atmacadan korkardım atmacaya 1 yavru verdim, yılan a 2 yumurta 3 yavru atmacadan daha tehlikeli çıktı sansar kadar olmasada oldukca kuşlar için tehlike.
KuscuEmrah55' Alıntı:
Abi vallahi yılana az bile yapmışın ben orda öyle kuşlarımı ölü görüp yılanıda orda görsem yeminediyom yumuruğumla paramparça ederim o yılanı geçmiş olsun sanada en azından hepsini yememiş abi şükret benimde başımdan geçti gelincik 20 tane kuşumu yedi malesef ama yakalayamadım hayvanı tuzak felan yaramadı ):
saolasın . yumrukda sıkıntı olabilir sen yinede dikkatli ol derim .
oguzhan_kasap' Alıntı:
Geçmiş olsun üzücü bi durum gerçekten aynı durumun benzeri benimde başıma geldi fareler 2 tane kuşumu farklı gecelerde telef ettiler yılanı öldürdünüz fakat önlemi almak lazım yılan yerine kümese farelerde gelebilir.
evet yılanın girdigini tahmin ettiğim yeri kapattım işallah birdaha başıma gelmez. fare mutlaka olacaktır köyün dışında meyve bahcesinde besliyorum .
Kerim TÜRK' Alıntı:
S.a , Özgür abi geçmiş olsun.Bu gibi durumlara ne kadar kızsakta doğanın kanunu demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Değişen doğa koşullarına bağlı olarak bu gibi durumlarla karşılaşmaya da başladık.Bize düşen en sıkı şartlarda önlem almak.
İnşallah bir daha bu işe gönül vermiş hiç bir dostumuzun başına bu gibi bir olay gelmez.
dediğim gibi sonradan pisman oldum ama iş işten gecmişti artık.
osman0606' Alıntı:
Valla hocam iyi cesaret hayatda tek tırsdığım canlı bu hayvan öldürmesen sonuçda kümesde kuş yavru bırakmayacakmış iyi yapmışsın ankaranın neresi burası
yılandan taraf sıkıntı yok alıstım yılanlarada kümesin içinde hiç yakalamamıştım. görünce kormuyorum ama birden bire cıkarsa o zaman sıkıntı. ankara -elmadağ

S.a arkadaşlar
yaklasık 45 gün önce ilk yılan maceramdan sonra bugunde aynı sekilde kumas e yılan dadanmış durumda. benim için cok onemli olan 2 yavrumu yılandan kurtaramadım. bu sezon su ana kadar 5 yavru 2 yumurta zaaiyatı verdim.

KÜMESLERİMİZİ MUHAFAZALI YAPARSAK GİREMEZ ,ÖYLE DEĞİL Mİ..?

abi demir kumes mecbur acık bırakıyorum kuşlar zaten serbest ama yuva içindeki yavrulara birsey yapamıyorum malum sıcak kumes kapalı kalsa 1 gun kuşların tamamı telef olur. bahcede besliyorum köyde

Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Bu bağlamda çekilen video ve yüklenen resimler hayvan hakları ihlaline girdiğinden suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi olaylarla karşılaştığınızda, ilgili kurumlara ceza yada kişilerin çalışma belge ve izinlerinin iptali için dilekçe verebilir, dava açabilir yada şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

kümes tabanı toprak ise ; tel örgü serip BETON ATILSA ...FAYANS YAPILSA ..GİBİ...ÖNLEMİ MUTLAK VARDIR..ÖZGÜR 'ÜM..YAN TELLER KALINSA ,İNCE TEL TEKRAR ÇEVİRMEK GİBİ ..

ÇÖZÜM VAR

BİZ KÜMESİMİZ ''BAHÇEDE OLSA KEŞKE DİYE DÜŞÜNÜRKEN '' SEN SADECE BİR ÖNLEM ALMIYORSUN..!

BIRAK FOTO ,VİDEO ÇEKMEYİ HARÇ KAR ,TEL KAPLA ..İŞTE O KADAR ..

kızmakta haklısın abi ama beton atılmasına patron karsı geliyor. yoksa demir kumesden once beton kumes yapacaktım

yavrusunu kaybettiğim çift im ensede işallah alırım yavrusunu kazasız belasız.kuş ucuramıyorum atmaca doğan yuzunden. kumes e bir care bulacam mecbur ( bu sevdadan vaz gecmek bilindiği üzere cok zor hatta imkansız gibi birsey )
sukru' Alıntı:
özgür bey geçmiş olsun
sağolun

Çok geçmiş olsun.İnşallah bi daha başınıza gelmez

Re: İHMAL,SORUMSUZLUK,ÖNLEM ALMAMA DENİR BUNA..

ŞİMDİ ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.;

GÜVERCİNLERİMİZİN BARINAKLARINI KORUNAKLI YAPMAKLA MÜKELLEFİZ.

MERAKLIYIM,SEVİYORUM,VAZ GEÇEMİYORUM,...DİYEN HERKESE DERİM Kİ.

1)SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİSİN.KUŞLARINI ; KORUMA ALTINA ALMALISIN.

2)FAKAT, BU ESNADA ''YILANLARA DA ZARAR VERME ,EZİYET ETME ,ÖLDÜRME ...HAKKINA DA SAHİP DEĞİLİZ.''

GÜVERCİNİN YARARI İÇİN BİLE OLSA ; BAŞKA BİR CANLIYA ZARAR VERMEYECEĞİZ.YAPILMASI GEREKEN SORUMLULUĞUMUZU BİLİP ÖNLEM YÖNTEMLERİ GELİŞTİRECEĞİZ.

SEN ; ÖNLEM YÖNTEMLERİNİ ATLADIN ..YILAN YAKALAMA ''SHOW'' UNA GEÇTİN .KUSURA BAKMA GÖRÜNEN KÖY ,KILAVUZ İSTEMEZ.

abi yakalamayımmı kumese girmiş artık. bugun gittim tel cekmek için 15 mt elek teli gerekiyor kafes bölümü için mt 6 tl yılanın giremiyecegi 100 tl o kadar uzerimde yoktu alamadan geri geldim birde katran dediler onu etrafına dokecem kumesin yapcak birsey yok

kısa sureliğine gecici cözüm

bir süreligine idare edecek sekilde kapı ile oynama yaparak cözüm bulmaya calıştım mentese mevcut acılan kısımda acılan yerin onunda ve arkasında kusların rahat girip cıkabilmesi için 20*20 ebatlarında tahta konuldu .sabah acılıp akşam acılan yer kapatılacak .önceden resimde görünen kısım tamami ile kapı ve sabah 8 gibi acılıp hava kararmaya yakın kapanıyordu. su anda arı kovanına benzedi yukarıda sadece giriş deligi var kanatları makaslı kusda sorun olabilir ama sıkıntı yaratacak kadar makaslı kus kumesde yok yavrular içeride kalıyor . acılan giriş yeri yaklasık 1.5 mt yukseklikte yerden.

ufak kumes

bu resimdeki tel ile kapı tamamen kapatılıyordu kumes telinden girmişti simdi var olan kumes telinin üzerine ararıkları cok kucuk olan tel ile tekrar kaplandı.
ilk 3 resim eski tel ile olan durum diğer resimler kapatılmış hali . 2cm suntadan kumes ve tabanında zemin e dösenen 5mm lik musamba ile kaplı.

KÜMESİ KORUNAKLI HALE GETİRMEK

YEMLİK KULLANALIM.YERLERE YEM ATMAYALIM..

KORUNAKLI KÜMESLER YAPALIM.YILAN DA KENDİ ÇORBASINA BAKSIN !

GİRİŞ -ÇIKIŞ DELİĞİNİ İYİ GÜNLERDE KULLAN . :slm: sevgilerimle..

çaylaaaar :haha:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri