Yılan Sorunu Yardım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bugün akşamüstü birinci katın üstündeki kümesime bir yılan girmiş ve bir portakal yavrumu boynuna kadar yutmuş tam bu sırada kardeşim kümesin içine girmiş yem ve su koymak için, yavruyu farketmiş sonra yılanla abartmıyorum yüz yüze kalmış(FACE TO FACE yani :)) çünkü yılan kümesin kuytu yerine girmiş kardeşim de yılana onbeş yirmi santim kadar yaklaşmış, bande kardeşimin bağırışmalarına koştum baktım yılan gitmiş korkudan iki yavru kuşum kümese giremedi...
Bende çözüm olarak zehirli süt koydum kafesin dışına kuşlarıda salmayacağım yılan sütü içene kadar sizce etkili bir çözümmüdür...

kükürt dök etrafa yada lastik yak gelmez o zaman.büyük ihtimal fare vardır civarda ona geliyodur

yılan süt içmez.kümesini iyi izole et giremesin içeri.yine görürsen gebert.

geçmiş olsun aynı sorun bende de vardı en kısa çözüm yılanı beklemen ,çünkü o yılan bir kere geldi ise yene gelecektir bana gelen yılanlar yılanlar dedım çünkü 2hafta içinde 2adet yılan geldi ıkısınıde havalı tüfek ile bekledim ve vurdum1yılan 2gunde 15yumurta 3yavrı temızledı2ci yılan ılk gunde 4yumurta sabah gırdıgınde yemiş ben dedım bu akşama dogru yene gelecekbekleyecem dedım tahmınım dogru çıktı akşam ustu kumese geldıgımde yılan 2yavruyu sıkmış yutamamış yuvalıklarda gezınıyodu hemen tufek hazırda ıdı aldım tufegi girdim kümese yılana yakın mesafeden bi el sıktım tam kafadan başladı kıvranmaya hemen dışarı aldım ve işini bitirdim ılk yılanda aynı taktıkle hallettım sana tavsıyem bekle derım mutlaka gelecektır ve kümeste yakalayım öldürmen lazım ama dıkkatli ol bak bakalım şimdi sana vurdugum yılanın fotosunu koyayım nasıl bi yılanmış benim vurdugum hoşuna gıdecekmi sana başarılar inşallah yakalarsın yakalayamassan işn zorrr başarılar selamlar.

Ekli dosyalar

• MOV00004.webp
    MOV00004.webp
    9.6 KB · Görüntüleme: 1,170
ama yılan yaralı kaçarsa işin kötü olur. Birde bu aralar sanırım onların eş zamanları yani mesela erkeği öldürürsen dişisi gelir... Bunları yıllardır bana köyde derler bilmiyorum doğru mu ama beni çok korkutuyor (:

yılanlar eşleşme zamanı evet tehlikelıdır ama kumesede artık eşleşmeye girecek halleri yok olsalarda ıkısıde kumeste olur dıkkat edersen yılanlar sana zarar vermeden kurtulabilirsinsıkıştırdınmı bir yere hiç korkma hele yaralı bırak kümesten çıksın sonra onu zaten karıncalar gebertecektir hiç korkma :heyo:

Yılan süte gelmez arkadaşlar yıllardır yanlış bılınen bır konu.
Bu da surdan gelmektedır yılan ıneklerın memelerıne yapısırmıs.
Insanlarada sut ıcmek ıcın yapıstıgını sanar aslında onlar sıcağa,ısıya gelmektedırler meme sıcak oldugu ıcın orayı ısırır ,emer herneyse ve ısırınca sut akar ordan ıstemesede memeden.
Koyluler de bunu sut emmek ıcın yaptıklarını sanar aslında orası sıcak ve yumusak oldugu ıcın yapmaktadır.

arkadas gebertmezsen önünü alamazsın.ben dogada hıcbır hayvanın katlini tasvıf etmem,fakat zararlı hale geldıyse,sanam zararı varsa bence düsünmeye gerek yok.katli sart

Yılanı sütle cekmek yerine parlak birşeyler kullanabılırsın..Yılan kümesine girebiliyorsa yaklarsın dışarda zor görünüyor..ayrıca kümesinin cevresini alttan tenekeyle bir duvar cekebılırsın hem ince hemde görüntü acısından bir sorun olmaz.

barakuda' Alıntı:
geçmiş olsun aynı sorun bende de vardı en kısa çözüm yılanı beklemen ,çünkü o yılan bir kere geldi ise yene gelecektir bana gelen yılanlar yılanlar dedım çünkü 2hafta içinde 2adet yılan geldi ıkısınıde havalı tüfek ile bekledim ve vurdum1yılan 2gunde 15yumurta 3yavrı temızledı2ci yılan ılk gunde 4yumurta sabah gırdıgınde yemiş ben dedım bu akşama dogru yene gelecekbekleyecem dedım tahmınım dogru çıktı akşam ustu kumese geldıgımde yılan 2yavruyu sıkmış yutamamış yuvalıklarda gezınıyodu hemen tufek hazırda ıdı aldım tufegi girdim kümese yılana yakın mesafeden bi el sıktım tam kafadan başladı kıvranmaya hemen dışarı aldım ve işini bitirdim ılk yılanda aynı taktıkle hallettım sana tavsıyem bekle derım mutlaka gelecektır ve kümeste yakalayım öldürmen lazım ama dıkkatli ol bak bakalım şimdi sana vurdugum yılanın fotosunu koyayım nasıl bi yılanmış benim vurdugum hoşuna gıdecekmi sana başarılar inşallah yakalarsın yakalayamassan işn zorrr başarılar selamlar.

Murat bey bu yılanı nasıl öldürdünüz ya ben yakınımda böyle bir yılan görsem bayılırdım heralde.Bu arada süt koymanın dışında bazı klasik yöntemleride denedim o gün bu gündür yılandan ses seda yok galiba o bizden daha çok korkmuş, birde böyle olayı yaşayan arkadaşlara sorum olacak sadece yumurta ve yavrulara mı geliyor bu yılanlar yoksa büyük kuşlarada zarar verebilirler mi yada yılanın büyüklüğüyle mi alakalı...

Bir şey daha bu konuyu yılanlara zarar vermeden halletmek istiyorum neticede çok yararlı hayvanlar, yani yılanları öldürmek pek tercih edeceğim bir yöntem değil daha cok onları caydıracak yöntemler tavsiye etmenizi rica ediyorum teşekkürler şimdiden...

abi bizim yazlıkdada bu olay oldu bizim 50 metre yukarımızda bir abi kuş besliyordu kümese ilk önce fare girdi 2-3 gün sonra yılan girdi galiba 4 tane kuşunu öldürdüler ama naptı etti onları uzaklaştırdı daha gelmiyorlar hala kuş beslemeye devam ediyor

Yılanı caydıramassın yılandan anlayan var ise cinsini öğren eğer zehirsizse köşeye sıkıstır al.sonra 10-15km aradan dere gibi su akıntısı geçecek şekilde uzağa bırak kurtulursun eger elime alamam dersen havalı ile sık kafasına gitsin.Sen öldürmem diyosun ama zehirliyse o seni zehirler usulcana gir kümese sık kafasına ama canlı bırakırsan alır senden intikamını bunu bil yılan hiçbir zaman intikamını bırakmaz.eğer eşide var ise birini öldürüp diğerini bırakma 2sınıde öldür.Zaten sana zarar verecek hayvanı öldürmek serbersttır.hinede sen bilirsin.
yılanı caydırmak zor bide sizin çevreye bir yere yumurtlar ise o zaman görürsün yılanı sana kolay gelsin

Saygılarımla...

istersen koku ile kaçırmaya çaliş sirke felan ağır kokulu şeyler dene bi belki derdine derman olur.

yılanı bekledım ve havalı tüfekle vurdum ,kümesin içinde yuvalıkta sıkıştırdım ve tüfegin namlusunu yılanın kafasına yaklaştırdım ve sonra ateş ettim tabiki yılan can havlıyle yere düştü ve sonrası kolay yılan sadece yumurta ve ufak yavrulara zarar verıyor buyuklere zarar verdıgını görmedim ama tuylu yavruları yuttugunu vurdugum zaman içinden çıktıgını gördüm yılanı kumeste bekleyeceksınız dadandıysa mutlaka gelecektir en ıyı tavsıyem budur geldigi zaman hemen imha edın edemessenız çok canınızı yakacaktır selamlar. :heyo: :heyo: :heyo: :heyo: :heyo:

senin yapacağın katran koymak kümesinin etrafına başka çözüm yolu yoktur :tamam:

İşin gerçekten zor...Sinan arkadaşımızında dediği gibi yılanlar birbirlerine çok bağlıdır eğer erkeği ya da dişisi varsa o da intikam için mutlaka gelir...

yılan mazot kokusundan uzak durur, yanmamasına dikkat ederek kümese ve civara mazot dökersen kesinlikle bi daha gelmez

kafesin etrafına kuşlara ve insanlara zarar vermeyecek şekilde cam kırıkları döşemek serperek .yada soğan ve sarımsakları olduğu gibi ezerek karıştırıp yine o bölgeye serperek koymak uzun bir süre rahat edersin.yılanlar süt kokusunu çok severler özelikle kaynayan ama en nefret ettikleri koku sarımsak ve soğan.geçmiş olsun

Sarımsakdan nefret ederler kümesin önüne içine as buldugun yere as bi daha gelemz asla

neyle zehirlediniz yılanı acaba?

ilk mesaj 2010 yılına ait yanlış görmediysem istemsiz konuyu hortlatmışsınız. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri