yıllarca konuşulan hala konuşulmakta olan bir kelebek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deugd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

deugd

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem şen
Meslek
makinst
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadslar 4 sene onceki beyaz bir tepelim...

Ekli dosyalar

• 11122007019.webp
    11122007019.webp
    175.1 KB · Görüntüleme: 2,900
Nesi konuşulmuştu ne gibi bir özelliği var ? açarsan seviniriz..

ozelliği mütiş derecede oyunu... ben cok oyunlu kus gordum ama onun gibisini gormedim.. ve hala aramktayım.. bunu sadece ben demiyorum beni tanıyan kuşcuların hepsi hala 4 sene onceki bu kusu soruyor...

selamunaleykum
hersey guzelde ayagindaki boncuklarin rengi deyil ozellikle butur ozel kuslara olmuyor :hayir:

vetriner de ilaç tedavisi gorugu için kardes..

oyun stili nasıldı acaba?kaplanlardan veya edremitlerden gelmiş olmalı.gözleri beyaz

2 oyun stili vardı biri cok yuksek kesintisiz yere kadar yaprak şeklındeki inişi en keyıf vericisi buydu benm için. ikincisi ise karsıya ip gibi son derece duzgun oyunu ve metrelerce gidebiliyodu... gozu beyaz deil gozyne perde inmişti ole gorunuyo

bu kuş tepeli galba tepeli olupta oynamayan kuş görmedim bendede vardı tepeli tel kuyruk

kardeş bu güvercinden hiç yavru almadınızmı kaç yıldan beri elinizdeymiş.kelebek güvercini aşağıya doğru dönerken yaprak gibi vicudu üstüne değil kafasının üstüne matkap gibi dökülmelidir.

bunların kanı 30 yıla dayanıyo bende hepsi de beyaz tepeli amcadan kalma.. yurt dısına bunlardan sattım iyi fiyatlara.. vardı 2 3 çiift ve bi gun calındı bu guvercinler kumesimden.. bu guvercin geri gelmişti 1 hafta sonra... elimde tekdi ve erkegi yoktu.. bundan 4 5 sene once 600 750 arsında fiyatlarla geldiler kapıma cogu kez bende vermedim.. kusun iki gozude kor oldu.. ve oldu

oyun kusu besleyipte tepeli saya ya kirma diyenlere sadece edremit te olur diyenlere kapak olsun bu kus (: allah nazar etmesin birader kem gozlere sis.. (:

Tolgahan kardeş bu kuşta zaten edremitlerden çıkmadır boş yere ortamı germe polimiğe gerek yok tepe şeklinden belli zaten

tolgahan' Alıntı:
oyun kusu besleyipte tepeli saya ya kirma diyenlere sadece edremit te olur diyenlere kapak olsun bu kus (: allah nazar etmesin birader kem gozlere sis.. (:

Tepeli saya mevzusuna katılmamıştım ama böyle yakışıksız laflar ortamı gerer.Tepeli kuşlar kelebek cinsleri arasında sadece edremitlerde olur diger tepeli bozalılar olsun karanfiller olsun hepsi edremit kırması kuslardın yahut süs kuşları kırmasıdır.Oyuna gelince edremit kuşları ip gibi karşıya oynama yahut her yöne oynama özelligine sahip kuşlardır bozalılar ise aşagıya oynayan kelebeklerdir son zamanlarda bozuk bozalılar görüyoruz ip gibi karşıya giden bu kuşlar kesinlikle kırmadır isteyen varsa aynısında lekesiz halde üretir sipariş üstüne gönderirim.Ben kuşları kırma taraftarı degilim edremitse edremitle eş olcak bozalıysa bozalıyla.
Başlığı açan arkadaş ise bu kuşlardan bende diyordum eşi benzeri yok diye fakat artık demeyeceğim yeni aldığım tel kuyruk kuşların oyun stilleri böyle tabi bu kanları kaybetmemek lazım.

haklısın kardeş bende kırma kuşa karşıyım.. ben zaten ole bişey demedim edremeit değildir diye.. ama harbi edremit benm paylastıgım bu kus 30 yıllık safkanlıgı var.. dediğin gibi ben kırmaya karşıyım kırık kuşa bırak para vermeyi kümese almam.. istediği kadar da oyunlu olursa olusun.. benim gibi düşünenlerin cıkmasına cok sewindim teşekurler kardeş.. harbi sayacısın.. senden cok az var

niye bu kadar ustunuze alindinizki anlamadim ben tepeliye kirmadir yozdur diyenler icin yazdim niye boyle bir ruzgar oldu ki ???

Ben burada şu konuyu anlamadım gitti. Neden tepeli sayalar Edremit ten çıkma diye iddia ediliyor.Bende 35 yılönce 1 çift Tarak Tepeli (aynı edremit kelebeklerindeki tepeler gibiydi) çakır gözlü karşıya oyunlu KARABOZALI larım vardı. nerden çıkıyor kırık olma olayı.Her tepeli sayalar edremit kelebeği denmesi bence haksızlıktır. Ben sadece Edremit li eski kuşçuları şu yönden tebrik ediyorum. Ellerine geçen güzel kuşları korumuşlar, çoğaltmışlar sahip çıkmışlar.Biz Manisalılar ellerimize geçen değerleri hazinelerin kıymetini bilememişiz. buna şimdi çok hayıflanıyorum.şimdi bakıyorumda sarı çakallar, kırmızı çakallar ın renkleri bile bozuk. Ateş kırmızısı çakal sayalar. limon sarısı sarı çakalları hiç göremiyorum.35 yıl önce Manisa lı taksici Nevzat abimiz Balıkesir den Bursa dan Saya salırlardı.Hemde iddia sına. Şimdi Manisalı arkadaşlarıma soruyorumda bir bölgeden kostümleri için satın aldıkları kuşları rüzgarda uçuramadıklarını söylüyor. Bir mahalle aşağıya gittimi sayalar eve gelmiyor diyor. Damarları bile bozulmuş. Ha damarlı sayalar yokmu? Var. İşte bu damarlı kuşları bulup çoğalttıp uçurmak yeni nesillere aktarmak gerekir.yoksa dönüşügüzel diye damarsız kuş beslersek her uçuştan sonra yakalayan kuşçuya para ödemek zorunda kalırız. birde kuşları kırma dolayınızda çok saçma. saya yı saya ile vurmak kırmak değildir. sen saya yı selanikle-pota ile-taklacı ile-mısıri ile hünkari ile dolapçı ile kırarsan kuşkırık olur. yavruları da paçoz bir kuş olur.

metkor1961' Alıntı:
Ben burada şu konuyu anlamadım gitti. Neden tepeli sayalar Edremit ten çıkma diye iddia ediliyor.Bende 35 yılönce 1 çift Tarak Tepeli (aynı edremit kelebeklerindeki tepeler gibiydi) çakır gözlü karşıya oyunlu KARABOZALI larım vardı. nerden çıkıyor kırık olma olayı.Her tepeli sayalar edremit kelebeği denmesi bence haksızlıktır. Ben sadece Edremit li eski kuşçuları şu yönden tebrik ediyorum. Ellerine geçen güzel kuşları korumuşlar, çoğaltmışlar sahip çıkmışlar.Biz Manisalılar ellerimize geçen değerleri hazinelerin kıymetini bilememişiz. buna şimdi çok hayıflanıyorum.şimdi bakıyorumda sarı çakallar, kırmızı çakallar ın renkleri bile bozuk. Ateş kırmızısı çakal sayalar. limon sarısı sarı çakalları hiç göremiyorum.35 yıl önce Manisa lı taksici Nevzat abimiz Balıkesir den Bursa dan Saya salırlardı.Hemde iddia sına. Şimdi Manisalı arkadaşlarıma soruyorumda bir bölgeden kostümleri için satın aldıkları kuşları rüzgarda uçuramadıklarını söylüyor. Bir mahalle aşağıya gittimi sayalar eve gelmiyor diyor. Damarları bile bozulmuş. Ha damarlı sayalar yokmu? Var. İşte bu damarlı kuşları bulup çoğalttıp uçurmak yeni nesillere aktarmak gerekir.yoksa dönüşügüzel diye damarsız kuş beslersek her uçuştan sonra yakalayan kuşçuya para ödemek zorunda kalırız. birde kuşları kırma dolayınızda çok saçma. saya yı saya ile vurmak kırmak değildir. sen saya yı selanikle-pota ile-taklacı ile-mısıri ile hünkari ile dolapçı ile kırarsan kuşkırık olur. yavruları da paçoz bir kuş olur.

Aynen öyle Zekeriya abim. Öle insanlar varki taklacıyla dönekten yavru alıyor. Ne ırklar türedi bu İzmir'de bir bilsen ..

Küçük çoçukken uçurduğum çakallar limoniler geldi aklıma ne kuşlardı be bir yanar sönerim vardı hala unutamam şuanda da var saya ama onların yerini asla tutamaz şimdi kaldırıyon kuşu bi tutturuyo nefessiz kalıyo geri gelemiyo

kanazon' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:

Tepeli saya mevzusuna katılmamıştım ama böyle yakışıksız laflar ortamı gerer.Tepeli kuşlar kelebek cinsleri arasında sadece edremitlerde olur diger tepeli bozalılar olsun karanfiller olsun hepsi edremit kırması kuslardın yahut süs kuşları kırmasıdır.Oyuna gelince edremit kuşları ip gibi karşıya oynama yahut her yöne oynama özelligine sahip kuşlardır bozalılar ise aşagıya oynayan kelebeklerdir son zamanlarda bozuk bozalılar görüyoruz ip gibi karşıya giden bu kuşlar kesinlikle kırmadır isteyen varsa aynısında lekesiz halde üretir sipariş üstüne gönderirim.Ben kuşları kırma taraftarı degilim edremitse edremitle eş olcak bozalıysa bozalıyla.
Başlığı açan arkadaş ise bu kuşlardan bende diyordum eşi benzeri yok diye fakat artık demeyeceğim yeni aldığım tel kuyruk kuşların oyun stilleri böyle tabi bu kanları kaybetmemek lazım.

Arkadaşım kusura bakma da bu bozalıların kırma olduğunu iddia ediyorsunuz. sizin bölgenizde bozalı yavru çıkartmak için sayaları nelerle kırıyorsunuz da bozalı yavru alıyorsunuz çok merak ettim. arap saya ile veya pal mavi saya ile hangi cins kuşu vurup kafa kuyruk alıyorsunuz lütfen bir açıklama yapmanız mümkünmü.? Ben 35 yıl sonra başladım kuş besleme sevdama. çünkü çok geride kaldığımı düşünüyorum. Saya ile saya yı eşleştirmek sizce kırma mı oluyor.? Mesela mavi bozalı ları sarılarla eş vurduklarında buz mavi bozalı elde ettiklerinde sizce bu doğan yavrular kırmamı?

metkor1961' Alıntı:
kanazon' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:

Arkadaşım kusura bakma da bu bozalıların kırma olduğunu iddia ediyorsunuz. sizin bölgenizde bozalı yavru çıkartmak için sayaları nelerle kırıyorsunuz da bozalı yavru alıyorsunuz çok merak ettim. arap saya ile veya pal mavi saya ile hangi cins kuşu vurup kafa kuyruk alıyorsunuz lütfen bir açıklama yapmanız mümkünmü.? Ben 35 yıl sonra başladım kuş besleme sevdama. çünkü çok geride kaldığımı düşünüyorum. Saya ile saya yı eşleştirmek sizce kırma mı oluyor.? Mesela mavi bozalı ları sarılarla eş vurduklarında buz mavi bozalı elde ettiklerinde sizce bu doğan yavrular kırmamı?

Yaşınızı belirtirseniz doğru şekilde size nasıl hitap edeceğimi anlarım..Benim yaşadığım şehir İzmirdir böyle belirteyim Edremit,Balıkesir yöresine ait kuşlarla Manisa yöresine ait kelebekler kırıldımı ırkının özelliğini yitirir Palla,Maviden ne çıkar demişin kuşları ben yetiştirseydim söylerdim ne yavrular alcağımı ben Düz maviyle,Mavi baskalardan kafa kuyruk yavru alıyorum bundan yanlış birşey yok soy ağacı önemli benim kümesimde sayanın herçeşidi bulunur her oyun stili,renk vardır ben bilinçlice güvercin yetiştiriyorum bu yüzdende beslediğim kuşlar ırklarına göre gün ve gün gelişiyor.Ben 50 yıldır güvercin besleyenleri bilirim sadece güvercin beslerler beslediği ırkı geliştiremezler.Saya ile saya eşleştirmek ırkı kendi içinde kırmaktır Her saya ırkı kendi içinde kanları,damarları bozulmayakcak şekilde eşlenmeli benim görüşüm bu.Yeri geliyor bizimde sayaları kendi içinde kırdığımız oluyor tabiki bilinçlice.

kanazon' Alıntı:
metkor1961' Alıntı:
kanazon' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:

Yaşınızı belirtirseniz doğru şekilde size nasıl hitap edeceğimi anlarım..Benim yaşadığım şehir İzmirdir böyle belirteyim Edremit,Balıkesir yöresine ait kuşlarla Manisa yöresine ait kelebekler kırıldımı ırkının özelliğini yitirir Palla,Maviden ne çıkar demişin kuşları ben yetiştirseydim söylerdim ne yavrular alcağımı ben Düz maviyle,Mavi baskalardan kafa kuyruk yavru alıyorum bundan yanlış birşey yok soy ağacı önemli benim kümesimde sayanın herçeşidi bulunur her oyun stili,renk vardır ben bilinçlice güvercin yetiştiriyorum bu yüzdende beslediğim kuşlar ırklarına göre gün ve gün gelişiyor.Ben 50 yıldır güvercin besleyenleri bilirim sadece güvercin beslerler beslediği ırkı geliştiremezler.Saya ile saya eşleştirmek ırkı kendi içinde kırmaktır Her saya ırkı kendi içinde kanları,damarları bozulmayakcak şekilde eşlenmeli benim görüşüm bu.Yeri geliyor bizimde sayaları kendi içinde kırdığımız oluyor tabiki bilinçlice.
Saya yı yine saya ile eşleştirmek kırma değildir. Ancak kostüm yönünden değişik yavrular alabilirsiniz. mesela damarlı ve oynak şeş ila kaplanı vurun çoğu yavruların kostümü bozuk çıkar. fakat yavrular yinede oynak çıkar.doğru dürüst bir kaplan yavru alamazsınız. Neden çoğu kafa kuyruk bozalıların yavruları beyaz çıkıyor.çok nadir kafa kuyruk olanların kafa kuyruk yavruları oluyor. değişik renk ve tondaki sayaların yavruları da kostüm yönünden renk yönünden değişik yavrular atabilir.arap ile mavi bir kuşun yavruları arap da mavi de olur, mavisi çakmaklı kanatda olabilir. parlak arap ise belki mat arap çıkabilir. Salihli li bir kuşçu kardeşimiz çok oynak olduğu kuşunun satış ilanındaki resmine baktığımda kırmızı renkli kuşun rengi siyaha çalmış. yani kostümü bozulmuş fakat oynaklığında bozulma olmamış. Şunu anlarım eski ateş kırmızısı çakalların limoni renkli sarıların renk tonları kaybolmuş. İşte bu renk tonlarını kaybetmemek için aynı renk tonlarına uygun kuşları eşlemek daha akıllıca olmalı. fakat buda imkan, zaman ve para meselesi.birde o kuşçu kardeşimizin beğenisi çok önem arz ediyor. kimi arkadaş kostümü için kimi arkadaş oynaması için besliyor.Ben sayalarda karşıya sağlı sollu yavaş yavaş oynayan kuşu severim. Edremit kelebeklerinin video lardaki oyun tarzlarına baktığımda dönüş stilleri makedon döneklerinin dönüş stillerine benzetiyorum. bende 1 çift edremit tepeli telkuyruk var. 4 tane yavrusu da değişik. 1 tanesi tamamiyle tepeli tel kuyruk, 2. cisi tel tepeli kuyruk fakat gagasının bitim yerinde küçük bir siyah noktası var. 3.cüsü ise tepeli süt beyaz. 4.yavru ise tepeli tel kuyruk yanılmıyorsam sol kanat teleklerinde 3 tane siyah teleği var. neden anne ve baba tepeli tel kuyruksa yavruların hepsi anne ve babaya benzemiyor. benzememe sebebi de o kuşlarında kendi aralarında olan kostüm kırılmalarıdır. edremitli kuşçuların söylediği tepeli karaboyunun, tepeli sarı boyunun yavrusu tepeli süt beyaz oluyor. bu tepeli süt bayazı karabozalı ile eş vurdunmu altından saya almasına saya alınır fakat kostüm olarak göze hoş gelmeyen yavrular çıkabilir.

ya arkadaşlar konuyu öyle bir yere getirmişsinizki dayanamadım yazıyorum yani kostüm kuşu beslemek istiyorsanız seçenek çok..
kelebek beslememizin sebebi hüneridir..
hünerli kuşunda ne renk olduğu edremit kuşuyla kırıldığı yok falan filan olduğu çok önemli değildir.

önemli olduğunu düşünenler costum kuşlarından beslesinler ...
bana metrelerce ip gibi geldikten sonra sorun yok tabi kanı sağlam olacak 20 yavrudan 18 ini kaçırdıktan sonra bir kıymeti yok

he beğenmediğiniz metrelerce teker atan kuş varsa ben talibim alıcam kimde varsa hepsi benim olsun:)))

Geri