Yine Aynı Sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan segah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

segah

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Segah Kurt
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim,geçenlerde dişi güvercinim haftalardır yumurtlamıyor diye bir konu açmıştım.Ondan bir kaç hafta sonra çakmaklı bir çift aldık.Yavrusuyla geldi ve dişi ,yavrusu daha büyümeden 2. yumurtayı çıkardı.Şimdi oda normalde diri ama sonraları köşeye çekilip kuyruğunu yere vurup çekiyor(kuyruğunun üstü şişiyor ama çok az),sürekli olarak.
Bir de bir bilgi vereyim,aynı zamanda mavi çiftimde var onlarında yumurtası var bir şey olur diye kümesi temizlemiyoruz,çok pis kokuyor 1 buçuk aydan beri öyle,samanların üstü hep gübre olmuş.Bundan kaynaklanır mı?Dün kuştan anlayan bir abimiz,solunumda bir problem olmuş olabilir diyor,yardımlarınızı bekliyorum..

Nefes alırken kuyruğun aşağı yukarı oynuyorsa solunum problemi var kuşta.

ornitab adlı ilaç var, ilk gün sabah akşam diğer günler 1 defa 5 gün boyunca yuttur.Çok ilerlemediyse düzelir.Ama ilerlediyse sıkıntı büyük, benımde 3 kuşum bu şekilde öldü.

Abi değerli yorumun için teşekkür ederim,ornitab nerede bulunur fiyatı falan kaç liradır biliyor musun?Teşekkürler..

Ornitab mezat yerlerinde ve kuş derneklerinde bulunur.Yanılmıyorsam tablet fiyatı 5 tl idi.

Teşekkür ederim abicim,bir deneyeyim bakayım,iyice kötüleşti.

İyice kötüleştiyse muhtemelen ölür kardeşim o kuş.Sürekli bir kenara çeklip tüy kabartıyorsa, nefes alırken çok zorlanıyorsa kuyrgu yukarı aşşağı oynuyorsa, yem yemiyorsa ölür.

Valla bende İsmail ile aynı fikirdeyim kuş anlattığından da kötüleştiyse artık pek de yapacak birşey kalmamış olabilir. Kuşlarınıza mutlaka hergün bakın küçükde olsa bir hareketsizlik farklı birşeyler hissediyorsanız önleminizi erken alın. Hepimizin bildiği üzere çok hassaslar en küçük olayda birden hızlıca ilerleyip kuşu ölüme sürüklüyor en basit rahatsızlıklar bile, en azından bundan sonrasına çok dikkat edin ve takip edin.

Tam bir -iki saat sonra götürücem ismail abi,çok da güzel bir dişiydi...
Değerli yorumlarınız için teşekkürler hakan abi.

Abilerim,dün götürdüm,kuşçu öldü ölecek dedi,iyice kötüleşmiş,ayakta bile duramıyordu,damla filan verdi ilaç verdi,yarın son duruma bakıcam.Yeni kümeside yarın alacağız,yardımlarınız için teşekkür ederim..

segah' Alıntı:
Abilerim,dün götürdüm,kuşçu öldü ölecek dedi,iyice kötüleşmiş,ayakta bile duramıyordu,damla filan verdi ilaç verdi,yarın son duruma bakıcam.Yeni kümeside yarın alacağız,yardımlarınız için teşekkür ederim..

Yine son durum hakkında bilgi ver inşallah kurtulur kuş sıcak yerde tut yem yemiyorsa sen yedir. Çok efor sarfedeceği hareketler yaptırma (kovalama yani)

Bugün uğradım,çakmaklı düzelmiş.Dün ağzından su gelmiş ve o su onu boğacak gibi olmuş.Kuşçu abimiz hastalıklardan anladığı için damla filan damlatmış yaşadı..İsmail ve hakan abi yorumlarınız,yardımlarınız için teşekkür ederim.

segah' Alıntı:
Bugün uğradım,çakmaklı düzelmiş.Dün ağzından su gelmiş ve o su onu boğacak gibi olmuş.Kuşçu abimiz hastalıklardan anladığı için damla filan damlatmış yaşadı..İsmail ve hakan abi yorumlarınız,yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu, sevindim düzeldiğine. Dediklerimiz kulağına küpe olsun. Hastalık başta temizlikle önüne geçilebilecek bir durumdur.

Geri