Mechelen
Üye
- Ad Soyad
- mustafa Altnsoy
- Meslek
- Belcika
- İlgi Alanı
- Kediler
Bir cok okur severinde bildigi gibi kücük resimde görülen cift sandigim ama 1 seferde 10 yumurta aldigim(bozuk,kirik,bayat,bakimsiz) sonra eslilikten ayrilan ve her biri bir erkege giden kuslarim.
buraya kadar anladiysaniz zaten cözmüssünüzdür.
durum bu kuslarimdan sadece 1 tanesini acemilik yapan ana kuslardan alip baska follukta büyütdügüm kus.yani sonrada ölen yamuk bacaklinin üvey kardesidir.
yine cok garip ve isin icinden cikamiyorum.
bu beyaz yavru kus ben bu sol resmdeki kuslarin yavrusu sandim.
ama simdi kus bel atmaya basladi yani takla derecesine yaklasti.
bu benim beklemedigim bir sey yani ana babasinda takla özelligini gec ucma özelligi bile yok 1haric oda 1km civari turlar.
düz ucucu dolanmayi sevmez ve bol pacalari var.
neyse bu konuyu sadece bana gelmeden önce bendeki 2 disi kusu eski sahibi baska bir erkek taklaci beyaz kusla esleme calistigi anladim yada onu düsünmekten baska carem yok.
ama simdi bir gelisme daha oldu.
iste anlamadigim 1 konuda bu.
ilk beyaz yavru iyi resimde cekecem birazdan
ama simdi 1 beyaz yavru kusum daha var ve beyazlik derecesi eski yavru kadar.
yani 2 ay icinde bir yavru daha aliyorum ve bu yavru sadece beyaz oluyor.
bende erkek beyaz yok ve pacalari ilk yavrumdan cok gibi geldi ama ilerde anliyacam.
hadi neyse olur ama benim beyaz disi kuslarim simdi yeni yeni baska kusla muhabbet etmeye basladi.
bir tanesini o zürafa boyunlu kusla esledim iyi geciniyorlar ama kus yavru daha icraat yok memnunlar.
bir digeri can atiyor bu günlerde nere olsa bel cökertim pusuyor hasta degil anlayin artik.
bu konuyu anlyan ve bana bir isik göstermek isteyen saygideger kuscu güvercin sever abilerimden yardim istiyorum.
anlamayanlar icin
2 beyaz disi kus var.
1 beyaz yavru var
bu beyaz yavru takla atiyor.
beyaz kuslarim pacali takla kesinlikle yok.
bir diger yavru beyaz
ve pacali
bu yavru kus beyaz olacagi belli
ve bu durumda kuslarin babasi kim
yok o öyle bir babaki fark etmiyor sade takla ve pacami veriyor disi kusa .
Bu yavrulari siparislemi veriyon neden analarinin yaninda degil derseniz
ben bazen kuslari disari saldigimda aksam eve gelince ve kapiyi acinca bir kac sefer yerde yumurta topladim.
bu birde üst damdada oldu yani aldim iceri disarimi birakiyim
bu yumurtalari eger zamanla bozulan olursa yer degisimi yapiyorum her kusu 2 3 yumurtayla büyütüyorum.
3 cok nadir 4 deneme süresindeyim ama bunun icin ayri yer ve ana baba ayrilmadan deneyecem
bir bölüm dolu olan garaj kismini bosaltamadim daha o sebebten follugu olmuyan cif var.
buraya kadar anladiysaniz zaten cözmüssünüzdür.
durum bu kuslarimdan sadece 1 tanesini acemilik yapan ana kuslardan alip baska follukta büyütdügüm kus.yani sonrada ölen yamuk bacaklinin üvey kardesidir.
yine cok garip ve isin icinden cikamiyorum.
bu beyaz yavru kus ben bu sol resmdeki kuslarin yavrusu sandim.
ama simdi kus bel atmaya basladi yani takla derecesine yaklasti.
bu benim beklemedigim bir sey yani ana babasinda takla özelligini gec ucma özelligi bile yok 1haric oda 1km civari turlar.
düz ucucu dolanmayi sevmez ve bol pacalari var.
neyse bu konuyu sadece bana gelmeden önce bendeki 2 disi kusu eski sahibi baska bir erkek taklaci beyaz kusla esleme calistigi anladim yada onu düsünmekten baska carem yok.
ama simdi bir gelisme daha oldu.
iste anlamadigim 1 konuda bu.
ilk beyaz yavru iyi resimde cekecem birazdan
ama simdi 1 beyaz yavru kusum daha var ve beyazlik derecesi eski yavru kadar.
yani 2 ay icinde bir yavru daha aliyorum ve bu yavru sadece beyaz oluyor.
bende erkek beyaz yok ve pacalari ilk yavrumdan cok gibi geldi ama ilerde anliyacam.
hadi neyse olur ama benim beyaz disi kuslarim simdi yeni yeni baska kusla muhabbet etmeye basladi.
bir tanesini o zürafa boyunlu kusla esledim iyi geciniyorlar ama kus yavru daha icraat yok memnunlar.
bir digeri can atiyor bu günlerde nere olsa bel cökertim pusuyor hasta degil anlayin artik.
bu konuyu anlyan ve bana bir isik göstermek isteyen saygideger kuscu güvercin sever abilerimden yardim istiyorum.
anlamayanlar icin
2 beyaz disi kus var.
1 beyaz yavru var
bu beyaz yavru takla atiyor.
beyaz kuslarim pacali takla kesinlikle yok.
bir diger yavru beyaz
ve pacali
bu yavru kus beyaz olacagi belli
ve bu durumda kuslarin babasi kim
yok o öyle bir babaki fark etmiyor sade takla ve pacami veriyor disi kusa .
Bu yavrulari siparislemi veriyon neden analarinin yaninda degil derseniz
ben bazen kuslari disari saldigimda aksam eve gelince ve kapiyi acinca bir kac sefer yerde yumurta topladim.
bu birde üst damdada oldu yani aldim iceri disarimi birakiyim
bu yumurtalari eger zamanla bozulan olursa yer degisimi yapiyorum her kusu 2 3 yumurtayla büyütüyorum.
3 cok nadir 4 deneme süresindeyim ama bunun icin ayri yer ve ana baba ayrilmadan deneyecem
bir bölüm dolu olan garaj kismini bosaltamadim daha o sebebten follugu olmuyan cif var.