yine kandırdılar beni. yardımcı olurmusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mertbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert bey
Meslek
çalışan
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşşar ilk üç resim arap ayna kuyruk iyi oynuyor.
aldığım adam dişi dedi.
4 ve 5. resimde normal düz arap bir saat uçuyor iyi oynuyor. aldığım adam erkek dedi.
kuşları iki gündür aynı yuvaya koyup kapatıyorum ama birbirlerini parçalayacaklar sanki. dışarı çıkarıncada ayrı duruyolar aynı yere tekrar koyunca tekrar kavga edip birbirlerini yuvadan atıyorlar çıkarıyorlar.

ikisi erkekmi acaba? nasıl anlarız? sizce bunların hangisi erkek hangisi dişi?

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,146
  • 110620131304.webp
    110620131304.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,179
  • 2.jpg
    2.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,097
  • 110620131306.webp
    110620131306.webp
    1,010.1 KB · Görüntüleme: 1,090
  • 3.webp
    3.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,186
siyah gagalı olan aynakuyruktur.

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,132
  • 5.webp
    5.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,163
Merhabalar , Büyük ihtimalle ikiside erkek.Ben erkek olarak görüyorum.Bakalım diğer dostlarımızın cevapları ne olacak ... :slm:

Bana da erkek gibi geldi duruşlarından ama üstatlar yorumlasa daha sağlıklı olur senin için :)

İkiside Erkek Gibi.

teşekkürler.
insanlar ne kadar sahtekar olmuş ya adam yemin edip dişi erkek diyo yaptığına bak ya.

peki bu kuşlar ne kadar sürede alışır?

eşleri olmadan uçarlarmı kaçarlarmı başka yere?

:haha: OLSUN İKİSİ DE GÜZEL ERKEK :haha: :slm:

ikiside erkek es vurmadan uçurma fena kusa benzemiyorlar güle güle besle

saygılar

Eğer amacın yavru almak değilde uçurmaksa yanlarına bir dişi alırsan ikiside ona alışır ve kolay kolay kaçmazlar gibi, umarım uçumları iyidir

aynen kardeşim diğer arkadaşlarında dediği gibi ikiside bariz erkek yani en azından burdan görünen anlaşılan o ... ama kuşlar güzel güle güle besle..

öncelikle size satan arkadaş alıp satan birisi olsa gerek yoksa beslediği kuşların cinsiyetini bilirdi.demekki kendi kuşu deyil belliki bi yerlerden almış satıyo bilmemeside normal olabilir yani bazen bizde halen karıştırıyoruz bizi yanıltan kuşlar çıkıyo çok iri kasalı ve öten kızgın dişilerde oluyo.ama yemin işine gelince,kuş için yemin billah ettiğini yazmışın bu tarz insanlarla bida muattap olmamanı ve uzak durmanı tavsiye ederim bu tarz insanlardan kimseye bi fayda gelmez.yemin işine girdiklerine göre gereksiz insanlar bunlar bence.neyse olan olmuş.sanada ders olsun..benim yorumum tersi yönde olucak bana resimdeki kuşların her ikiside dişi gibi geldi.boyunlarıda kasalarıda erkek gibi ama duruşları bana öyle bi izlenim verdi.sende 1 çift arap var sanıyorum şimdi her halükarda 2 çift kuşun olucak bunlara birer eş alırsın.kuşçuluk işi birazda böyle başlar.kuşçuluğa yeni başladığını tahmin ediyorum burdaki abilerinden kardeşlerinden sana yakın olanlardan yardım istersen sana birer hoş geldin hediyesi çıkartırlar sanıyorum.en azından bi taraf üzmüşse bi tarafta gönlünü alır dengelenir.ben ist dayım bu taraflara yolun düşerse kuşların her ne çıkarsa çıksın birer tane eş benden sana hediye olsun.mesleğe emekçi yazmışın emeğe ve emekçiye yardımcı olmak beni mutlu eder.mademki heves edip para verip almışın güle güle besle inşallah uçurduğunda keyif alırsın..eşleştirmedende salma uçurma yoksa toparlayamazsın kaçırırsın.sonra bak emekçi dama çıktı derler. :) alıştırman zor olur.sen en kısa zamanda bunlara eş bul.dişilerin kanatlarını bantla erkekler alışmadan çift salma.erkekleride kümese ve ortama alıştıklarında rahat tavırlar sergiliyolarsa kümesi sevdik kovsanda gitmeyiz usta sinyalleri veriyolarsa akşam hava kararmaya yakın açken ufak ufak kovala.tok karnına kuş salma.benim tavsiyelerim nacizane böyle.kal sağlıcakla...

çok teşekkür ederim mesajınız için. evet yeni sayılırım altı ay falandır besliyorum kuş. ilk çiftim beyazdı eşim hediye etti bana. keşke etmez olaydı. o gün bu gündür kuşlarla yatıp kuşlarla kalkıyorum. yavru yaptılar yerleri küçük geldi resimdeki yeri yaptım sonra içini doldurayım dedim iki çift daha aldım:) sonrada geçenlerde bi dişi miski kaybettim erkeğine eş alayım derken araplarda çok hoşuma gitti adamda baya ucuza verdi dayaanmadım onlarıda aldım:) anlayacağınız hastalık bu bence.

bişey daha soracam resimdeki kümeste kaç çitf kuş beslenir? dediğiniz gibi araplarada eş alırsam yuva kalabalık olacak. hepsi beraber geçinebilirlermi kavga ederlermi?

eğer hepsi beraber kavgasız yaşar diyosanız hediye değil ama düşük fiyattan takla atan iyi uçan dişi araplar almak isterim:)

Ekli dosyalar

• 120620131317.webp
    120620131317.webp
    964.9 KB · Görüntüleme: 736
  • 120620131318.webp
    120620131318.webp
    1 MB · Görüntüleme: 766
  • 1.webp
    1.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 722
kardeş ne kadara sattı sana bu kuşları sahibi ? birde oyunları hakkında bilgi verir misin ? tamamen meraktan soruyorum. güle güle besle...

erkan kardeşim odada konamıyor iki üç takla atıyor ikiside kanat sesi falan çok güzel.
adam tanesine 70 tl dedi acil satmam lazım falan dedi. iyi o fiyata sat o zaman dedim. sonra tanesine elli dedi yine yok dedim en son ikisini 46tl ye aldım:) ucuz verdi diye aldım yoksa yerim yok zaten.

yukardaki resimlerde yuvaları nasıl yorumlarınızı alabilrmiyim? araplara eş alsam hepsi yuvaya sığarmı?

iyi günler..

mertbey' Alıntı:
erkan kardeşim odada konamıyor iki üç takla atıyor ikiside kanat sesi falan çok güzel.
adam tanesine 70 tl dedi acil satmam lazım falan dedi. iyi o fiyata sat o zaman dedim. sonra tanesine elli dedi yine yok dedim en son ikisini 46tl ye aldım:) ucuz verdi diye aldım yoksa yerim yok zaten.

yukardaki resimlerde yuvaları nasıl yorumlarınızı alabilrmiyim? araplara eş alsam hepsi yuvaya sığarmı?

iyi günler..

Araplarına eş bakmalısın,kümes fazlasıyla yeterli gibi

Bence kandırılmış sayılmazsın,güzel kuşlara benziyor.Bazen kuşların eş alması uzun sürebiliyor.Birisi dişi de olabilir.Biraz beklemeni tavsiye ederim.

TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLARINIZ İÇİN.

Ekli dosyalar

• 120620131320.webp
    120620131320.webp
    954.7 KB · Görüntüleme: 703
  • 120620131324.webp
    120620131324.webp
    804.1 KB · Görüntüleme: 682
  • 120620131325.webp
    120620131325.webp
    970.7 KB · Görüntüleme: 739
bana da adamların dediği doğru gibi geldi...ilk akkuyruk bana göre dişi diğeri erkek...yuvada kavga etmeleri ise normal...benim eş yaptırmak istediğim kuşlar birbirini öldürüyorlardı..kafasını gözünü kırarlardı birbirlerinin :) yinede ben vazgeçmedim...başka geniş bir yere koydum orda eş aldılar...ama erkekse yapacak bir şey yok..tipten dişi gibi geldi bana...

Yemlik Şart-
Abicim yemlik olmadan işin zor,yavrular yeme düştüğünde o yerdeki dışkı bulaşmış yemlerden yerse bu sorun olabilir,hem hijyen ve temizlik açısından daha rahat olursun. Şimdi farkettim yemlik ve suluk yok

SAĞOL MUHARREM KARDEŞİM YEMLİKTE VAR SULUKTA ARASIRA YEM ATIYORUM YERE TAŞ MİNERAL FALANDA VAR BERABER YERLER DİYE. İYİ ÇALIŞMALAR HEPİNİZE..

Ekli dosyalar

ikiside erkek :) onlara uygun bir dişi ayarlarsın yavrularını alırsın güle güle besle :) :)

%100 erkek kardeşm güzel kuşlara benziyorlar besili kuşlar sanırım dişi bulana kadar dursun hiç bir sıkıntı olmaz ama kızgınlıktan oyun bozarlar bi süre sonra bel kırmaya başlar taklayı felan bırakır

abi eğer sen bunları mardin diye aldıysan soldaki mardin değil, :hayir: gagası beyaz olan arap ayna kuyruk mardin olmaz bildiğim kadarıyla ve kafa larının büyüklüğü eşit gibi duruyor, bence 2side erkek

herkeze iyi akşamlar saygılar...

oyun kuşu beslemeye baslayanların coğunun yaptığı hataya sizde düşmüşsünüz.kuş uçurmakmı yoksa kuş üretmekmii istiyorsunuz buna karar verin. uçurmak istiyorsanız uçum kümesi yapmalı yuvalık koymamalı kuş eşleştirmeyede uğrasmamalısınz. bekar tünekleri olmalı sadece yuvada. eşleşip yere yumurtlanan yumurtalarıda plastikleriyle değitirmeli yavru yetiştirme işini damızlık kümesinde yapmalısınız yavru yetiştirmeye baslamanız için uçum kümesinde yapacağınız antrenmanlardan hatasız çıkan kuşları seçmelisiniz her kuş bir soru işaretidir iki soru işaretini eşlerseniz daha büyük bir soru işareti elde edersiniz. dolayısı ile önce kuş eğitmeyi uçurmayı öğrenmelisiniz iyi seyis olabilirseniz elinizdeki cevherleri işleyebillirsiniz. aksi taktirde havanda su döver durursunuz kıymetli zamanınızda boşa gider olaya biraz daha geniş bakmalı zaten zor olan bu yolda mümkün olduğunca doğru yürümelisiniz. zaten işin zevki buradadır. arkasına yaslanıp bu kuşu ben eğittim bu damarı ben tutturdum yada tutmuş olan damarı ben muhafaza ettim demek her kuş besleyene nasib olmaz. gönlünüzdeki kuşu izlemeniz,izletmeniz dileğiyle...

yahu erdem kardeşim alemsin valla..canım kardeşim basit bi soruya uzay mekiğinden cevap yazmış çok sağolsun.ama teker yuvarlakmı diye sormuşlar.tanjantlar kotanjantlar ve çelik jantlar gibi açıklama yapmış belliki porofosyenel kuş besleyen bi arkadaşımız erdem by.görüşleride çok güzel çok doğru ama bu msjın yazılacağı yer burasımı be erdemim???bu soruya verilcek cevap bumu yahu??bunu yazarsan ilk okulu bırak direk üniversiteye git dersen ne kadar mantıklı cevap vermiş olursun.burda fazla bilgiyi gereksiz hoplatıp zıplatıp yazarsak sadece bilgi kirliliği ve geyik yapmış oluruz.soruyu soran kişi sanıyorum turnuvaya kupaya kuş kaldırmıcak belliki hobi amaçlı kuş besliyor.6 aydır kuş besliyomuş.40 tl ye 2 kuş almış adamcağızı alıp nerden nerelere gönderceksin şimdi 3 tane kümes yapıp bekar kümesi damızlık kümesi yavru kümesi ayaklarına marka al soy sop yap damızlık bul v.s. adamcağız hangi birini yapıcak nereye para yetiştiricek :)erdem bu arkadaşa senin damızlıklardan 2 çift hediye göndercen bak adamcağızı heveslendirdin bu işin vebali şimdi sende ona göre vallahi sorucam takip etçem bakıcam damızlıkları gönderdinmi diye...ver adama gazı güzel kuş soy yap sonra çekil kenara olmaz öyle...hadi ver gönder teşviği malzemeyide yapsın hadi bakalım..ortada malzeme yok karnı yarık yap diyosun.hadi şimdi gönder bakalım kıymayı... :) şaka yollu takılıyorum erdem kardeşim ama şimdi bu yazdığın msja göre sana yakışan yapman gerekende bu emekçi vatandaşa gaz yerine. :)en güzellerinden 2 çift damızlık kuş gönderip senin taktikleri izlemeye teşvik etmendir...hayırlara vesile oluruz inşallah...

Geri