YIRTICI KUŞLAR...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbul3434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arif topçu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar benim güvercinlerime martılar dadanıyor her uçurduğumda kovalamaya başlıyorlar geçen hafta erkek arapımı kovaladılar hayvan arazi oldu gelmedi. Martıların bu durumu nedir atmacadan kötü olmaya başladılar birde çok fazla var aç kaldıkları içinmi? birde aynı durum bendemi yoksa sizdede varmı. Birde geçenlerde minarenin etrafında allah sizi inandırsın yaklaşık bir 1 metreye yakın bir kahverengi kuş gördüm kartalmıydı,şahinmiydi anlamadım. İstanbulda yaşıyorum ormanlık alan çok bizim buralarda. SAYGILAR...

Atmacadır gördüğün kuş martılar durumu ya açlardır ya başka birşey

Canım kardeşlerim teraslarda ve damlarda kuş uçuran kardeşlerimizin hepsini katmak istemiyorum ama çoğu kargalara , martilere komşu veya karşı dama konan kuşlarını damlardan kaldırmak için kümeslerinde biriktirmiş oldukları bozuk yumurtaları kullanma alışkanlıklarından biran önce vazğeçmeliler bozuk yumurta kokusu aç olan martileri çok cezbeder ve üzerinize doğru bile sorti yaparlar sizin yemlediğinizi zannederler birde genellikle balık hallerinde ,çöplükler yaşadıkları için balık sezonu kapandı daha dikkatli olmanızı tavsiye edicem öteki ise atmacadır yüksek minarelere ,telsiz baz istanyonlarına yuvaları yaparlar yüksekleri severler selamlar.

atmaca o kadar büyük olabiliyormu benim gördüğümde kuş 2 martının toplamı kadardı. Hatta martılar o kuşu görünce etrafına sürüyle toplandılar ama ne fayda o kadar asil'diki hayvan hiç takmadan uçup gitti birde kanat çırpıyordu kızılşahin falandı sanırım. Oyun güvercini besliyorum kümesimdeki güvercinlerimde damızlık olmadığı için yumurtladıklarında atıyorum yumurtalarını zaten ama martılar bu aralar gerçekten aç kalmış sanırım kuşları kovalıyorlar.

Ben martıların yabani güvercinleri yakaladıklalarını ve bir yırtıcı kuş gibi yediklerini gördüm. Eğer aç kalmışlarsa güvercinlere saldırırlar. Dikkatli olmanızı öneririm.

Geri