YIRTICI KUŞLARDAN KURTULMANIN YOLU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar biraz gaddarca gelebilir.Fakat bıktım artık bu kacıncı,yine en iyi kuşumu kaptı diyip artık yeter bundan kurtulmam lazım diyorsanız,benim dün aklıma gelen bir fikri sizlerle paylaşmak istiyorum.Tamam Hepimiz doğaya saygılıyız ama hepimizde insan oğluyuz sabrımızında bir sınırı var.Bizim bu sınırımızı zorlayan yırtıcı arkadaşlarımız için bir çözüm buldum.Pazara gidin ve en hasta olan kusu alın(orda süründükce daha fazla acı cekicek çünkü)Daha sonra bu Kuşun boynuna veya bacağına zehir baglayıp bekletin.Yırtıcı kuslar genelde saat gibidir belli saatler arasında cıkıp avlanıp ortadan yok olurlar.Sizde muhtemelen size sorun yaratan kusun ortaya cıkış saatini biliyorsunuzdur işte bu saatlerde,yırtıcının ortaya cıkmasıyla birlikte,pazardan alıp cephaneyle yüklediğimiz kuşumuzu havaya atıyoruz veya yırtıcının göre bileceği bir yere koyuyoruz.Yırtıcı kus bi
zim yemimizi gördükden sonra olucakları hepimiz biliyoruz,yemi kapar yavusına götürür parcalar ve herşeyi yer,sizde sorundan kurtulmus olursunuz...(Arkadaşlar biliyorum biraz canice biraz psikopatca bir fikir gibi gelicek size,ne yalan söyliyim banada öyle geldi ama yinede paylaşmak istedim)
NOT!!!:Ben bu yöntemi neredeyse kullanıcaktım dün pazara gittim kuşu almak icin ama sonradan içim CIZZZ etti ve vazgectim ne olursa olsun doğayada saygı duymamız lazım.Unutmayınki o sinir oldugumuz canlılarda yuvalarındaki yavrularını beslemek icin avlanıyorlar...

hadi diyelim bu düşünceni yaptık. onun yerine başka bi kuş mutlaka gelçek sürekli bu işi mi? yapcaz o zaman biz kuş beslemeyi bırakalım daha iyi bir canı kurtarmak isterken diğerini almamız doğru değil. bu doğanın dengesini bozan bi olaydır. bize düşen tek şey. gülü seven dikenine katlanır demektir.

Haklısınız.Bende sizin gibi düşünüyorum.Fakat herkez biz gibi düşünmeye bilir.Sadece dün aklıma gelen bir fikirdi ve paylasmak istedim.Karşı cıkıp ben bunu hayyatta yapmam diyenlerde olucaktır.Ama bence bunu uygulamayı düşünenlerde olucaktır.

Bu uygulansa bile çok tutmaya bilir çünkü bildiğim kadarıyla yırtıcı kuşlar güvercinlerin sadece ciğerini yiyor . Ama yanlışta olabilir

kardeş bi kere şöle bişi var hadi diyelim yaptın hayatta atmaca gelipte o kuşu ordan alıp yemez yani atmaca konmaz ancak havada avlar üstelik şimdi ye kadar böle bişi olsa yabanilere falan dalardı çatıdaki...

bence bu planı 10 sene dene tutmazzz.üstelik çok saçmaa al eline tüfegi yaklaştımı vur daha basitt.ama hiç birini tasvip etmitorum gerçi benim alıp veremedigim yok hiçd kaptırmadım ama çeken bilir artıkk

atmacasız günler dilegyle

kutay' Alıntı:
Bu uygulansa bile çok tutmaya bilir çünkü bildiğim kadarıyla yırtıcı kuşlar güvercinlerin sadece ciğerini yiyor . Ama yanlışta olabilir
yok yırtıcı kuşlar atmaca şahin vb tüm parçalrını yerler. saygılarım la

gecko' Alıntı:
kardeş bi kere şöle bişi var hadi diyelim yaptın hayatta atmaca gelipte o kuşu ordan alıp yemez yani atmaca konmaz ancak havada avlar üstelik şimdi ye kadar böle bişi olsa yabanilere falan dalardı çatıdaki...

bence bu planı 10 sene dene tutmazzz.üstelik çok saçmaa al eline tüfegi yaklaştımı vur daha basitt.ama hiç birini tasvip etmitorum gerçi benim alıp veremedigim yok hiçd kaptırmadım ama çeken bilir artıkk

atmacasız günler dilegyle
şahit olduğum bi olaydır . şahin bi kış günü bacadaki kuşu almıştı olabilir. ama dediğiniz gibi bu yollarla çözüm bulunmaz. gülü seven dikenine katlarır.

Hayatımda bundan daha canice bir fikir görmemiştim. Her canlı kısmetini yer. Eğer sizin gibi düşünenler çoğunlukta olsaydı doğanın dengesi çoktan tepe taklak olurdu. Bir zamanlar güneydoğuda bir kaç sivri zekalı da tüm yılanları öldürmeye kalkmıştı da tarla farelerinin nüfusu birden patlak verince ne büyük bir yanlış yaptıklarını geç de olsa anladılar. İki yanlışdan bir doğru çıkmaz. Öfkeyle değil aklı-elimle karar verelim. :asla:

aklı-selimle yazmıştım

Herkezin kendi düşüncesini söylemek hakkıdır.Siz canice diye bilirsiniz.Kimisine göre işe yarar bir fikirdir.Bakın ben bu fikrin bana göre yanlıs oldugunu söylüyorum.Fakat bana göre yanlış olan birşey başkasına göre doğru ola bilir ki biz bu çelişkileri hayatımızın her döneminde görüyoruz(kardesler bile birbirinden farklı düşünüyor).Ben fabrika arkasında besliyorum kuşlarımı ve bulunduğumuz yer kilometrelerce dag tepe,ne bir agaçvar nede baska bişey kuru otlardan baska birşey yok ve 1 çift de yırtıcı kus buraların hakimi.Ben bu kuslara her hafta 1 güvercin kaptırsam,3ay sonra elimde beslicek güvercin kalmaz ama ben bu halde iken daha halaa herhangi bir önlem almıs değilim ve almıcamda çünkü BENİM DOĞAYA SAYGIM VAR(HERKEZİNDE OLCAK DİYE BİR KURAL YOK)elimdeki bütün kusları alsalar bile herhangi bişey yapmayı düşünmüyorum,büyük ihtimal güvercin beslemeyi bırakırım.

Kubilay bey öncelikle kendinizle çelişen bir sürü ifadede bulunmuşsunuz. Madem onaylamıyorsunuz niye teşvik ediyorsunuz. :evet:

Hayrettin bey.2 gün önce aklıma gelen bir fikirdi bu.Ben sunu söylemek istiyorum.Tamam bu fikir benden cıktı ama uygulamaya gecirmem bana göre yanlış.Ama baska birisine göre doğru ola bilir ve kullana bilir.Bunada hiç kimse karışamaz o kişinin kendi görşüdür.Benim düşünce biçimim böyle kimene göre doğru kimene göre yanlıştır :?

sealm arkadaşlar abilerim

benim görüşüme göre çok üzcü morel bocu olmasına rağmen doğanın kağnunu bu düzen böyle gelmiş bu şekilde gider
doğada bulanan canlılırın tümüne verilen insalar için görevi var hiç bir canlı dünyaya sebepsiz gelmez

bu gün kene sorunu var ülkemizde bakın ne oldu yanlış toprağa sıkılan ilaçlar sebbiyle kertenkele ve bunun gibi sürüngenleri yokediliyor toprakta ve havada bulunan canlıların çoğu kene yumurtalarıyla kenelerle besleniyor bazıları yanlış ilaçlamanın sonucunda keneler zarar gelmiyor ve sonucun hızlı üreme oluyor. sebebi kim biziz :evet:

yırtıcı kuşlarında vardır illaki bize karşı yararlarıda ama biz göremeyiz bilemeyiz ayrı konu benin görüşüm bu

saygılar..

kardeş sana ytavsiyem eger bu 2 atmaca seni çok üzüyosa ..sende yakalanması zor olan kelebek bursa tipi kuşlar besle atmaca bunları yakalayamıyooo .eger önün açık boşsa dag ovayusa bence bursa yada kelebege dön daha ii olur ama illa diyosan taklacı sen bilirsin

Sayın kuşseverler ve fikrin sahibi Kubilay Bey, tabiki çok değer verdiğimiz birşeyin kaybolmasına üzülürüz ve buna sebep olan şeye çok kızarız. Ama o yırtıcı hayvanın da bir güvercini kapması için geçerli sebepleri var. Bu bir doğa kanunudur -av ve avcı- Tabiki onunla da çeşitli mücadele yolları var ama bu biraz abartılı bir fikir. Avcı, hasta kuştaki zehiri yemeyecektir ama hadi yedi diyelim, sonuçta yiyen kuş ve yuvadaki yavruları telef olacaktır ki bu da doğanın dengesine orantısız bir müdahale olup, zamanla doğa intikamını alacaktır. Zaten bildiğim kadarıyla yırtıcı kuşlar ekinler biçildikten sonra güvercinlere saldırmıyorlar. Bu aralar da ekinlerin biçilme zamanı.

Şu ana kadar benim bildiğim en etkili mücedele, kuşun gelme saatlerinin bilinerek o saatlerde dikkatli olmak ve kuş göründüğünde boş bir tenekeye sopa ile vurarak kuşu yıldırmaktır. Bizde işe yaramıştı denemekte fayda var...

Saygılarımla...

Al eline bir tüfek boşa salla. Tüfeğin arka tarafına tyüfeğin önündeki sesin 4 te 1 i kadar ses gider. Hem kuşta korkmaz.

Atmaca zehiri yedi diyelim bir hayvanda ölen atmacayı yedi diyelim. O bir hayvanıda başka bir hayvan yedi diyelim ne olur sizce?
Belki dediğim binde bir ihtimal ama olurmu olur?

TGYB de atmacaya önlem olarak bacaya içi doldurulmuş baykuş koyun deniyordu çünkü baykuşlar da atmaca yiyen hayvanlarmış atmaca baykuşu görünce korkar gelmez diyorlardı.O konudaki fotolardan 2 sini buldum doldurulmuş baykuşta vardı onu bulamadım.
Valla ben resimleri görmesem inanmazdım ama resimler açık ve net.Çok küçük bir iht. resimler ps dicem ama kim neden uğraşsınki.

Atmaca kuşu yer...

Baykuşta Atmacayı...

kubilay bey sizi çok iyi anlıyorum.insanoğlu bu çok değer verdikleri şeyleri kaybedince gözleri döner.haklıdırlarda.öfkeyle kalkan zararla oturur ama siz zararla oturmadan vazgeçmişsiniz.tek yanlış sizin yazınızı okuyabilecek birçok küçük yaşta üyemiz var bu yöntemi denemeye çalışabilecek.onlara kötü örnek olmayalım.siz bile o kadar çektiğiniz halde yapmıyorsunuz kimse yapmasın.
evet bahsettiğiniz yöntem bir doğruluğu kanıtlanmış yöntemdir.
muğla da asar tarafında zamanında yapanlar oldu.muğlalı arkadaşlarımız bilir.ama onlar yüksek bir uçurumdan atıyolardı doğru dürüst uçamayan hayvanı galiba.yoksa hasta uçamayan hayvanı gelip çatıdan alması küçük bir ihtimal.
size dedikleri gibi başka bir alana yönelin.süs kuşu,masa kuşu besleyin.kostümlerine önem verin hayvanların.elbet birgün başka bir yerde yaşayacaksınız uçurma şansınız olacak hevesinizi o zamana saklayın.o zamana kadar arkadaş,eş dostta izleyin taklacı oyununu.

Ömer bey sizden bir ricam var.Dediğiniz gibi konu biraz sakıncalı,arkadaslara kötü örnek ola bilir.Ben o anki ruh halimle aklıma gelenleri yazmıstım.Sizden ricam konuyu kaldırmanızdır.Hİc bir şekilde kötü örnek olmak istemem.

valla benim kuşlarda aksine atmacanın peşine takılıyolar :haha:

martıda takla atan mavimi havada kaptı şaştım valla

Roshan' Alıntı:
Ömer bey sizden bir ricam var.Dediğiniz gibi konu biraz sakıncalı,arkadaslara kötü örnek ola bilir.Ben o anki ruh halimle aklıma gelenleri yazmıstım.Sizden ricam konuyu kaldırmanızdır.Hİc bir şekilde kötü örnek olmak istemem.

Konu, konu sahibinin isteği üzerine kilitlenmiştir.

Roshan' Alıntı:
kubilay bey size yakışanı yaptınız.sizi bu davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum.
hergün şahine çok sevdiği kuşlarını kaptıran biri için zor bunu yapabilmek. :oley: :oley: :tamam: :oley: :oley: :heyo:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri