Yırtıcılar beni bitirdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar Ben bu sevdaya 3 ay önce basladım.10 güvercinim vardı suan kalan 3 tane.Şahin mi doğanlar mı bilmiyorum ama 1 çift yırtıcı benim sayemde yavrularını iyi büyüttüler herhalde.Şuan kalan 2 azman ve 1 erkek taklacı.Bugünde erkek taklacımın eşini kaptılar,sabuni idi,erkekden daha güzel taklaları vardı onuda kaptılar.Azmanlarda çokdan gittiydi ama yumurtaya oturdukları için kümesden fazla cıkmıyorlar.Vallahi ne yapıcağımı şaşırdım.1 çift hünkari alıp besliyim diyodum.Bugün çeşitli sitelere baktım abartı fiyatlar...Ne yapmalıyım bu işi bırakmalımıyım? :unlem:

Kubilay bey yola devam bende bir başlayabilsem beslemeye bu olay besin zinciri fakat biraz dah dikkatli olmalısınız.Sabah erken saatlerde ve akşamları geç saatlerde uçurmaya çalışın...

Vallhi ne yapıcağımı şaşırdım bu yırtıcılar daha önce de buralarda yabani güvercin avlarlardı,Fakat o yaban güvercinlerini zor yakalıyorlardı cok nadir görürdüm.Bizimkiler kolay gelior galiba,tam oyuna basladıkları vakit pat geliyorlar.Hayırlısı ne diyim.Bulabilirsem 1 çift hünkari alıp kapatıcam kümese.Bulamazsam yaban güvercini veya onun gibi güclü olan postalardan besliyeceğim.

POSTA İYİ OLUR BENCEDE BİRAZ DAHA ZOR ONLARI ALMASI

bu gibi durumlar benidi yıldırmıştı, en sevdiğim iki telli erkek kelebeğimi kapmıştı o gün tamam dedim bırakıyorum bu işi ama olmuyor, tavsiyem uçurma sal gezinsinler ara sıra evin etrafında bir iki tur attır indir, bunun için aç bırak sabah doyur birde akşam, yemlemeyide kümeste yap. bu da zevkli , uçurmak ayrı bir zevk ama yırtıcılar olmasa, şunu tecrübe ettim belli dönem aralıklarıyla geliyorlar, iki üç ay önceye kadar başımızı kaldıramıyorduk atmacalardan şu an tek tük geliyorlar.durmak yooook yola devaaaam....

o kadar kuş kaptırdıktan sonra genel olarak avlanma saatlerini hemen hemen anlamışsınızdır. o saatler dışında kuşlarınızı uçurmanızı birde yanınıza düdük alarak alma sırasında çalmanızı öneririm. bizdede vardı o sorun çok kuş aldırdık bu yöntemle tek tük almalar oldu. bence denemekte fayda var.

Düdük korkup kaçmalarınımı sağlıyor?

yırtıcı kuş güvercini alırken çalındığında korkup ırakmasını sağlayabiliyor.

ne beslersen besle alıştıysa sana kurtulman zor, yüksek ses çıkartan kurusıkı tabancalar var yada bunun gibi birşey ile ürkütmen gerek geldiğinde, benide geçen kışın başında ve yaza çıkana kadar hiç rahat bırakmamıştı, abartısız her uçurduğumda geldi bazen aldı bazen alamadı, ürküttüğümü sanmıyorum ama belli dönemlerde avlarını artırıyorlar bazende hiç gelmiyorlar bunu takip etmek gerek birde ürkütme yollarını denemelisin. gerekirse uçurma bir iki tur attırıp indir fırsat verme ben öyle yapmıştım unutur , sıkma canını kısmetten öte bişey yok,

ABİ DÜNDE BENİM MİSKİME SALDIRDILAR KANADINI YARALADILAR BANA BUGÜN GENE GELDİ KÖPEĞİMBULL TERRİER BOYU KÜÇÜK 10 NUMARA KÖPEK HAVLADI HEMEN KAÇTILAR BENCE ONLARI ÜRKÜT

dün dönek yarım kanatla geldi,dedim tüye mi girdi bu yok saldırı danmış
sonra kuşlar ürkek,bugün arkamı dönmüştüm .ki bi rüzgar sesi ve hop diyene kadar kümesin icine daldı ve bir karartı gördüm sadece ağacların arasında kayboldu acaip hızlı ve atik bi hayvan hayvanları saymadım aldımı almadımı bilmiyorum ama felaket bu ara saldırılar hızlandı dikkatt.......

bence kelebek veya bango besle

Geri