YIRTICILARA KARŞI KORUYUCU ÖNLEMLER - UYARILARA DİKKAT! GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERSANERSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ERSANERSAN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ERSANERSAN
Meslek
GEMİCİ
İlgi Alanı
SLM DOSTLAR..YÜKSEK UÇAN BİR YADA BİRKAÇ KUŞUMUZ YADA ALÇAKTA GAFİL AVLANAN KORUNMASIZ KUŞLARIMIZ MUTLAKA VARDIR HER BESLEYENDE..mesela ben tip ve onlarla yükseklen kuşlarım var ama yırtıcılarla başım dertte ya hiç uçurmayacagız.yada buna bu sitemiz vasıtasıyla BİR ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞACAGIZ DİYE TAHMİN EDİYORUM AKIL AKILDAN HERZAMAN ÜSTÜNDÜR KATILIMCI FİKİRLERE SAYGIMIZ SONSUZ..YANİ AŞILAMAK KÜMESLERİNE YEMLERİNE SULARINI ÖZENLE BAKMAK HERZAMAN YETERLİ OLMUYOR...ŞİMDİ GELECEK BİRKAÇ CEVABI TAHMİM EDİYORUM(TAVUK GİBİ BESLEME)(YADA DOGANIN KANUNU)(ONLARINDA YAVRULARI VAR)GİBİ..ARKADAŞLAR SON SENELERDE YIRTICILARIN İYİCE ARTTIGI ORTADA..SEN DAGDA BAYIRDA AVLARSAN ÇULLUGU TAVŞANI YABAN GÜVERCİNİNİ..VS ONLARDA ŞEHİRE İNER..NE İŞİ VAR BU KADAR KOCA KOCA YIRTICILARIN DALICILARIN İSTANBULUN GÖBEGİNDE..ONLARA AV YASAGI VARMIŞ BİLDİGİM KADARIYLA ONUN AVLADIKLARINI BİZ AVLARSAK OLACAGI BUDUR...DOGANIN KANUNU BU DEGİL ARKADAŞLAR DENGE BOZULMUŞ BİZDE SEVGİYLE BESLEDİGİMİZ BÜYÜTTÜGÜMÜZ CANLARIMIZI KORUMAK İÇİN BİR YOL BULMALIYIZ BİRLİKTE....

--- message by moderator ---
Uyarı! Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi eziyete giren ve/veya istenmeyen sonuçlara sebep olabilen teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat! Okunabilirliği sağlamak için noktalama işaretlerine, hep büyük harf veya karmaşık yazı vs. kullanmamaya özen gösterelim. Gereği yapılmıştır, daha duyarlı olalım! Bu gibi kusurlu mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

EVET BELKİ BU TARZ BİRŞEY OLUMSUZ AMA FİKİRLERİ BİLGİLERİ ANLATIN BEYLER MUTLAKA BİR YOLU VARDIR BU YIRTICILARDAN KORUNMANIN....ÇÜNKÜ İLK DALIŞTA GÖGÜS ETİNDEN YAKALADIMI(TIRNAKLARI GEÇİRDİMİ KUŞ KURTULAMIYOR..KURTULDUGU ANDA OLAY BİTİYOR YARA ALMADI SÜRECE BU YELEKLE YARADA ALMAYACAGINA GÖRE TAKİP SONLANMIŞ OLUR KANIMCA....BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM LÜTFEN...İYİ GÜNLER....

selam.bence uygulaması çok zor bir düşünce.güvercine o tür bir koruyucu yapılsa o güvercinin uçuşu çok etkilenir olumsuz yönde.uçuşu kısıtlar.ozaman daha kolay av olur.bence yapılacak şey eğer bir bölgede yırtıcı çoksa yırtıcılarıda düşünerek daha çok sayıda kuş besleyip daha çok yavru alıp yırtıcı kayıplarına meydan okumak en iyisi.birde atmaca ve yırtıcılara karşı daha çevik ırklar örneğin dolapçı gibi ırklar bursa oynarı gibi hızlı ırklar beslenebilir.yoksa güvercine zırh giydirmeyi düşünmek saçma geldi bana.

Pek ise yariyacagini sanmiyorum.\

Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi eziyete giren ve/veya istenmeyen sonuçlara sebep olabilen teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

bir diger fikirde atmaca/dogan/kartal/ beslemek.kücükken beslemeye alissa kuslarin yaninda ve bir tehlikede gönder yukari anlassin arkadasiyla.
bu bir fikirdir ciddiye alinmaya bilir

şahin saldırılarından korumak için kuşların ayaklarına zil takıldığını okumuştum biyerde ama ne derece etkili bilmiyorum.

muygun' Alıntı:
şahin saldırılarından korumak için kuşların ayaklarına zil takıldığını okumuştum biyerde ama ne derece etkili bilmiyorum.
Bende zil var ancak oyun kuşuna takıp denemedim.Zil bi etki yapmaz sonra kuş gider.Postaya takmıştım ama iyi ses veriyor :)

Bu yirtici kuslar icin bir düdük yokmu hani ötdürsende dikkati dagilsa.
onlarin korktugu bir baska kus varmi neyden cok korkarlar aslinda bu cok önemli bence

gecen 3 tane havada dolanan vardi eski Türk filimlerindeyim sandim :)
ama bende degil bir baska yöndeydiler cok gezdiler ama inmediler.sanirim ormanlik olmasi onlari korkutuyor.

sizin tabirinizce sinek cok yükselen yani sinek gibi olan oluyor hafizam geri geliyor gibi bir sey dogruysa eger.

atmaca yada diğer adıyla şahinlerden korunma yolları aslında basittir.
1- ayna gibi parlak cısımler kullanmak.
2- karga veya baykus sesi kaydedilmis bir kasedi kus ucururken arada bvir tekrarlattrımak
3- havada karga varken kus ucurmak
4- yırtıcıların yogun geldiği saatleri saptamak
5-kuşlara yırtıcılardan uzak dırmasını ögretmek ve alıştırmak.
6-kısa kısa ve aralıklarla kuş uçurmak.
7- özel düdükler

madde 1 e gelirsek yerde parlak cisimler tepede yersini tarayan gözlelere denk geldiginde göze gelen direk ışıklardan dolayı önünü görmede ufak bir sıkıntı yaşıyacaktır. aynı zamanda kargaları o bölgeye cekicektir. kargalarla sahınler hiç anlaşamazlar kargaların olduğu bir ortamda sahinler hızla uzaklaşırlar ve kargalar yırtıcıları daiima kovalarlar.
madde 2 sahınler karga ve baykuslardan hiç haz etmezler korkarlar onun için bir karga sesi yada baykuş sesini duyduklarında obölgeyi terk edebilirler.
madde 3 bölgenizde devriye gezen ve arada bir geçen karga yada karga sürüsü varsa şanslısınızdır. ama kuşlarınız kargalardan korktugu için uçması sizin istediğiniz gibi olmayacaktır.
madde 4 yırtıcılar genelde bir bölge belirlerler her yırtıcının ayrı bir bölgesi ve bir saati vardır.yavrusu olan bir yırtıcı sabahın ilk ışıklarıyla avlanmaya çıkar. sabah saat 11 e kadar avını illa yakalayacaktır. o saaten sonrasıda sıcak kuş uçmaz diyeceksiniz e haklısınız ama yırtıcıların yavrusu olmadıgı zamanlarda yedikleri 1 güvercin onları 1 gün boyunca tok tuttukları için geri kalan akşama kadar vakitte keyif yapabilirler tok yırtıcılar güvercinlere dalmaz. eğer bu yırtıcı yavru ve yeni avlanmayı ögrenmedi ise tabiki.
madde 5 yırtıcı saldırısına uğramıs yara almıs yada kurtulmuş illa kuşlarınız vardır. bu kuşlarınızın yanına uçurmak istediğiniz yavruları yada diğer kuşlarınızı birlikte uçurur iseniz havada bir teklike anında hemen alcalır yada yerde gezinirken tepeden gördüğü bir yırtıcıya dikkatli bakarak sesler çıkartacaktır buda diğer kuşların dikkatini çekip onlarda yırtıcıyı görecek ve uzak durmaları gerektiğini anlıyacaktır.
madde 6 uzun süre havada kuş bırakmak bir nevi hedef göstermek gibidir. saate 300 km ye ulaca bilen bir hıza sahip yırtıcılar için km lerde uzakdan görüp hemen oraya gelmeleri dk larını alır buda uçan güvercinin kolay av olmasını saglar. kısa aralıklarla biraz bekleyerek kuş uçurur iseniz yırtıcı uçan kuşa yönelecektir yırtıcının hamle yapmadan önce kuşu aşagı aldıgınızda bekleme süresinde havayı kolacan ediniz ve bölgede bir yırtıcı varsa göreceksinizdir.
madde 7 özel düdükler dediğin düdük belli bir desibel ses çıkaran düdüklerdir köpekler gibi yada bazı kuşların ses algılama organları oldukca gelişmiştir ve belli bir ses şiddetinin üstünde çıkarılan sesler kulaklarını tırmalarlar ve kulaklarına zarar verir ve o ortamdan uzaklaşmak isterler hızlıca. eğer bu dediğim düdüklerden bulamaz iseniz kendi sesiniiz kendiniz yaratıcaksınız ( ıslık- teneke gibi ses çıakrtan aletlere vurmak yada madde 2 deki gibi kaydedilmiş sesleri harekete geçirmek )

doğada hicbir canlı kendi ihtiyacını karşılayacağı vakit düşünmez aceba birine zarar mı veriyorum diye. cünkü yaradılışlarında olan bir ilke vardır döngüyü sagla. daima dogada güçlü zeki olan ayakta kalır. yırtıcılar zor avların peşinde koşmazlar kolay hedef secerler daima kolay hedef az enerji harcamak demektir doganın döngüsünü yerine getirmek demektir hastaları toparla saglamlar ile yola devam etmektir. burada bu yazdıklarıma bircok bahane ile cvp verebilirsiniz bende sizlere birçok bahane ile cvp verebilirim.herkezin bir yeri evi adresi oldugu gibi yırtıcılarında bir bölgesi vardır yırtıcıları avlıyarak kuşlarınızın av olmasından kurtulacagınızı sanmayın başka bir yırtıcı yerleşecektir o bölgeye siz nasıl uçan bir kuşunuzu kaptırdıkdan 3-5 gün sonra başka bir kuşu uçurmaya devam ediyorsanız buda öyle bir süregelen olaydır.

selamlar.bence son öneriler oldukça mantıklı.bir arkadaş var bunlardan dolayı kuş uçuramıyor.yeri ormanlık bir alana yakın olduğundan oyunlu kuşları sefere girerken kolayca alıyor yırtıcı kuş.arkadaş resmen sinir oluyorda elinden bir şey gelmiyor.üzücü bir durum.

Cok güzel cevapti
bende ormanda var kargada
hemde bolca martida var diger kuslarda var findik faresi kadar acayip ötüyorlar.
ayna isi hafizami canlandirdi.ben bu isi yaptigimi hatirliyorum.

ayna ve parlak cisimler hem kargaların ilgisini çeker ve kargaları o bölgeye toplar ama aşırı bir toplama olmaz. kargaların oldugu bölgedede sahin olmaz. eğer kargalar parlak cisimlere meraklanıp baya bir süre o bölgede gezerler ve gelirler ise sahinler geldiğinde kargalar sahinlere saldırır ve 1-2 derken sahinler artık derki bu bölgede kargalar tarafından saldırıya ugruyorum oraya gitmiyeyeim hemde ekmek cıkmıyor zaten derse uzun bir süre o bölgeye uğramakdan vaz geçer diye düşünüyorum.

KATILIMLAR İÇİN teşekkürler dostlar karga yada aynı parlak bir cisim..veya baykuş figürü gibi tavsiyeler tabiki işe yarar ama benim bahsettigim sorun ...bulutların ARASINDA SİNEK-NOKTA TABİR ETTİGİMİZ YÜKSEKLİKLERDE...İŞTE SORUN BURDA NE BAYKUŞ FİGÜRÜ NEDE YANSITICI AYNA TARZI BİR ŞEYLER O YÜKSEKLİKTE O CANAVARLARI ETKİLEMEZ...KARGALARDA O YÜKSEKLİKTE UÇMADIGI İÇİN SONU BÜYÜK....YÜKSEK UÇAN BİR YADA BİRKAÇ KUŞUNUZ MUTLAKA VARDIR..BUNLAR İÇİN ÇÖZÜM O BAHSETTİGİM AMA TASARLAYAMADIGIM (YELEK TARZI)KORUMA FORMÜLÜ...DAHA DAHA DAHA ÇOK AKILLARA GELECEK FİKİRLER MUTLAKA VARDIR DOSTLAR KAFA YORALIM BİRLİKTE YAŞAMAYAN BİLMEZ EN GÖZDE KUŞLARINIZ GİRMEDEN ÜRETELİM ŞU YELEGİ :)))))

ERSANERSAN' Alıntı:
KATILIMLAR İÇİN teşekkürler dostlar karga yada aynı parlak bir cisim..veya baykuş figürü gibi tavsiyeler tabiki işe yarar ama benim bahsettigim sorun ...bulutların ARASINDA SİNEK-NOKTA TABİR ETTİGİMİZ YÜKSEKLİKLERDE...İŞTE SORUN BURDA NE BAYKUŞ FİGÜRÜ NEDE YANSITICI AYNA TARZI BİR ŞEYLER O YÜKSEKLİKTE O CANAVARLARI ETKİLEMEZ...KARGALARDA O YÜKSEKLİKTE UÇMADIGI İÇİN SONU BÜYÜK....YÜKSEK UÇAN BİR YADA BİRKAÇ KUŞUNUZ MUTLAKA VARDIR..BUNLAR İÇİN ÇÖZÜM O BAHSETTİGİM AMA TASARLAYAMADIGIM (YELEK TARZI)KORUMA FORMÜLÜ...DAHA DAHA DAHA ÇOK AKILLARA GELECEK FİKİRLER MUTLAKA VARDIR DOSTLAR KAFA YORALIM BİRLİKTE YAŞAMAYAN BİLMEZ EN GÖZDE KUŞLARINIZ GİRMEDEN ÜRETELİM ŞU YELEGİ :)))))

kabul et kendi söylediğin yeleğe sende inanmıyorsun. senin dediğin yeleği tasarlaman için sana bir nana teknoloji lazım ve titanyum çinko bakır gibi madenleri 2-3 mm ile işyelebilmen lazım nerelere işleye bilmen lazım kuşa ait tüm bölgelere nereler o bölgeler kafa-kanatlar ve vicudun tamamı tabiki kuşlar ani hareketler yapabilirler bu ani hareketleri yapabilmesi için o yelek dediğin şeyin kusun vicuduna tam anlamıyla uymalı ne sıkı nede bol gelmeli kuşla bir bütün gibi olmalıı ama buda imkansız değil sadice olması %99 olanaksız . neden olanaksız kuşsa bir agırlık yapacak sıcak havalarda dediğim madenler kuşu havada pişiricek.

ve bir hatırlatmada bulunmak isterim yırtıcı kusu yakaladıgında hemen uygun pozisyona alıp kafasını kopartıyor yani öldürüyor daha fazla acı cektirmeden. yani sen yelegi sadice vücüda yapmak istiyorsun ama kus tırnakalrını gecirmese bile biraz tutsun pencelerınde hemen kafayı alacağı için yelegin boşa olucaktır sadice avını yemede sorun yaşayabilir. ölümden kaçış yok dediğim ve tavsiyede bulunduğum önerilerimi kullan mesela yüksek uçan kusu havada fazala tutma ve yırtıcıların geçtiği saatleri takip etmeye çalış o bölgeden kuş aldıgında 3 gün o kuş kaptırılan sattlerde kuş uçurma yoksa hedef olursun....

Ben bu gün bir kac cözüm buldum.
birincisi kuslarin kondugu catiya eski cd atmak parlak oldugu icin kargalar ugrar eger yöntem tutarsa
ben daha karga görmedim ama bir kactanede olsa yakinda gecmeye basladilar.etrafta cok.

ikinciside kusun üstüne yapiskanli bir ayna seklinde bir parlak kart/kagit yapistirmak kusun sirti buna musait inince cikarip atarsiniz
belki yardimi olur eger ayna uzaktan yardim etmiyorsa yirtici hayvana kusun sirtindaki parlaklik ürküte bilir.
bu yapistiricili parlak kartlar rol halinde bulunur ayni yogurt kabinin üst kapagi gibi ama daha parlak.cok ince metal seklindede var
ilede denerim bir sonuc varmi diye sinekli kusum yok yada daha kendini kanitlamadilar.
ama yukarda yeni gözlerim aciliyor cok yüksekte 2 adet vardi cift gibiydiler.
gecenlerdede 3 lü gördüm ama hic asagi inmediler ....xxxx.....

Uyarı! Hayvanlar hisleri olan birer canlıdır! Aralarında ayrımcılık yapanlar lütfen hayvan sahiplenmesinler! Bunun gibi sakıncalı yorumlar teşvike gireceğinden, hayvan haklarını ihlal edebilmektedir. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Mechelen' Alıntı:
Ben bu gün bir kac cözüm buldum.
birincisi kuslarin kondugu catiya eski cd atmak parlak oldugu icin kargalar ugrar eger yöntem tutarsa
ben daha karga görmedim ama bir kactanede olsa yakinda gecmeye basladilar.etrafta cok.

ikinciside kusun üstüne yapiskanli bir ayna seklinde bir parlak kart/kagit yapistirmak kusun sirti buna musait inince cikarip atarsiniz
belki yardimi olur eger ayna uzaktan yardim etmiyorsa yirtici hayvana kusun sirtindaki parlaklik ürküte bilir.
bu yapistiricili parlak kartlar rol halinde bulunur ayni yogurt kabinin üst kapagi gibi ama daha parlak.cok ince metal seklindede var
ilede denerim bir sonuc varmi diye sinekli kusum yok yada daha kendini kanitlamadilar.
ama yukarda yeni gözlerim aciliyor cok yüksekte 2 adet vardi cift gibiydiler.
gecenlerdede 3 lü gördüm ama hic asagi inmediler vede korkum yoktu doganin kanunu kellesi 6 liralik kus icin korkulmaz
ama cok yükselen kusum olursa belki önemsiye bilirim.

kuşa zarar vermekten başka birşey yapmazın bunu sana açık açık söyliyeyim. atmaca illa yukarıdan dalıyor diye bir kaide yok aşagıdan gelipde avladıgıda oluyor sahsen ben öyle kuş kaptırdım sokak arasından fırladı orta havadaki kuşu yakaladı.

kellesi 6 liralık dediğin bir kuş da can taşıyor, bir canında bu dünyada fiyatı biçilemiyor. bir canım fiyat bedeli yok! ama senin gözünde kuşlar para ediyorsa sadice onları damizlik yap daha çok para ederler.

Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi eziyete giren ve/veya istenmeyen sonuçlara sebep olabilen teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi tehlikeli ve uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

hatırlatayım ki kuşların kemiklerinin içi boştur bu sayede uçarlar.bunuda göz önünde bulundurmak gerek

Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi eziyete giren ve/veya istenmeyen sonuçlara sebep olabilen teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri