YOĞURT SUYU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burdurlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

burdurlu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan TOSUN
Meslek
KUŞÇU
İlgi Alanı
Balıklar
Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitaminin sağlık açısından son derece yararlı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak, yoğurdun görünümü ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Dr. Budak, "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren B2 vitaminidir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece yararlı olan bu vitamin de boşa gitmektedir. Bu nedenle yoğurt suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurdun suyunun mutlaka dökülmesi gerekiyorsa, süzülüp, yemeklere katılmalıdır'' dedi.

B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, "B2, Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar'' dedi.

Kola yerine ayran
Dr. Budak, ayranın içindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanser başlangıcını önlediği ve tümör gelişimini gerilettiğini de söyledi. Ayranın hayli zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyen

Budak, şunları söyledi:

"Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir'' .

Doğal bir probiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle hasta olan kuşlara sarımsaklı-limonun yanı sıra yoğurt suyu veriyorum. Bunun haricin de de 2 ve ya üç haftada bir sularına yoğurt suyu ekliyorum, faydasını görüyorum. antibiyotik kullanımında bağırsaklardaki zararlı floraların yanı sıra yararlı floralarda azalıyor yoğurt suyu yararlı ve zararlı floraları dengelemede, bağışıklık sistemini güçlendirmede bire bir arkadaşlar.

GÖKHAN'IN SUNDUĞU BİLGİLERE KATILIYORUM..TAMAMEN DOĞRU OLUP, KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.. :slm:

Doğal bir probiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle hasta olan kuşlara sarımsaklı-limonun yanı sıra yoğurt suyu veriyorum. Bunun haricin de de 2 ve ya üç haftada bir sularına yoğurt suyu ekliyorum, faydasını görüyorum. antibiyotik kullanımında bağırsaklardaki zararlı floraların yanı sıra yararlı floralarda azalıyor yoğurt suyu yararlı ve zararlı floraları dengelemede, bağışıklık sistemini güçlendirmede bire bir arkadaşlar.

PREBİYOTİK OLMASI :tamam:

[email protected]' Alıntı:

PREBİYOTİK OLMASI :tamam:
:heyo: Maşallah türker abi gözünden kaçarmı dedim ama kaçmadı (:

Eyvallah Gökhanım.
Vallahi güvercinlerde hiç denemedim.
Ama ailem ve ben yoğurt çok tüketiyoruz.
Suyunuda hiç sevmem iyimi (:
Burada belki reklam olacak ama (:
FOÇA Yoğurdu var bilmem bilirmisiniz?
İzmirde var hatta geldiği gibi tükeniyor.
sizin o taraflarda varmıdır bilmiyorum?
Pehlivanoğlu Mağazalarında oluyor.
Varsa eğer, bu yoğurdu tüketmenizi isterim.
İzmir/Foça'da üretiliyor. Şahane bir yoğurt.
Almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki bilgileride gördünüz.
Yoğurt şart. Kanseri bile önlüyormuş. Gerisi hikaye.
En sakat hastalık kanser.

SNRAVCI' Alıntı:
Eyvallah Gökhanım.
Vallahi güvercinlerde hiç denemedim.
Ama ailem ve ben yoğurt çok tüketiyoruz.
Suyunuda hiç sevmem iyimi (:
Burada belki reklam olacak ama (:
FOÇA Yoğurdu var bilmem bilirmisiniz?
İzmirde var hatta geldiği gibi tükeniyor.
sizin o taraflarda varmıdır bilmiyorum?
Pehlivanoğlu Mağazalarında oluyor.
Varsa eğer, bu yoğurdu tüketmenizi isterim.
İzmir/Foça'da üretiliyor. Şahane bir yoğurt.
Almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki bilgileride gördünüz.
Yoğurt şart. Kanseri bile önlüyormuş. Gerisi hikaye.
En sakat hastalık kanser.
Merhaba abi, kuşların özellikle bağışıklık sistemi güçlendirmede sarımsakla beraber iyi işe yarıyor.
Suyunu kuşlara ver abi sen içme, :) ve ya pilav yaparken suyunu kullanmanızı tavsiye ederim (:
valla foça yoğurdunu bilmem, biz bakkaldan-marketten vs... yoğurt almayız. annem komşudan süt alır, yoğurdu kendi çalar. Eğer nasip olurda yolun buraya düşerse bu aylarda çok güzel taş gibi koyun yoğurtları olur. yayla yoğurdu. kaşığı ters çevirsen kolay kolay düşmez. yanıksıysa bide ayranı çok süper oluyor, canım çekecek daha fazla anlatmayayım ama yolun buralara düşerse tavsiye ederim (: sizin yoğurduda denemek lazım,bir ara alıp deneyelim abi. yoğurt sofranın vazgeçilmezlerinden

Ne güzel Gökhanım. Bizimkiler de arada yapıyorlar kendileri.
Ama nadir oluyor. İnşallah yolumuz düşerse nasip olur kardeşim.

SNRAVCI' Alıntı:
Ne güzel Gökhanım. Bizimkiler de arada yapıyorlar kendileri.
Ama nadir oluyor. İnşallah yolumuz düşerse nasip olur kardeşim.
yolun düşerse buyur gel kardeşim, her zaman beklerim (:

Geri