yolculuk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

asim

Üye
Siteyi ziyaret et
merhaba abimin yemin törenine konyaya gideceğim en fazla 2 günn orada kalacağız ancak güvercinleri emanet edeceğim kimse yok kümesin içine bol ca su ve yem koysam olur mu :?

sayın arkadasım olur ama kuslar yemı harab eder sen yınede tanıdık bırıne sole gunde bır defa bakıversın

kümesin büyükse yemi suyuda yetecek kadar ve kirletmeden içecek şekilde bırakırsan sorun olmaz.birde kümesin içine kum veya mineral koymayı sakın unutma.

cüneyt abi kümsim küçük:(ancak 2 adet yemliğim var birini alt kata birini üst kata koyarım kum derken ne kumu nalburda keklikler için kmular var olur mmu?

Suyunu koy, 2 günden bişey olmaz, normal yemini at atmasanda ölmezler, 1hafta dışarda dolaşan kuş var kimseye inmeden geri geliyo, yavrun varsa yemi bolca koy fazlada abartma.

asım kardeşim kumdan kastım güvercinler yidikleri yemleri taşlıkları sayesinde yidikleri kum toprak kireçli sıva kumu ile sindiriyorlar.salınan kuş bunu bir şekilde buluyor fakat kümeste kapalı olan kuş bunları bulup yiyemediği için sindirim sisteminde bozukluklar oluyor.salmada kuş besleyen arkadaşlar inşaat kumu veya mineral kumlarla bu açığı gideriyorlar.inşallah yardımcı olmuşumdur.

hiç bişe olmas ben geçenlerde 1 hafta bıraktım yemini we suyunu kuyunca bişe olmas ama gelinje kuşlarını hemen uçurma önje dışarı bırak 1 saat sonra felan uçur ben ögle yapıorum daha iyi oluo çümkü kuş içerde sıkılıo we çok uçmak istio ve buda kuşun kaybolmasına neden olabilir...

ilk önce selamlar bizim orada bi kuşçu var adam baya bir süre açmıyo ayda 1 yada 2 ay 3 ay sürüyo adam arada bi açıyo yani bende kuşlarrı gördüm hiçte bişe olmamış tı sadece uçuyolardı :heyo:

abi bn yeni üye oldum bn orduluyum kuşlarımı orduya ansıl götürebilrim otobüsle derseniz kızmazlarmı her yer kokar öle olamzmı abii bn nasıl orduyaa gtrcem kuşlarımıı yhaa biriri yardım etsin

selam değerli dostum..sen de otobüste olduktan sonra kimse kızmaz..ama kuşları koyacağın kotunun altını ve çevresini iyi bantlaman lazım pislik dökülmesin diye..bir de hava deliklerini yüksek açarsan bişey olmaz..kolay gelsin

Geri